Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Една тема за любов, обич и още нещо

 • 2 580
 • 116
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 8 604
Да любиш и да бъдеш любим е най-великото щастие на земята. /Хайне/

# 16
 • Далечният изток
 • Мнения: 5 501
Винаги свързвам любовта със страдание... Не знам защо, може би така се е случвала в моя живот. Любовта като щастие и красота ми е само във филмите и романите.
Може би е наистина изкуство, някакво велико изкуство, което не всеки умее. И не знам бихме ли могли да се учим да я живеем, да я даваме и получаваме? От нас ли зависи или от обекта /партньора? За себе си си разсъждавам...

# 17
 • Мнения: 14 706
проблема е единствено че е между двама

# 18
 • Мнения: 43 799
Обичам простите неща, с малко компоненти. Това, че е м/у двама го отчитам като огромно предимство.

А какво е любовта, не знам. Химия някаква, която ако е м/у двама, които си пасват като разбирания, се съхранява, ако не, преминава в безразличие или омраза. Но предпочитам много много да не философствам, а да се наслаждавам на каквото ми предоставя живота. Всичко е случайност.

# 19
 • Мнения: 13 725
Винаги свързвам любовта със страдание... Не знам защо, може би така се е случвала в моя живот. Любовта като щастие и красота ми е само във филмите и романите.
Може би е наистина изкуство, някакво велико изкуство, което не всеки умее. И не знам бихме ли могли да се учим да я живеем, да я даваме и получаваме? От нас ли зависи или от обекта /партньора? За себе си си разсъждавам...
Изкуство е дотам, че трябва да се твори, а не да се лежи на една кълка. Приеме ли се за даденост, пуффф изчезва. А всяко изкуство може да се овладе чрез умения. Талантът е отделна тема. Мисля, че всеки би могъл да се научи да обича и д абъде обичан, ако развие опредлени личностни качества. Зависи и от обекта/субекта, да.

Човече, аз не мисля, че е случайност, а и съзнателен избор. Не е само химия. Химия има и при липса на любов.

# 20
 • Мнения: 43 799
Случайност е срещата м/у двамата. Химията е началото, след това дали ще се стигне до любов, безразличие или омраза, зависи от характер, разбирания и моментни обстоятелства.

# 21
 • София
 • Мнения: 56 064
Ако смятаме културните очаквания, любовта все трябва нещо да я прави човек, по-скоро да прави неща за другия според културните клишета. Хората очакват жестове за любов по определен начин. Не мисля, че любовта е изкуство, но очакванията събарят всичко.

# 22
 • Мнения: 13 725
Не винаги е случайност. Може да е смешно, но аз търсех целенасочено. Изключих си мислено какво никога повече не желая в един мъж и се концентрирах над това, което на мен ми харесва и искам. Звучи роботско, но проработи. Smiley

Анди, любовта е лична, не ми е културна особеност на мен. Очакванията са вредни не само в любовта. Кажи какво мислиш за любов мазохизъм или садистична?

# 23
 • София
 • Мнения: 56 064
Култерна особеност е за всички. Ако любимият ти метне един крокодил на масата и очаква нещо да направиш с него, едва ли ще го приемеш добре. Или ако не ти подари нещо или всякакви други неща, които хората очакват от другия като засвидетелстване на любов.

Дори извън културните клишета, хората съвсем естествено имат очаквания от другия и за другия - да прави или да не прави определени неща. И когато очакванията не се покрият, тогава става проблем.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 18:41 от Andariel

# 24
 • Мнения: 29 378
Не мисля, че любовта е изкуство
Любовта е точно изкуството да надмогнеш егото си.

# 25
 • София
 • Мнения: 56 064
За колко време? Човек не може постоянно да надмогва себе си, все в един момент започва да си пробива път това, което е надмогвал.

# 26
 • Мнения: 29 378
За колко време? Докато има любов. А това с егото не работи така в любовта. Когато надмогнеш егото си, то получава много повече, отколкото когато истерично се опитваш да го нахраниш. Това, ако има любов.

# 27
 • София
 • Мнения: 56 064
Водата не може да тече нагоре постоянно, т.е. дори с любов надмогването е до време. Може би единствено за децата си родителите и особено майките са готови да надмогват себе си постоянно. Но за партньор е трудна мисия. Винаги единият в един момент се пропуква и решава, че твърде много надмогва, което всъщност е неговото усещане и може да няма нищо общо с качествата на партньора.

# 28
 • Мнения: 29 378
Надмогването се отплаща. Но да, това е една от причините да твърдя, че любовта е изключително рядък дар, който получават малцина.

# 29
 • Мнения: 8 604
Всеки ден трябва да надмогваш себе си, защото не знаеш дали си дал достатъчно, колко е достатъчно и дали изобщо е достатъчно. Ленноста и бездействието убиват. Те са като мазнина в душата и сърцето. Мазнина в мозъка която задушава и погубва. Даваш всичко от себе си и се бориш за утрешния ден. Да има утре и да видиш как се събужда любимият ти човек с усмивка до теб. Любовта е истинска когато даваш без да искаш насреща. Ако човека срещу тебе реагира по същия начин то се зареждате емоционално един друг. Чувства, страст, енергия всичко това циркулира между вас и се получава един вечен двигател. Ако единия няма такива чувства,то нещата се сриват. В любовта няма его и аз, има ние! Двама души градят своето настояще и бъдеще, своя свят. Да бъдеш егоист и скъперник в любовта означава да използваш хората, да крадеш от чувствата им , да търгуваш с илюзии, все нещо които са непростими. Те нямат място там където доверието и мисълта за него/нея преди мен съществува.
Какво е да изразиш любовта си ? Думите , които изричаме за да изкажем чувствата си или чувствата които имаме се опитваме да ги предадем чрез словото ? Любовта е флуид, аура в която сме потънали когато любимия ни е до нас. Дали е някакъв сън или реалност ? Щом има болка , то няма как да е сън. Любовта е нещо прекрасно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт