Избор на домашен принтер

• 34 316
  • 120
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ние сме с 3 епсон в офиса, единият се самопочивства.
Той е най-рядко ползвания и явно и това му влияе.
Колкото до стоене без месеци и да не изсъхва - не мисля, че може... Но се пуска почистваща опция и се оправя.
Консумативите наистина са без пари.

# 76
  • Sofia
Аз имам един HP Deskjet 2320, който е ползван много малко. След това минахме на договор за консумативи и стария така си седи и не се ползва. Ако на някой му трябва да ми пише понеже тук не са разрешени продажби.

# 77
След почти три години със същия Brother, все още съм доволна от него. Самопочистващата функция се включва сама и не е засъхвал никога, а е имало период от няколко месеца, в които не е печатал абсолютно нищо. Разбира се, необходимо е да е включен в електрическата мрежа, за да работи самопочистването. Ако сега избирах обаче, бих взела по-големия му брат T 720 DW заради автоматичния двустранен печат.

# 78
Brother-a вече е инсталиран, зареден и настроен към домашната wifi мрежа. Уникален е! Печата страхотно, настройва се мн. лесно, има меню на български, идва с две големи бутилки черно и 3 с цветно мастило.
Потвърждавам наличието на функцията за самопочистване на печатащата глава! На обикновена хартия печата снимките с мн. добро качество с фабричните настройки! На фотохартия не съм го пробвал още, но не се съмнявам, че там качеството ще е много нагоре!
Уникален е и го препоръчвам!
Една важна подробност! За да работи функцията за самопочистване, принтера трябва задължително да е включен в контакта! Може да е изкл. от копчето on/off, но задължително да е вкл. в контакта !!!
Това го казвам в случай че някой реши да се обзаведе с това бижу.
Печатащата глава е пиезо, каквито са и главите на EPSON! Но и доста по-различна в същото време.
Стария ми принтер НР DeskJet 2622, беше едно истинско изтезание. То не бяха убийствено скъпи картриджи, па не ги разпознава, па постоянни други проблеми, докато накрая съвсем се скапа. И то при положение, че е отпечатал не повече от 500 страници. Разликата между него и новия е галактическа... Даже съм го пуснал в OLX че го подарявам, щото ми е жал да го хвърля в контейнера за боклук...

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 11:27 от luta4u6ka

# 79
Здравейте! Днес ми се повреди и разля една тонер касета за принтер Самсунг и се повреди и самият принтер от зацапването – престана да работи ролката за хартия, защото явно нея не съм могла добре да почистя. По спешност купих някакъв заместващ принтер, докато реша дали да нося принтера Самсунг в сервиз или просто да го изоставя, защото можеше да излезе твърде скъп ремонтът. Купих BROTHER HL-1223WE, похвалиха ми го в магазина, че бил с по-евтини консумативи. Започнах работа с него, но шумът от печатането е непоносим, "стърже", заболя ме главата след 4-5 листа и го изключих. Досега не е имало такъв силен звук/шум при печатането, имала съм принтери НР и споменатия Самсунг, имам впечатления и от принтери в службата, шумът при работа не беше дразнещ, съвсем лек и плавен беше. Има ли някой опит със СРАВНЯВАНЕТО НА ШУМА от BROTHER и други марки принтери или други модели от тази марка? Този няма да мога да го изтърпя, заболяват ме и ушите, и главата от шума. Дефектен ли е или така си шумят от тази марка? Освен това ми изглежда много бавно принтирането, от Самсунг ми изглеждаше доста по-бързо, макар че в спецификациите са посочени еднакви скорости. Може би все пак ще занеса стария Самсунг за ремонт.

# 80
Здравейте ! Закупихме си принтер Epson L3286 който ни трябва за печатане на картички и крафт неща върху хартия 160 -200 гр. Повечето случаи е перлена , но нещо не се сработваме , принтира хубаво, но на надписите все едно замазва . Някакви идеи , къде да пипнем настройки или друга причина ?

# 81
  • Пловдив
Хартията трябва да е предназначена за Мастилоструйно устройство.
Най-вероятно ползвания е подходящ за лазерни и по тази причина няма способност да "попива" мастилото.

# 82
А има ли перлена такава която е предназначена?

# 83
  • София
Трябва да попиташ в крафт магазините.

# 84
Здравейте ! Закупихме си принтер Epson L3286 който ни трябва за печатане на картички и крафт неща върху хартия 160 -200 гр. Повечето случаи е перлена , но нещо не се сработваме , принтира хубаво, но на надписите все едно замазва . Някакви идеи , къде да пипнем настройки или друга причина ?
Моят принтер замазваше снимки, докато се усетя, че при настройките за печат мога да избирам между нормална, гланцирана и фото хартия. Вече като задам правилния тип, печата без проблем. Пробвайте за конкретната хартия коя настройка е най-подходяща.

# 85
Здравейте. Купих си Brother DCP T520w. Имам обаче проблем с настройването му. Свързах го чрез уайфай с домашната мрежа, но често я губи. Когато дам команда за принтиране, казва, че няма наличен принтер. Когато опитам през приложението, пак невинаги става. Отделно принтира доста бавно и самите букви са малко неясни. Не мога да разбера къде бъркам.

# 86
Здравейте. Купих си Brother DCP T520w. Имам обаче проблем с настройването му. Свързах го чрез уайфай с домашната мрежа, но често я губи. Когато дам команда за принтиране, казва, че няма наличен принтер. Когато опитам през приложението, пак невинаги става. Отделно принтира доста бавно и самите букви са малко неясни. Не мога да разбера къде бъркам.
Пробвайте да го рестартирате. Моят е бавен, когато принтирам цветно с най-добро качество, при черно-бяло е бърз. Е,  не колкото лазерен принтер, но сравнително бързо печата. Каква хартия ползвате? При обикновена /80 г./ не би трябвало да размазва изобщо. Ако е гланцирана или фото хартия, задайте съответния вид в настройките. Точно преди малко разпечатвах пълноцветни коледни картинки с настойка най-добро качество (600х600) на обикновена копирна хартия и всичко излезе чудесно.

# 87
С обикновена принтерна хартия, да. Последните неща, които изпринрирах снощи, бяха по-ясни и малко по-бързо,. Ще пробвам пак. За бързината сравнявам с лазерния на работа, никога не съм принтирала с мастиленоструен и не мога да разбера колко бавно е нормално 😅
А тези настройки къде ги отваряш? Аз принтирам от телефона само засега. Нямам компютър все още.

# 88
Здравейте! Предстои ни да закупим нов принтер за офиса. Ходихме в магазина да ги разгледаме, аз обаче останах известни колебания. Първоначалната идея беше да вземем цветен, от тези с боичките. Също искам да може да се използва с блутут или wifi. Служителят в магазина обаче ми обясни, че ако не се използва известно време този тип принтер засъхва и не става повече. Ние имаме почивка около 1 месец зимата и това би било проблем. Някой може ли да ме посъветва това наистина ли е така? Май ще се наложи да вземем лазерен черно-бял...

# 89
За 1 месец няма да засъхне нищо

Общи условия

Активация на акаунт