Месец, два, три... АПРИЛчето годината преполови!

• 9 681
  • 349
  •   1
Отговори
# 75
Мимка вариш картоф и го пасираш веднага можеш и морков да сложиш слагаш в бурканче и обръщаш надолу като истине във хладилника и до 2дена може да седи

# 76
И аз съхранявам в хладилник пасираното картофче или задушените пасирани плодове (ябълка, круша) до два-три дни, даже хич и не обръщам надолу бурканчето - нали е в хладилник все пак... а другите неща ги имам пасирани и замразени на кубчета във фризера и манджата става много лесно.

# 77
  • София
Ние още не се изправяме и не седим без опора.
А, Мимка, за спането...Давид последния месец спеше настрани, но от 2 дни спи по корем и постоянно гледам къде му е носът и дали няма да се задуши  #Crazy
Картофът го варя, веднага го пасирам и насипвам в пластм.кофички и слагам в камерата.

# 78
Бюти, 4е картоф (сготвен) може ли да се zамраzява? Каzаха ми 4е не ставало zаради ниШистето  newsm78 

Мимка и ние отдавна спим на страни, zа корем ни мина мерака  Wink

Филипка  Hug  Hug  Hug

Уф тая ве4ер се видях в 4удо, 1.5 4аса приспиване  Crazy  а горните zъби ве4е ясно ги опипвам, дано не се бавят 4е Ще лудна.

Ние не се иzправяме оЩе ама нямаме такава коШара  Mr. Green  все оЩе спи в мъни4кото легло zа новородени, тясно е, ама Ще иzдържи оЩе един месец, в новата къЩа ве4е Ще си има стая с хубаво легло  Wink 

Вени, да се оправяте  Hug

# 79
  • 2 етажа над тавана
Ех, че самотно тук тая вечер. И в нас е така - мъжо го нема, свеки е тука да спи с малката, та аз да се наспя и съм изгонена в другата стая. Даже и биричка не съм си купила, ама съм зальохана #Silly

# 80
Филипка, мерси за честитката за месечкото ми Simple Smile
Аз да почерпя newsm38 beer2  food002 Wine Glass beer и наздраве от Кало
(снимката не е от днес, но пък е тост ... )
черпя толкова късно, но едва сега успявам да седна на компа след днешното местене, а утре какво ни чака не ми се мисли ooooh! но едно по едно ще станат нещата, аз все по-рядко ще успявам да се включвам в скоро време, но ще гледам да не изоставам с четенето.

И малко да се включа по въпросите дето сте обсъждали:

Нуни, супер е идеята за басейна, аз преди си го мислех това, но не съм купила още, но ще ида аз до Комсед скоро да видя какво имат там, в този магазин като ида не ми се тръгва и аз съм като децата ...

Кало също не се изправя сам в леглото, но за сметка на това си мести креватчето Joy (понеже е на колелца) баща му се бъзикаше, че неговото легло няма нужда ние да го местим, той щял да си го премести hahaha

Стъпва на цяло стъпало все по-често.

Аз картофа го правя всеки ден, другите неща ги имам във фризера. Между другото от утре или от понеделник ще давам и месо вече, домашен заек ще му е първото месо на моя юнак Simple Smile Мисля да въведа и малко плодове, че досега само зеленчуци папа.

А да се отчета и аз - вече Кало е 9450, 74 см.

Имам и малко питания:
Ако му сваря кафяв ориз и го пасирам вместо преди това да го меля дали ще стане?
С какви сухaри трябва да се прави попарата? (аз не че съм тръгнала да давам още, но се замислих по въпроса)
На Семпер ли имаше пюре от круша без всякакви други добавки?
Какво мислите за копривата? (доки каза, че мога да му изсуша и да му слагам като подправка на пюренцата)

# 81
  • 2 етажа над тавана

Имам и малко питания:
Ако му сваря кафяв ориз и го пасирам вместо преди това да го меля дали ще стане?
С какви сухaри трябва да се прави попарата? (аз не че съм тръгнала да давам още, но се замислих по въпроса)
На Семпер ли имаше пюре от круша без всякакви други добавки?
Какво мислите за копривата? (доки каза, че мога да му изсуша и да му слагам като подправка на пюренцата)

[/i]

Деси, от това, което четох тия дни по въпроса за домашните каши от кафяв ориз, елда и т.н. направих следното заключение - оризът и др.варива могат да се варят и пасират вместо да се препичат и мелят преди това, като е добре да се накиснат от предната вечер. Разликата с това, което е препечено и смляно е, че като е в препечено-смлян вид става по-бързо, отколкото ако го вариш цяло. Накисването предварително е добре, за да се усвоят полезните вещества. Май това е общо-взето накратко. Ако се сетя още нещо пак ще пиша по въпроса.

