Нашите орхидеи – тема 36

• 30 391
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • Тра-ла-ла
Джулая, едното коренче е потопено във вода в жълтата чашка. Прави се когато влагата не е достатъчна при липса на достатъчно коренчета. Ако видиш, че се дехидратира бебето ( листата омекват и се сбръчкват леко) можеш да го приложиш и ти.
Супер идея, но на моите бебета корените им растат супер прави и хоризонтално или нагоре Smiley Направо стърчат като Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 12:09 от Джулая

# 181
Ако сложиш чашка с малко мокър сфагнум, възможно най-близо до коречнетата, може да има шанс да ги накараш да се ориентират към влагата. Не е нужно да са вътре в чашката, просто влагата която се изпарява от нея да поддържа микроклимат с по-висока влага около тях.

# 182
  • София
Джулая, чашката я слагам, за да събера авансово коренчетата в нея още при растежа. Вътре е с корички, които оросявам. Когато дойде времето за отделяне, режа цветоноса и кейкито си е направо посадено и адаптирано.

# 183
  • София
Това според вас дали е цветонос?

и аз мисля, че е цветонос

# 184
Ех, Джулая, твоите коренчета май ползват нивелир за да се подравнят така Grinning
Аз на такива им мятам по  едно добре намокрено памучно тампонче за сваляне на грим. Това, ако реша, че са засъхнали. Досега у  нас не съм успяла да ги накарам да сменят посоката на растеж.

# 185
  • Тра-ла-ла
Ех, Джулая, твоите коренчета май ползват нивелир за да се подравнят така Grinning
Личи си, че е орхидея на инженер Joy Joy Joy

# 186
  • Бургас
С нищо ново като цветонос не мога да се похваля само с едно жълто Онци

миризмата е доста натрапчива.
И Камбрия

аромата и е по приятен сравнена с Онци.

# 187
  • София
Тинкърбелите ми миришат на Ефизол Grinning
П.П. Обичам Ефизол и ми миришат вкусно

# 188
Красавици, нищо че не миришат божествено Simple Smile
Мойто Лил-че мирише на нещо между евтин сапун и крем за бръснене Каро Satisfied

# 189
Дзак! Най-накрая издебнах виолацеята преди да е извила листенца назад:

# 190
  • Мадрид / София
Дзак! Най-накрая издебнах виолацеята преди да е извила листенца назад:

Фалеанопсис ли е или Катлея? Повече на фалче прилича по формата на цвета.

# 191
Фаленопсис e. Точното име по етикет е "Phal. violacea coerulea x indigo blue".

# 192
  • Варна
Напоследък забърсвам разни изпаднали преоценени нещастници от Лидл, трябва да си забраня да поглеждам към цветята. Взех поредната днес, дожаля ми, че е здраво растение с много големи листа, но с един пречупен брутално цветонос, барабар с разклонението. Под счупеното обаче има тръгнало още едно разклонение. Другият цветонос също е с прекъснат връх, две цъфнали разклонения под него още две събудени спящи пъпки надолу. Корените дехидратирани, но здрави. Абе има мерак за живот растението и реших да му дам шанс, въпреки че наистина не знам къде да го сложа вече.
Скрит текст:

# 193
Ама пък е хубавица Simple Smile

Тук в Лидъл няма орхита, само букети и разни градински та изкушения няма. То и аз нямам място де. Запряла съм се малко с покупките и съм се съсредоточила да се грижа по-добре за наличните.

# 194
Скрит текст:
Напоследък забърсвам разни изпаднали преоценени нещастници от Лидл, трябва да си забраня да поглеждам към цветята. Взех поредната днес, дожаля ми, че е здраво растение с много големи листа, но с един пречупен брутално цветонос, барабар с разклонението. Под счупеното обаче има тръгнало още едно разклонение. Другият цветонос също е с прекъснат връх, две цъфнали разклонения под него още две събудени спящи пъпки надолу. Корените дехидратирани, но здрави. Абе има мерак за живот растението и реших да му дам шанс, въпреки че наистина не знам къде да го сложа вече.
Скрит текст:

Толкова е красива и да те радва с цвят дъъълго Heart Exl
В Лидл ми прави впечатление, че се отнасят с тях като с бурени, натикват ги между другите цветя, как няма да не се начупят...
Като знам за всяка счупена пъпка как страдам, а те ги нямат за нищо.
Наскоро купих пак оттам едно прецъфтяло мини, удавено и сгушено в един ъгъл. Има и то счупен връх на разклонение и две растящи връхчета с пъпки, надявам се да успее да ги изхрани и да цъфнат. Тогава ще ви го покажа.

Общи условия

Активация на акаунт