Избор на домашен принтер

• 39 935
  • 127
  •   1
Отговори
# 120
Последният принтер е добър и печатът излиза сравнително изгодно, но не виждам да има безжична връзка, а ще ви е от полза да имате такава. Удобство си е да можете да разпечатате веднага от таблет или телефон.
Не виждам дали има самопочистване на дюзите, а това също е важно при домашните принтери, за да не засъхват при по-дълго неизползване.

# 121
Здравейте, имам нужда от вашите препоръки за цветно МФУ и фото принтер. За МФУ - ще се използва в домашни условия, А4 размер на хартия, искам да има възможност за петчат от телефон и таблет, ако може да печата на картон и да се сампопочистват дюзите ще е предимство. Като обем няма да принтира повече от 10 стр. дневно и то не всеки ден. Бюджет до 400лв., ако е възможно консумативите да се намират лесно.
Фото принтера отново ще си го използваме за домашни нужди. Да може да прави стандартния размер снимки и такива за лични документи. Тук отново имам изискване да се намират лесно консумативите, бюджет - 300лв.

*Вкъщи вече имам лазерно МФУ Brother, но е монохромно, не ме притеснява новото да е мастилено-струйно, но ако замени предходното ще е страхотно относно пестенето на място.

# 122
Здравейте! Искам да закупя принтер за класната ди стая. Имам следните изисквания:
1. Да е 3 в 1
2. Да има автоматична функция за двустранен печат.
3. Да може да печата на едно принтиране около 50 листа, без да прегрява и блокира.
4. Ще принтирам около 300 листа на месец, може и повече.
5. Да не е с много големи размери.
6. Черно- бял печат.
7. Да не е скъп консуматива.

Моля Ви, препоръчайте ми нещо подходящо. Благодаря Ви!

# 123
Здравейте! Искам да закупя принтер за класната ди стая. Имам следните изисквания
Виж сега...
Скрит текст:
Вземам първото ми попаднало устройство за онагледяване.
Брадър mfc2802dw €200
Време на живот - около 15000 копия. При 300 копия месечно може да изкара около 5 години, но ще трябва да се сменя барабан. Затова закръглям живота на 15000 когато вместо да се сменя барабан за около €70 е по-добре да се купи цяло ново устройство. За 15000 копия ще са необходими 5 касети от 3000 копия на цена в момента за оригинал €95. За пет касети при 3% годишна инфлация ще имаш общо €505 за целият живот на барабана. И понеже става дума за класна стая, няма или поне аз не знам как да си върнеш €200 от първоначалната инвестиция, за целият живот на устройството ще имаш TCO от €705 или един отпечатък ще ти струва €0.046. цената на хартията не я слагам, щото тя е една и съща и не зависи от модела на инвестицията.
Има разбира се и много по евтини касети.  Примерно такива OEM за по €24 което ще ти докара цена от €0.022 на копие.
Може да има други машини с по-изгодни консумативи - само ти давам идея какъв да ти е основният критерий за избор. Защото от това което си дала като критерии нищо конкретно няма.
П.с. Колкото е по-голямо натоварването, толкова по-ниска е цената на копие. Моите договори са за €0.006 на копие

# 124
Здравейте! Искам да закупя принтер за класната ди стая. Имам следните изисквания:
1. Да е 3 в 1
2. Да има автоматична функция за двустранен печат.
3. Да може да печата на едно принтиране около 50 листа, без да прегрява и блокира.
4. Ще принтирам около 300 листа на месец, може и повече.
5. Да не е с много големи размери.
6. Черно- бял печат.
7. Да не е скъп консуматива.

Моля Ви, препоръчайте ми нещо подходящо. Благодаря Ви!

https://www.jarcomputers.com/brother-dcp-b7600d-prod-pscbrotherdcpb7600dyj1.html

# 125
  • Sofia
HP с месечен план, всичко друго където купуваш глави или касети е много много скъпо.

# 126
HP с месечен план, всичко друго където купуваш глави или касети е много много скъпо.
С това не съм съгласна. При най-големия им абонамент за 700 страници на месец, едно копие излиза приблизително 0,9 лв., а за посоченото натоварване от 300 страници на месец е около 11 стотинки на копие.

Едно копие на лазерен Брадър (посочения по-горе модел) с оригинален тонер за 2 000 страници (49,99 лв.) и оригинален барабан за 12 000 страници (99,90 лв.) излиза около 0,3 лв. на страница. Със съвместим тонер и барабан излиза около 0,005 лв. А при печат средно по 300 страници на месец, нов барабан ще потрябва след повече от три години употреба.

# 127
За посочения модел Брадър с малко ровене в нета купувам тонер за 45 лева,  а барабана го купих септември 25 г. за 90 лева.  Старият барабан го смених на 13 000 страници. Ползвам само оригинални консумативи

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 17:51 от къдрокоса

Общи условия

Активация на акаунт