За сухарите и крушовото пюре не мога да ти кажа, а що се отнася до копривата си мисля, че може и да дразни стомахчетата на бебоците, заради власинките, които има. По отношение на спанака мойто доки каза, че е по-трудно смилаемо и да добавям само по 1-2 лъжички към основното пюре, та си мисля, че и с копривата важи същото. Дали пък вместо да я сушиш не е по-удачно да я свариш и замразиш пасирана на кубчета? newsm78 Само давам идеи, де.

Я кажете къде има магазин на Комсед, аз ли съм кьорава, та не успях да видя къде е newsm78

# 82
4естит Рожден Ден на Филипа! С пожелания за много щастие!

# 83
Честит Рожден Ден на Филипа!   bouquet  bouquet  bouquet
С пожелание за много любов от любимите мъже!

МТаня, страхотни снимки, много е сладък Мишо!
Честит ви 7-ми месец!

Раче, Мимата много се върти в леглото. Също предпочита да ходи в горния десен ъгъл, но и често я намрам напряко на леглото, или надолу с главата  Shocked.
Иначе вече спи само на една страна и слава Богу, защото от дългото спане по гръб още и е леко сплесната главичката отзад. Някой друг има ли подобен проблем. На каква възраст се очаква да се оправи?

Вени, оздравявайте бързо!

# 84
Честит рожден ден, Филипа. Много здраве и щастие от мен.
Аз много рядко се включвам в темите, не мога и да изчитам всичко, ама вие толкова бързо пишете, че не мога да се вредя.
Пламен снощи и той се изправи сам в кошарата и беше много щастлив от този факт  Simple Smile На няколко пъти го направи този номер и накрая каталяса и заспа. Все още няма зъби и май няма и наченки скоро да излизат. Захранването върви доста бавно като ви гледам вас. До сега съм му давала от зеленчуците само картоф, морков, ориз и тиквичка, а от плодовете ябълка и круша.

# 85
bdbaloni мила Филипка Hug Много здраве, щастие и любов с двамата ти мъже newsm51 happy bd baloni birthday

Бабълче, мерси за отговора Hug А за копривата тя като я изсушиш и стриеш става на прах и няма жилки, но аз и пасирана мисля да си съхраня малко Simple Smile
А нашето доки за всички зелени неща като спанак, лапад ... каза, че съдържали оксалова киселина (май така се казваше newsm78) и затова не било хубаво да се дават повече от веднъж седмино .

Магазин на Комсед има на Тодор Каблешков 76, това близо до Билата на бул. България, а сайта им е този

# 86
Честит рожден ден, Филипа!  hbday Пожелавам ти здраве, щастие и късмет, и много, много любов!  newsm51

И честито на месечковците от днешния и отминалите дни!   bouquet

Деси, кафявият ориз се вари много трудно в сравнение с белия - ние ядем само кафяв от доста време, но докато загрея колко да го варя  Embarassed между другото в комбинация със спанак и други зеленила е много вкусен.

Чиста круша има на Гербер, аз захраних с нея без никакъв проблем. Нищо чудно и на Семпер да има.

Сухарите предполагам че е все едно какви са, но те съдържат глутен. Принципно все се каня да питам майките които ще дават попара, защо ще я дават? Само на принципа "и баба ми е хранена с попара" или по друга причина? Защото освен че е бедна на полезни вещества, попарата не е и нещо, което се яде всеки ден в семейството, та аз ще пасувам напълно с нея, не виждам смисъл да уча детето да я яде. Баба ми не е имало с какво друго да я хранят като бебе, кой ти е имал време тогава да приготвя елда и кафяв ориз, за киноа да не говорим  Laughing

# 87
Мамо мецанке, а кафявият ориз пак ли се вари в същите пропорции с вода (1:3)? А Крушата на гербер била значи, ще търся да купувам, че ми се иска нещо разхлабващо да въведа Simple Smile
А за попара аз незнам дали ще давам, ама се замислих за сухара, точно заради глутена ... от време на време ми минават някакви мисли за това онова и размишлявам на глас при вас  Wink

# 88
Честит рожден ден Филипа

Последна редакция: нд, 29 окт 2006, 09:43 от МИМКА

# 89
  • 2 етажа над тавана
Честит рожден ден, Филипче! Желая ти много любов от скъпите ти мъже, винаги горещи прегръдки и студено питие !

Последна редакция: нд, 29 окт 2006, 09:03 от buble

Общи условия

Активация на акаунт