Месец, два, три... АПРИЛчето годината преполови!

• 9 708
  • 349
  •   1
Отговори
# 165
енви, за запека да ти кажа, макар че си майка с опит, но това което аз установих, че помага за ленивата перисталтика на Преси, освен кашата на Блевит, крушите и сливите, е точно червената чушка PeaceВсеки ден му слагам по малко към купешкото пюре, действа му безотказно, дори ака повече от веднъж на ден GrinningНе знам дали си въвела, ако не си-пробвай!

# 166
Мерси за всички "разхлабителни" идейки и хрумки! Hug

Филипка, днес мислех чушката да въведа, но съвсем се паникьосах и реших нещо познато, та изяде цяло малко бурканче с тиква - да видим сега като се събуди... Sick Иначе заешко и пуешко, мисля че са еднакво добри. Чух някъде, че пилешкото било мъъъничко по-съмнително от пуешкото... Thinking

ДисМ, ами честита ви думичка "ма-ма"!  Peace Каква по-важна от нея!? Wink

Бюти, значи с броя кърмене и ние сме като вас, само дето още сме само на зеленчуково пюре и то преди кърменето на обяд.

Юлче, да разбирам ли, че има готова каша от кафяв ориз? newsm78

# 167
Zdraveite,
Izvinete za latinicata.
Filipa,4estit rojden den na paterici  bouquet.Badi jiva,zdrava i 6astliva.
4ervenata 4u6ka i nas ni pootpuska,makar 4e ne se zapi4ame Naughty

Suhar az 6e slagam na supite Peace  

Smins-tegliha ni zaedno i posle men Peace

Okaza se 4e sa ni probili i 2ta dolni zaba Laughing

# 168
Йоан не обича заешко - 2 пъти му купувах различни пюрета със заешко и не иска - стиска устата, върти се, гади му се...телешко също не яде. От месата само пилешкото и пуешко хапва.
От както навърши 6 месеца не се вманиачавам толкоз какво ще яде. Каквото поиска това давам, то и без това са малко нещата, които наистина му харесват и яде.
Дори онзи ден му давах пюре на Хаме с ябълки и мед - изяде си го сладко-сладко и нищо му няма.
Взех вече да откачам - цял ден у дома, мъника сега е в паяка и аз се закрастих по форума.
Добре че към 3 ще излизам с една приятелка.
Честито на празнуващите   bouquet  bouquet  bouquet

# 169
Цветенце, честито комплектче от зъбчета Hug
юлче, и мен ме вълнува същият въпрос за кафевият ориз Blush
Значи остава да реша кое от двете месни да взема, щом и двете стават.Не ме притеснява дали ще ги хареса, до сега нищо не ми е отказвал, има добър апетит, пу-пу.Няма значение-гъсто, рядко, с малки парченца не съвсем пюрирано, всичко хапва.
Послучай лошото време съм си отворила една бирка, ама я пия със сламка, щото не ми се сипва в чаша, а ме е гнус да ближа кутийката, та ако се напия, от туй ще да е :lol
Тук времето е отврат, вали, няма изгледи да спира, дори парното ни пуснаха днес Wink
Дея, пиши какво става с вас Hug
Лесенце, исках да ти кажа, че ако имах мома веднага щях да я кандидатирам за снаха на Йо, ама в сегашното положение няма, не ми се вдига мъжка сватба Mr. GreenЖивот и здраве, ако имам момиченце ще ъпдейтна офертата си Party

# 170
такааа... върнахсе от курса, ей, ще стане шАфьор и от мене накрая да знайте... ама няма да е скоро  Mr. Green

Май ще се изказвам по реда на дискутираните хранителни продукти  Wink :

Червената чушка разхлабвала - супер! Аз имам готова на кубчета във фризера, усещам как тази седмица ще въведа първо нея и после месото.

Елдата предизвиква алергии доста рядко, но всепак е алерген, някои бебета я приемат много добре и преди освмия месец - според детето, но глутен определено не съдържа. Друга зърнена храна с много добра усвоимост и хипоалергенна е просото - това за тези като мен дето са решили да карат по-полека с глутена.

Самият глутен знам че се въвежда по правило минимум дав месеца след началото на захранването.

Месо ще почна заешко че имам домашно, и аз като Филипчето тези дни ще почна, но и пуешкото е ОК. Ако даваш купешко месно пюре, може спокойно и всеки ден според мен, защото като се зачетеш на етикета количеството месо вътре е микроскопично при повечето пюрета.

Жълтък и аз ще отложа, но около годинка най-късно ще трябва да дам. Лекарката ни ме светна, че ваксината против морбили и т.н. която се слага на 14 мес. е с ноистел кокоши ембриони и дотогава задължително трябва да се знае има ли детето алергия към яйца или не.

Граха знам че е трудносмилаем, зеления боб дори бил по-лесно усвоим.

Цвекло никой не коментира? Аз знам че е страшно полезно, а и много го обичам, но пък имало нитрати - няма пълно щастие... нищо, ще го изкисвам вмъв вода преди да го варя.

Сухар в супата е добра идея - мерси, Цвети, тъкмо се чудех аджеба хляба как да го въведа по-пълноценно, като не ми се прави попара с гола водица или чай - ама това нататък.

Юлче и аз искам да знам ако има инстантна каша от кафяв ориз - ама не съм чувала. А за Блевит, Слънчо и т.н. - мерси за предложенията момичета, ама на мен проблема ми е да намеря безмлечна безглутенова каша (освен на Милупа която ядем сега но ни запича яко). Около нас няма.

