Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 34 172
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Само за ковид симптомите да кажа, два пъти го изкарах и двата пъти без никаква температура, но болки в главата, отпадналост,  дразнене на гърлото.
През колко време бяха тези два пъти...?
При второто изкарване имаше ли ваксина сложена?

# 601
Може ли овесените ядки да заменят брашното примерно да си направя класически бисквити (които обикновено правех с 300 грама брашно и 2 жълтъка да са овесените ядки вместо брашното, или за класически кекс пак така две чаени чаши овесени ядки вместо брашно или трябва да се опитам да ги натроша на още по ситно за да стане както е казано в някои здравословни идеи?

# 602
Може ли овесените ядки да заменят брашното примерно да си направя класически бисквити (които обикновено правех с 300 грама брашно и 2 жълтъка да са овесените ядки вместо брашното, или за класически кекс пак така две чаени чаши овесени ядки вместо брашно или трябва да се опитам да ги натроша на още по ситно за да стане както е казано в някои здравословни идеи?

Има рецепти за бисквити с овесени ядки, предполагам и друга рецепта ще стане, просто трябва да си нагодиш пропорциите течност-сухи съставки.

# 603
Търсех ама излизат предимно такива смесени с брашно.Някой има ли в блог някоя сполучлива?

# 604
Мога да ти предложа рецепта за кекс. Три яйца, една супена лъжица кокосово брашно, 6-7 фурми без костилка, 100 гр. боровинки, една супена лъжица лешников тахан, една чаена лъжица бакпулвер. Всичко това го изсипваш в блендера. Трябва да се получи хомогенна смес. Печеш 15-20 мин. на загрята фурна на 200 градуса. Много е вкусен.

# 605
Търсех ама излизат предимно такива смесени с брашно.Някой има ли в блог някоя сполучлива?

Ще погледна из тефтерите си, но не знам дали имам изцяло с овесени ядки. С проба-грешка съм сигурна, че ще докараш прилични бисквити. Просто трябва да експериментираш, като за начало с малко количество, докато си нагодиш пропорциите.

# 606
Май си объркала темата. Но по приницип ако имаш блендър, врътваш овесените ядки в него и става брашно. Но пак си трябва рецепта да следваш. Така на око, ако не си много опитна е трудно да докараш нещо. Иначе аз ползвам овесени ядки на брашно за сгъстяване на различни смеси (кюфтета от тичквички, рибени кюфтета). Вместо брашно слагам овесени ядки.

# 607
Гледам, на кулинарен подфорум сте го обърнали. Grinning

Вас колко време ви боля ? Някои казват до месец може да има болка Sad
Разбира се, че може! Това е нелека манипулация. Мъжът ми го боля и не можеше да се храни нормално в продължение на цели два месеца, но на него му извадиха два мъдреца едновременно, а и бяха ретинирани. Аз не разбрах дали твоят е бил такъв, понеже споменаваш някаква дупка. При ММ нямаше такова нещо, шиха го и всичко си беше затворено.

# 608
Здравейте, питах в темата за витамин Д, но като гледам едва ли някой ще ми отговори, та си позволявам да питам и вас-знаете ли кога се приема витамин Д или няма значение по кое време на деня-сутрин/вечер? Трябва ли да е на гладно? Конкретно за капки Вигантол питам, за възрастен човек.

# 609
Здравейте, питах в темата за витамин Д, но като гледам едва ли някой ще ми отговори, та си позволявам да питам и вас-знаете ли кога се приема витамин Д или няма значение по кое време на деня-сутрин/вечер? Трябва ли да е на гладно? Конкретно за капки Вигантол питам, за възрастен човек.

Там, не знам защо не са отговорили, вероятно е да има информация на първата страница и затова (т.е. така предполагам, защото такива насочени теми имат синтезирана информация на първа страница, но никой не чете)

За предпочитане е да се приема до обяд, хубаво е по време на хранене тъй като е мастно-разтворим витамин, но не е задължително, просто по-добре се усвоява.

# 610
Там, не знам защо не са отговорили, вероятно е да има информация на първата страница и затова (т.е. така предполагам, защото такива насочени теми имат синтезирана информация на първа страница, но никой не чете)

За предпочитане е да се приема до обяд, хубаво е по време на хранене тъй като е мастно-разтворим витамин, но не е задължително, просто по-добре се усвоява.
Благодаря ти. Няма информация на първата страница на темата, прегледах и последните страници на темата за всеки случай, но отново нямаше информация.
Благодаря още веднъж.

# 611
Възможно е да няма аз предположих само, не съм влизала в нея тема точно.
Но обикновено такива, които са определени на конкретна тема и се поддържат във времето си написват отпред най-важното.

Пропуснах да кажа, че е хубаво ако се приема по-голяма доза вит.Д, да се приема и вит.К2.

# 612
Извинете ме, хора, наистина обърках темата за овесените ядки.Беше за кулинарните теми.Но пак ви благодаря за отговорите и рецептите!Темата донякъде се напасва и тук поне за хора с диабет или наднормено тегло - мисля, че кекс, палачинки,кремове и бисквити направени с овесени ядки вместо с брашно са много подходящи, пак са висококалорични, но поне с повече витамини, минерали,високо съдържание на фибри и протеин Blush Не разполагам с уред с който да ги направя на по ситни но днес с 220 грама овесени ядки, едно яйце,две супени лъжици прясно мляко (едната половина подсладени с конфитюри и сиропи)мисля, че ми се получиха бисквитите Blush

# 613
Само за ковид симптомите да кажа, два пъти го изкарах и двата пъти без никаква температура, но болки в главата, отпадналост,  дразнене на гърлото.
А това ли беше всичко и колко продължи?

# 614
  • София
А това ли беше всичко и колко продължи?

Първият път беше декември - две седмици никакъв вкус и обоняние, отпадналост, която продължи повече, около 4 седмици и лека болка в мускулите, суха кашлица, която също продължи толкова.
Вторият път беше август месец - два-три дена с болки в главата и гърлото и пак отпадналост, но по-малко и това беше.
Приятелят ми беше с ковид с мен август месец - имаше два дена мноого висока температура и около 10 дена отпадналост и болка в мускулите и това е.

Общи условия

Активация на акаунт