Презиме -ов

• 7 052
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
С -ов. Другото е изгъзица и веднага (без да искам) си правя изводи за родителите на детето. А пък за момиче ми е тотален абсурд. Екатерина Веселин Плачкова (бащата специално натърти, че няма наставка...) или Габриела Валентин Иванова примерно. Два пола ли има това дете, е първата ми мисъл...

# 16
  • Крайбрежен район
То много ясно, че единственото удачно в случая е Калоянов. Какво има да умувате, не разбирам...Rolling Eyes

# 17
И аз си правя изводи без да искам от такива неща за родителите. То и за мен сигурно си правят, защото още се срещат хора, на които им е твърде модно името на малката.
Ама какво да се прави.
 В нашата градина има две момиченца така записани. Един ден се потрудих да ровя списъци на софийски и варненски градини с приети деца по групи(с друга цел) и много имаше без "ов".
Сега се замислям, че не знам това нещо откъде тръгна у нас. Някой без да иска го е въвел. Друг решил, че е много готино.

# 18
  • Най-красивата страна
Калоянов

# 19
Аз доста често пускам своите анкети и чуденки и в други групи. Забелязвам, че само тук масово се опитват да те линчуват, независимо какво питаш хахах. Най-любимите ми коментари се свеждат до онези, в които родители си правели изводи за други родители на база презимето на децата им. Уау Simple Smile Много ми е интересно колко от тези "традиционалисти" са си кръстили децата Амая, Амалия, Емма и пр.

С други думи, облекчете тона. Аз питам за мнение, а не за оценки кое било адекватно и кое не.

# 20
Съжалявам, ако си се почувствала засегната, не ми е било цел. Но искаш мнение, аз го давам. В крайна сметка детето не е записано още без наставката, та не знам защо се обиждаш. Колкото до другото, детето ми носи традиционно за БГ, славянско име. Далече съм от Еммите, Николчетата и Амаите. Simple Smile
Пак казвам, не съм искала да те обидя. Simple Smile

# 21
Който го е страх да чуе различно от неговото мнение, не пуска теми. Размахването на пръстче показва липса на аргументи. Иначе ми е все едно как ще се казва детето ти.

# 22
  • Крайбрежен район
И аз щях да напиша същото. Не знам защо авторката иска мнения, а после се обижда. Да не сме в детската градина? Как от 4 коментара прецени колко нападателни са хората тук? Аз съм точно на противоположното мнение. И никъде не прочетох някой някого да линчува. Просто нормални реакции за нещо лишено от всякаква логика.

Иначе ето как да решите казуса:
Първо - да речем, че сина ви се казва Иван Калоян. Ако имате дъщерия бърка ли ви второто и име да е мъжко? И как ще звучи едно женско име до Калоян - Елена Калоян, Дияна Калоян, Гергана Калоян.... Другия вариант е да я запишете -ова. Проблем ли ви е децата ви да имат различно бащино име? Едното Калоян, другото Калоянова? Така ще ви е по-лесно да си прецените.

# 23
Само Калоянов. Другият вариант не ми се вижда приемлив.

# 24
Авторката е далеч от обидена, както и от размахването на пръст. Авторката написа тази тема, за да си свери часовника, тъй като времената се менят - колкото и да не се харесва на закостенелите потребители Simple Smile За целта е пусната изключително кратка анкетка, която еднозначно показва всеобщото мнение. А украсените с просташки епитети отговори, също лишени от аргументи, са нещото, което раздразни въпросната авторка.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 18:28 от Damaged_V

# 25
Просташки епитети в моя отговор, а и в другите не виждам да е имало. И мир се пише "peace", иначе по горенаписания начин (piece) означава парче. Wink Другия път, като не искате мнения, не пускайте теми. Със здраве!

# 26
В чужбина нашите презимена са така или иначе в графа първо име.
Дори полет да се резервира са при име, а не фамилия, така че също не виждам драмата с Калоянов.

Не е така. Поне моят опит е различен.

Иначе -Ов и от мен. Напъните за чуждоземско (каквото и да е) "оригиналничене" никак не ми допадат.

# 27
Не е нужно всяко мнение, различно от това на авторката да е закостеняло. Simple Smile
На мен без окончанието "ОВ" ми звучи като второ име, а не като презиме.
Иван Божидар ми е точно като Анна Мария.
Имаме две познати дечица именувани по този начин и не ми допада.
Това че нещо е модерно и иновативно не го прави задължително хубаво и удачно. Simple Smile

# 28
  • SF
Авторката е далеч от обидена, както и от размахването на пръст. Авторката написа тази тема, за да си свери часовника, тъй като времената се менят - колкото и да не се харесва на закостенелите потребители Simple Smile За целта е пусната изключително кратка анкетка, която еднозначно показва всеобщото мнение. А украсените с просташки епитети отговори, също лишени от аргументи, са нещото, което раздразни въпросната авторка.

Не се сърди. Темите пораждат и дискусии. Темата не е анкета, в която да се посочи Калоян или Калоянов, без никакви коментари. Що за тема ще е всички пишещи да се придържат стриктно и да пишат отковори с по една дума - Калоянов, Калоянов, Калоянов... Значи след първа страница, да се заключи, защото още там става ясно, че Калоянов се счита за подходящо и няма нито един вот за Калоян. Няма как 20 страници да се повтаря едно и също, вариантите не са особено много и е нормално да се  стигне до Амая, Агуая...

Има значение как е и първото име на детето. Защото ако се казва Петър Даниел, за мене идва малко повече Петър Даниел Калоян Петров. Симеон Калоян Шишманов също предизвиква усмивки, както и Джеймисън Калоян Шишманов. Във всички примери, ако замениш Калоян с Калоянов, звучат по-добре, дори и Джеймисън. Не казвам, че сте избрали това име, то замества чуждите имена, които са толкова предпочитани напоследък.

# 29
Aвторката говори за себе си в трето лице?!? Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Това донякъде обяснява и темата. По нея - Калоянов.

Общи условия

Активация на акаунт