Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 33 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
И аз смятам, че подобни въпроси са болезнени за тежко болния, дори сами по себе си да са резонни.
Да, но не може да се отрече, че има хора, които биха скрили това, че са опасни.

# 106
При лъчетерапията няма остатъчна радиация. Само при сцинтиграфия и Петскенер има, и то минимална. Странно и срамно, че една мед. Сестра не го знае и търси информация в интернет ...

# 107

Така е, но не знаем, дали ако самите ние бяхме на мястото на тези хора, в болката и отчаянието си не бихме постъпили по същия начин. Аз лично не се наемам да съдя постъпките на тежко / терминално болен човек.

# 108
Гърне, кой тук видя да съди? Дори го написах. Само казвам, че имаше репортаж по тв преди години и съм го запомнила. Случва се, какво сега тема табу ли да бъде? Авторката пита. Отворих гугъл за две минути и там има такива терзания от други хора. Всеки е в правото си да мисли за семейството си.
Иначе да, всеки си плюе в пазвата като чуе за тази болест.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 00:13 от NOVA NADEJDA

# 109
Снимка за синузит и носен и гърлен секрет за бактерия правени ли са?

Не, нищо не са ми правили.
Синузит нямам, нищо не ме боли.
И аз си мислех, че нямам, защото нищо не ме боли, но снимката показа друго - хроничен синузит и атрофия на лигавицата.
Какво лечение ви дадоха за хроничния синузит ? Оправихте ли се след това или още продължава да го има?

# 110

Така е, но не знаем, дали ако самите ние бяхме на мястото на тези хора, в болката и отчаянието си не бихме постъпили по същия начин. Аз лично не се наемам да съдя постъпките на тежко / терминално болен човек.
Онкоболни рядко са терминално и тежко болни. Само ако е започнало лечението в краен стадий или е някой неподлежащ на лечение. Повечето случаи се лекуват успешно. За какво отчаяние говорите... Онко - диагностицираните са с диагноза, а не с присъда. Сцинтиграфия при тях се прави сравнително редовно, и профилактично и е безопасно. Просто тази мед. сестра е била някоя напълно неграмотна. Да не прави разлика между химиотерапия и радиация.
 За протокола оперирана съм от РМЖ на 4.10.2013 и съм в много по-добро физическо и здравословно състояние от поне 50% от неонкоболедувалите жени на моята възраст.

# 111
Имам трънче в петата и не мога да го извадя. Започна преди месец, опитвах се много пъти да го извадя, но нищо не се вижда и с игла не успях да открия нищо... пробвах и с бабина рецепта- картоф, без успех. Явно се е забило надълбоко. Усещам болка при стъпване има и лека подутина, може би гной. Трудно ми да ходя. Какво мога да направя?

# 112
Иди на хирург.

# 113
A.J1 аз не случайно писах за проверка на синузит. Хората често грешно смятат какво трябва да им има или няма при това състояние. Аз две години бях с мигренозни главоболия, без да подозирам, че имам хроничен синузит тъй като нямах никакви оплаквания от носа. В момента пък който правих снимка и установих този проблем бях с болки в зъби и съвсем лек секрет еднократно сутрин. Ходих на зъболекар, който ме насочи за синузит. Така, че и моя съвет е върви на снимка за изключване на такъв вариант.
Лечението когато е в остра фаза е с прием на АБ. В моя случай беше 10 дневен прием.

# 114
Онкоболни рядко са терминално и тежко болни. Само ако е започнало лечението в краен стадий или е някой неподлежащ на лечение.
Ако онкоболните не могат да бъде определени като "тежко болни", то кой би следвало да е такъв? Ракът е една от водещите причини за смъртност по света. Въпрос на статистика. За тези хора едва ли е от значение, че са "диагностицирани късно" или нещо друго.

За какво отчаяние говорите...
Разбира се, че има отчаяние! И много болка има, и драма, и страх. Хората изпадат в дълбоки емоционални кризи от далеч по-безобидни здравословни състояния, камо ли, ако чуят такава тежка диагноза.
Аз съм с Хашимото, сравнително леко протичащо автоимунно заболяване, и много пъти ми се е случвало да изпадна в отчаяние, гняв, депресивни епизоди, желание за бягство от собственото си тяло... Това са съвсем нормални човешки усещания и никой не бива да бъде винен, ако ги изпитва.

Приключвам с темата, обаче, защото лично за мен е изключително тежка и не бих желала да участвам в по-нататъшни дискусии точно по такъв въпрос.

# 115
A.J1 аз не случайно писах за проверка на синузит. Хората често грешно смятат какво трябва да им има или няма при това състояние. Аз две години бях с мигренозни главоболия, без да подозирам, че имам хроничен синузит тъй като нямах никакви оплаквания от носа. В момента пък който правих снимка и установих този проблем бях с болки в зъби и съвсем лек секрет еднократно сутрин. Ходих на зъболекар, който ме насочи за синузит. Така, че и моя съвет е върви на снимка за изключване на такъв вариант.
Лечението когато е в остра фаза е с прием на АБ. В моя случай беше 10 дневен прием.
Аз също бях около 2 години с такива мигренозни главоболия, но ме пращаха на невролог, опитвах се да им обясня, че имам храчки и сополи всеки ден, които не спират.
И понеже съм в Германия, все не можеше да обясня, че нещо ми има.
Снимка на синусите не са ми правени.
Бях прегледана за синизит еднократно, казаха че нямам.
Не знам дали при хроничния синузит се вижда нещо или не.

# 116
Това, че е сериозно заболяване е факт. Но дамата не е виновна, че мисли за детето си. С нищо няма да помогне на болния ако повлияе зле на детето й. Аз също съм чувала такива неща от медицинска сестра. Вероятно не важи за всички процедури и едва ли светят болните. Вероятно важи за редки случаи.  Има начин да се уведоми културно, без драма и болка, и да се успокои или да има в предвид за в бъдеще. Няма нищо лошо.

# 117
Мога ли да си продължа лечението с антибиотика, но по половин таблетка на ден 250мл, не цяла, която е 500мл.
Докторът нищо не ми казва. Обясних му че бъбреците ми се натоварват и усещам болка. Също нямам 45 кг, пише че 500 мл се дават само ако теглото е над 45 кг. Аз съм 43.
С притеснение, че може да е хроничен синузит.

# 118
Докторът Ви е видял колко тежите и все пак е изписал тази доза. Вие нямате диверие на него, а питате в бг-мамма за дозиране на антибиотик!? Тази тема е за бърза справка и ориентация. Ако не се доверявате на този лекар потърсете второ лекарско мнение.

# 119
Абсолютно
Бих обсъдила смяна на вида антибиотик, не на дозата

Общи условия

Активация на акаунт