Избор на домашен принтер

• 34 349
  • 120
  •   1
Отговори
# 60
не ми трябва за снимки, но ваучер, билет и много документи са цветни и изглеждат по-добре така

# 61
  • София
не ми трябва за снимки, но ваучер, билет и много документи са цветни и изглеждат по-добре така

Там е работата, че м/с принтери имат лошия навик да засъхват и после да стават само за кофата с боклук. Естествено уж има някакви програми за периодично самопочистване, но пък те харчат мастило без да има някаква свършена работа и само леко отлагат неизбежния финал. Разбира се и парите, и крайното решение са си ваши. Моят пост е продиктуван от личния ми опит Hug

# 62
Това кога се случва? Моят м/с Епсън си работи без проблем вече 6-та година. Лятото е оставал по повече от месец "без работа", не е засъхвал, дори и в летните софийски жеги. Има си функция за почистване на дюзите, не ми е направило впечатление да хаби мастила в необичайно количество.
С коя марка и модел имате лош опит?

# 63
Имам HP 1610 PSC, вече на 17г. Закупен нов от Метро и ползван само за домашна употреба. 3400 страници е отпечатък, не създава проблеми, но консумативите са му много скъпи вече. Зареждане със съвместим е проблем - когато реши го отхвърля, нищо, че има мастило. Не е засъхвал и все още принтира много добре, но е скъп за подръжка вече

# 64
  • Пловдив
Споменатите цветни Canon и Epson са на съвсем друг принцип спрямо стария ви.
4 отделни цвята, голям капацитет. Ниска цена на мастило и ниска себестойност на копията. Това,  което е важно  е да се печата, без притеснение за преразход.

# 65
  • Sofia
Имам HP 1610 PSC, вече на 17г. Закупен нов от Метро и ползван само за домашна употреба. 3400 страници е отпечатък, не създава проблеми, но консумативите са му много скъпи вече. Зареждане със съвместим е проблем - когато реши го отхвърля, нищо, че има мастило. Не е засъхвал и все още принтира много добре, но е скъп за подръжка вече

Купете си HP с WiFi за да можете да ползвате план  около 10 лв на месец е.

# 66
  • София
Това кога се случва? Моят м/с Епсън си работи без проблем вече 6-та година. Лятото е оставал по повече от месец "без работа", не е засъхвал, дори и в летните софийски жеги. Има си функция за почистване на дюзите, не ми е направило впечатление да хаби мастила в необичайно количество.

С Brother, модел не помня. Беше специално с формат А3 заради печат на снимки.

# 67
не виждам смисъл в покупка на НР с месечен план - едва ли ще принтирам повече от 60-70 листа на година

# 68
  • София
В работата единият ни принтер е на Епсон, не знам дали е точно този модел, но е идентичен. Наскоро пенсионирахме предходния сходен, който беше на над 6 г. и на него се печаташе много!

# 69
  • Пловдив
не виждам смисъл в покупка на НР с месечен план - едва ли ще принтирам повече от 60-70 листа на година
За такова натоварване се ориентирайте към черно-бял лазерен.

# 70
  • Бургас
Привет!
Намирисва ми, че моето другарче (Brother DCP-J105) иска да ме изоставя след като 8-9 години си е работело без какъвто и да е проблем (почти) или поне в момента изведнъж се опитва да ме изкара извън нерви. Ще го закарам в сервиз да го погледнат, но за всеки случай ми се иска да имам резервен вариант, ако се налага да купувам нов. Трябва ми пак 3 в 1 устройство, с изгодни консумативи (сегашните са ми топ като цена/страници), с което да мога да печатам и безжично. За домашна употреба, като понякога ми трябва наистина добро качество както за разни творчески заигравки, така и за някоя и друга снимка т.е. мастилено-струен принтер ми трябва. Бюджетен, по възможност. Понякога принтирам често, понякога не особено и това не беше проблем досега с Брадъра, който си се почистваше самичък без да се усеща някакъв особен преразход на мастило.
Бих се зарадвала на препоръки кои модели да погледна Blush

# 71
# 72
Здравейте !
Кой модел епсън използвате?
И аз в момента се чудя какъв да си купя?

# 73
След прочетени стотици форумни теми и изгледани видеа и ревюта от потребители, току що си поръчах Brother DCP-520W. Преди това почти на 100% си бях навил на Epson l3250/60. Бях на косъм да го грабна от рафта и да отида на касата, но нещо ме спря! След много задълбочено ровене в нета разбрах, че има проблем с изсъхване на печатащата глава и куп други ядове!
Поръчах Brother-a именно поради тази причина. При него има функция за самопочистване през няколко дни. Т.е. дори да не печатате нищо в продължение на месеци, не е проблем. Това е важно за домашни потребители, който печатат рядко! Мастилата са на цени като на Epson! Разходите за печат направо смешни. Всички отзиви сочат мн. добро качество на моно, цветен печат, сканиране, здравина и надеждност!
Като дойде и го инсталирам, пак ще драсна някой ред...

# 74
  • Пловдив
Ще има проблем ако не печатате няколко месеца.
Не мисля че има функция за самопочистване, която да се включва сама.

Общи условия

Активация на акаунт