# 171
Жълтък и аз ще отложа, но около годинка най-късно ще трябва да дам. Лекарката ни ме светна, че ваксината против морбили и т.н. която се слага на 14 мес. е с ноистел кокоши ембриони и дотогава задължително трябва да се знае има ли детето алергия към яйца или не.
Ей, ей, добре, че е форума, в частост и ти мецанке, че ако чакам на инфо от моята педиатърка, на 30-я ден трябваше със сокове да наливам детето.Това за ваксината против морбили е много полезно Hug

# 172
  • София
Ей, времето е отврат, направо ми издуха и последната капчица мозък  Mr. Green Едвам си удържах количката  Shocked

Филипааа, хайде и аз се присъединявам с бутилчицата  Laughing Наздраве!!!  cheers

... Само овесена вода не съм пробвала, но ме е страх, да не е рано  newsm78
Аз давах овесена вода, когато малкия беше на 4-5 дена. Беше страшно запечен и постоянно ревеше и се пънеше и само от това се оправи. А сега дори овесени ядки можем да даваме (2 месеца след началото на захранването, както е казала Мама Меца)  Със сигурност е по-добре, отколкото да стои запечен, а и Марти вече е голям, нищо няма да му стане на юнака  Peace

Юлче, светни ме малко за пневмококовата ваксина,  Praynig че моята лекарка ме изгледа много странно като я питах и каза, че е за хора с проблем със слезката  newsm78

# 173
Честито на месечничетата Калина и Мартин!    bouquet

Аги, не видях дали някой е споменал чушката като зеленчук за пюрета newsm78
Брех! Аз му бях давала чушка, ма гледай, забравила съм я! Зелена или червена?!

# 174
Леле, като ви чета и имам чувството , че по цял ден готвите   chef Кога успявате , момичета  newsm78. Аз хем имам кой да идва да ми помага  и докато  prostor  clean  clean то ми свършва времето. Детенцето ми кара само на купешки пюрета  Embarassed , добре че ги харесва, даже днес вече и с риба и дадох и много и хареса. Супички и аз смятам със сухар. Чакам баба ми да се прибере след две седмици от вилата и ще идва през деня да готви за Ема и покрай нея и за нас   cook

Овесена вода и аз давах още втория месец, но по една , две лъжици в млякото и бях много доволна от резултата. Не ми се вярва след 6 месец да има проблем.

Честит 6 месец на Марти и Калина!

# 175
Бреййй, какво чета?М..Исо сте давали на бебетата? Ма не че  зъбки ще им поникнат, а не знам какво!С нож и вилица скоро ще ги снимате!
 eat

Peace  Пфу, да не им е уроки!
Тонката няма зъби, не сяда сам, опитва се да лази само...
Нещо назадваме ли като цяло или просто за никъде не бързаме?! Mr. Green
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Чушката печена и обелена, или варена да бъде?

# 176
Мен пък ме е страх да изведа Яна в тоя вятър и циклим вкъщи. А тя е ужасно нервна и за минута не иска да седи сама, само на ръце сме Tired Сега заспа, но на няколко пъти се буди с писъци.

Със захранването май сме точно до никъде. Оказва се, че госпожицата не иска да яде готовите пюрета, плюе ги, папа само на мама бъркочите LaughingСега на обяд едва успях 50 гр. да й дам т едно пюре на Хип с пресни зеленчуци. Вчера добавих към картофите, моркова и карфиола магданоз. Обаче никъде нищо не съм чела за него - може ли да се дава в пюретата? Другото за което се чудя е  копривата  newsm78

От кашите съм давала само на Милупа - 20 гр. бананова, но после 2 дена не можеше да се изака и не знам дали пак да давам.

# 177
Брех! Аз му бях давала чушка, ма гледай, забравила съм я! Зелена или червена?!

червена определено - това си е де факто зряла чушка, и има много повече витамини, особено вит. С - комбинира се перфектно с месцето за да се усвои по-лесно желлязото, пък и на вкус (гледай сега каква кулинарна реклама спретнах Mr. Green)
Сега ти прочетох коментара за месото - ами тук не иде реч за пържолки, все пак  Grinning - дори се препоръчва и за такива чувствителни като моята хубавица, а е далеееч за предпочитане пред жълтъка например.

Юлче, светни ме малко за пневмококовата ваксина,  Praynig че моята лекарка ме изгледа много странно като я питах и каза, че е за хора с проблем със слезката  newsm78

Значи и мен ми е интересно, като питах какви не-задължителни ваксини е добре да правим лекарката ни препоръча АктХиб, и то еднократно след годинката, както си очаквах, а за пневмокока каза само че не сме от контингента и е излишно, нямаше време да разпитвам повече  newsm78 та и на мен ми е интересно, какъв и е тогава контингента? иначе не се натискам ако е излишно да я бода и с това, но Хиб ще сложим като му дойде времето, че имам ужасен страх от менингити  Tired

# 178
Нуни, магданозът се разискваше в темата за захранване на кърмаческия, та можело да се слага като подправка дори суров. Скоро и аз мисля да слагам, но малко ще го попарвам /при картофа напр./. За копривата - май имало нещо притеснително в нея, но забравих какво. Embarassed

Чаена, аз ще давам печена белена и смляна червена чушка.  chef

# 179

Чаена, аз ще давам печена белена и смляна червена чушка.  chef
И аз такава давам Peace

Общи условия

Активация на акаунт