Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Една тема за любов, обич и още нещо

 • 2 580
 • 116
 •   1
Отговори
# 105
 • Мнения: 1 744
Противоречиш си. Ем искаш, ем не ти стиска. Stuck Out Tongue
Не си противореча. Искам, ама имам изисквания, защото на тая възраст, на която съм нямам нужда да създавам семейство. Мога и сама. Ама, ако си заслужава, защо пък не?!
Евреинът ми харесва, защото се пази. (Парадокс, нали? Ама аз не смятам така.) Това е добър знак. Пази се само и единствено човек, който има какво да губи в личен план. Това е нормалната реакция. Не другата, да скачаш смело с двата крака! Златотърсачките го практикуват. Даже играят сценки с припадъци за да събудят закрилника в мъжа. Не при всички минава обаче. Като цяло успешните мъже са доста обрани. Не плащат данък обществено мнение, освен ако не са егоцентрични идиоти като Д. Тръмп. Има и други като него, които гледат на жените като на трофей. На мен такъв не ми трябва, защото трофеите остаряват с времето и лесно биват заменяни с други.
Аз залагам на дългосрочност, защото нямам време за грешни ходове.

# 106
 • Мнения: 3 596
Скрит текст:
Много сложни въпроси. Любовта е простичко чувство. Ако е сложна, то не е любов.
Имало някакво място в Израел. Нещо като убежище, с което израелското правителство искало да се отблагодари на хора от нееврейски произход, които са помагали на евреите по време на Холокоста.
Моят приятел страда от някаква мания, че целият останал свят се опитвал да унищожи неговия народ, защото не се е случвало само 1 път вече. Та в този ред на мисли аз се пошегувах,
че при следващ световен конфликт ще го скрия някъде само за мен.
Скрит текст:
А той ми отвърна с усмивка, че съм щяла да си заслужа място в Израел.
Да се радвам ли или да плача и аз вече не знам. Май съм вече стара за това и той е прав, казвайки че е трябвало да се  срещнем по-рано.

Отива швейцарец да се изповядва пред свещеника.
- Отче, мисля, че съм съгрешил. През войната се съгласих да скрия един евреин от нацистите в моето мазе. Но му казах да ми плаща наем. Това грешно ли е?
Отчето: - Ти си спасил човек, това е похвално. Господ ще ти опрости взимането на наем, това е много по-малък грях от доброто дело, което си направил.
Швейцарецът: -Благодаря, отче, олекна ми. Последно да попитам - да му кажа ли, че войната е свършила?

# 107
 • Мнения: 13 725
Безрезервното даване в любовта не е оферта. Трябва ди ма граници и да се казва не, когато е нужно. Иначе се стига до неприемливи компромиси и натрупвания на неудовлетвореност.

# 108
 • Мнения: 32 041
ако и безрезервно получаваш, неприемливости няма

# 109
 • Мнения: 788
То за това любовта е ИЗКУСТВО.
Изкуството да даваш и да оценяваш даденото.
Изкуството на златната среда в балансирането в отношенията.
Изкуството да искаш да говориш, да искаш да мълчиш, да искаш да споделяш, да си човек с точно този човек заради всичко и въпреки всичко.

# 110
 • Мнения: 13 725
Винаги в един момент единият дава повече. Стига се до даденост, ако е постоянно и безрезервно. И се размива идентичността и на двамата. Аз съм за границите. До тук мога и искам да давам, от там насетне спирам, ако не получа насреща.

# 111
 • Мнения: 788
Когато се обичат двама няма проблем да се съобразяват ,  да се уважават изборите и границите.

# 112
 • Мнения: 1 744
Ще си получи всичките десерти за година напред авансово, че после не се знае кога. И въобще не се знае дали ще има после. Simple Smile
Неудовлетвореност - не и този път. Когато видиш, че няма шикалкавене, не може да има и неудовлетвореност. Simple Smile

# 113
 • Мнения: 3 596
Тия вашите клишета, мазоли хванаха от протъркване !?

# 114
 • Мнения: 13 725
Дай неклишета, аз ша ти направя разбор по реален случай.

# 115
 • В полите на Пирин планина
 • Мнения: 18 651
Любовта не е просто нещо... И изобщо не е само привличане, желание да притежаваш някого или да го обожаваш... Това са мимолетни усещания.

# 116

Общи условия

Активация на акаунт