Неясни отношения

• 8 240
  • 150
  •   1
Отговори
# 15
Не е женен, с малко по-малък е от мен, от друг град се връща и в момента живее в семейна къща, с родители. Имаше случка, в която мислеше да вика свои приятели на едно събитие, на което щяхме да ходим, но в крайна сметка останахме само двамата.
Дразни ме фактът,че ме разхожда като трофей и ме показва в обществото, а сме далеч от връзка.
...
Ти всъщност не познаваш лично негови приятели и близки, така ли е?
Не мисля, че те разхожда като трофей. Просто излиза с теб открито, без да те крие. Ако си забелязала, че той се гордее с теб - да ти кажа, това е най-доброто оотношение, на каквото можеш да се надяваш. Да не би да предпочиташ да те крие и да се срамува от теб?
Според мен, още не са ви се развили отношенията. Не знам дали ще се развият, но то пък кога ли има гаранция за каквото и да било!

# 16
Преди около два месеца се срещнахме. И ако трябва да бъда честна, нямах намерение да излизам с него и бях много "смела" тогава, дори го отклонявах и въобще не ми се занимаваше със срещи.
Прави сте,че сме твърде в началото, но ... Аз съм малко по-старомодна и смятам,че ако човек има интерес, той ще се интересува как е минал денят ти, как си и съвсем нормални неща.
Има и нещо друго - аз като цяло съм малко по-дървена в общуването си с някой, който наистина харесвам. Обикновено съм много забавна, натурална и приказлива, обаче с него "гълнам бастуна" и премислям всичко, преди да го кажа от страх да не се изложа. Та снощи реших да се отпусна и да бъда максимално себе си, така или иначе нямам какво да губя. И доста се смяхме, забавлявахме, закачахме. Започнах и да споделям повече.
С две думи свалих гарда.
Не искам да го оправдавам все пак, защото имам навика да го правя. Simple Smile

П.П. Така е, не познавам негови приятели и близки. Но задочно мога да кажа,че познавам цялото му семейство, в това число баба му и дядо му, дори си позволи да се разчувства, говорейки за тях, което за мен означава много. Има ми доверие.

# 17
Принципно гледай да има реципрочност. Ако ти правиш стъпки към него, гледай дали той прави съответни стъпки към теб. И така - с малки стъпки виж къде ще отидете. Много сте ранни още, за да се отдавате изцяло и на 100% един на друг. Трябва да се изгради доверие, а това иска време и да изядете необходимите торби със сол заедно. Няма лошо да свалиш гарда и да се позабавляваш. Това не означава обвързване. Не му мисли толкова дали ще се изложиш. Ако не те харесва, каквато си, няма никакъв смисъл от нищо.

Това с демонстрацията на ежедневен интерес не дава никакви гаранции. Има свалячи, дето го правят просто за спорта, без да влагат нищо. Любовни признания и прекомерен интерес още в самото начало дори звучат подозрително. Може би човекът просто изчаква да види какво ще се случи, не е готов да свали гарда и той Simple Smile.

Това, че ти разправя неща за семейството си, не означава, че трябва да му се доверяваш на 100%. Има много добри лъжци. Око да види, както се казва...

# 18
Нищо не се знае, може и да се развие връзката ви, съвсем в началото сте и не изглеждат зле нещата. А може и не, няма кой да каже. Затова не си втълпявай разни неща, не се вглеждай във всичко, просто продължете, пък то ще си покаже. Няма застраховани от несполучливи връзки, на всеки може да се случи. Но пък може и нещо хубаво да излезе.

# 19
Девойче, по-полека с оценяването кое е много, особено с човек, с когото се виждаш от кажи-речи вчера и който не се сеща много редовно за теб. Сериозно, съвсем приятелски ти го казвам.
Не ми изглеждаш никак влюбена, особено с репликите за правилния човек и как гониш 30. Струва ми се, че имаш вътрешен полуосъзнат страх, че изтърваш последния влак, затова хем ти се иска с тоя младеж да стане, хем знаеш, че не е точно перспективен.

Сапфир много добре е написала да има реципрочност. В разказа ти точно това ми липсва - реципрочност...пък макар да е имало малко хахо-хихи и половин сълза.

# 20
Дай малко време на тези отношения. Не слагай каруцата пред коня. Какво да стане за два месеца? Бързай бавно.

# 21
Колко всъщност ви е разликата с ”младежа”?
Два месеца са нищожно малко време според мен. И да, знам, че някои и на първата седмица заживяват заедно.

# 22
Аз на този етап/възраст не бих се стеснявала да повдигна темата за очакванията на всеки един спрямо тази връзка - има ли желание в даден момент да премине в нещо по-сериозно или поддържането на този вид отношения като сегашното го задоволява. Питай го в прав текст, сподели му и ти какво очакваш.
Разбира се, че е прясна връзка, хубаво е да се опознаете, задължително дори преди да се вричате във вечна вярност. Но един такъв разговор с него, а не с нас мисля, че ще ти разяснят доста като цяло.   
Успех!

# 23
Много бързаш, според мен. Мъжете рядко се влюбват като нас, за две седмици, и хоп - вече на черешата. При тях се случва с времето, комуникацията.

Ясно ми е, че искаш веднага да разбереш дали човека е за теб, да получиш някакви уверения, че да, този е, който ще се ожени за теб, ще ти осигури спокойствие, ще ти направи дете... никой не може да ти даде такива гаранции след два месеца.

Не си помагаш много и като се криеш от него. Няма нищо лошо в това да седнете и да си кажеш какво би искала от отношенията си с някой, че търсиш партньор, а не просто гадженце за запълване на времето. Ако намеренията му са истински, и наистина те харесва, това няма да го изплаши.

# 24
  • София
Според мен всичко е на много начален етап. На мястото на авторката бих изчакала да сменя работата, да имаме възможност за по-чести срещи и тогава ще го мисля. За заявки за сериозни връзки и прочие е рано още.

# 25
Както казах не го оправдавам.
Далеч съм от мисълта, че изпускам последния влак, абсурдно е. Просто не искам да страдам излишно след горчивия си опит.
Малко сурово изказване, Narcissa, но може от това да имам нужда, знам ли. И все пак за страха да не остана сама, категорично не съм съгласна. Неуверена съм в момента поради факта, че се чувствам нестабилна и започвам наново, но не съм неуверена в качествата си, външния си вид и не страдам от липса на внимание от противоположния пол. Simple Smile

# 26
Проблемът е, че връзката не изглежда като да е ексклузивна за него. Какво като е в началото? Както са в началото, така тя се е влюбила и е изградила очаквания, а той явно не ги покрива. Срещат се за малко, прекарват време заедно и после се разделят до другия път, който не се знае кога ще е.
Доколкото разбирам в дупките, когато не се виждат той не й звъни, не й пише, не се интересува как е минал денят й, болна ли е, здрава ли е, има ли нужда от нещо.

Това за мен са си отношения за секс, като той е водещата страна. Той води, тя го следва и така може да откарат още сто години.

# 27
Та, не разбрах. Колко ви е разликата?

# 28
  • Далечният изток
Ти се страхуваш. Страхът ти се вижда и усеща от отсрещния. Може да го усеща като резервираност.
Съвсем сте в началото. Според мен тази връзка ще се развие, ако ти ѝ позволиш. Не мисля, че човекът е безразличен към теб. Но ти излъчваш незаинтересованост, освен секс, и мисля, че го объркваш. Ако си искрена с него, ще ти отвърне със същото със сигурност. За момента е някаква игричка. Просто ти не си готова.

# 29
Ти бързаш ли?
Помисли теб дали те устройва ситуацията, а не какво мисли и чувства той.
Ако те устройва за момента му дай шанс още няколко месеца. Може пък да излезе нещо хубаво Wink

Общи условия

Активация на акаунт