Отговори
# 510
  • София
pgeober, не мисля, че има за какво да се притесняваш. Моят май е на същото ниво или даже по-ниско. Гледам, че и термините ни са с 2 дни разлика, та моят е и по-малък.
Скрит текст:

Снимката е точно от преди седмица, но няма разлика с големината днес. Simple Smile
Според мен сега в 8 и 9 месец ще се закръгля и отгоре. Мисля, че така даже ми е по-добре. Нямам проблем с дишането и с киселини, което знам, че е чест проблем при мамите с висок корем.

# 511
Привет и от мен.
Аз влизам с не много добри новини.
На последния преглед Вецев каза,че кръвотока се е влошил и смени терапията ми.
Каза,че има опасност от изоставяне на плода и затова иска да вземем мерки.
Гарантира че до 35 гс нямало да имам проблеми,въпроса е след това да нямам,затова и вземаме мерки.
Много се изплаших честно казано.Почнах да слагам фракси 0,6,натаспин и аспирин 75.
Днес ми е шести ден с новата терапия.
Ходих до МД на преглед при Дяволов днес,тъй като много се притесних да не се наложи по рано вадене,а там им е по добра неонатологията.С една дума реших да се презастраховам.
Обясних му нещата,погледна бебето и каза,че вече изоставя с около седмица.
Аз направо съм в шок.Това означава,че от прегледа ми с Вецев въобще не е наддало,защото при Вецев си отговаряше на седмицата.
Изписа ми кортикостероиди и каза да се подготвим за всеки случай.След две седмици ме иска пак на преглед.Ако му харесат нещата,ще се върна на преглед пак след две,ако не каза ще ме приеме и ще ме следи.
Толкова се надявах да родя в 38 гс да е по към термин и сега ми се случва това.
Утре ще пускам в трета градска изследвания и в четвъртък коагулация.
Мисля да почвам протеин по 60 гр,дано и дано дръпне и да се размине лошия сценарий.Моля се да издържа поне до 37+2,3 дни.Повече не искам.
Тези дни ми е супер депресирани и тъжно.
Само ми се плаче.Чудя се как мога да подобря този кръвоток,който е лош от дясно само.

# 512
Криси, дано всичко е наред. Все пак на две места разлика в ехографските изследвания са възможни и изоставането да не е толкова много. И на мен днес прегледа ми не беше идеален Sad на едното бъбрече на бебо има някаква дилатация на легенчето. Лекарят ме увери, че била много често при момчетата, че се израствала ако не до раждането след това и много рядко се налагала оперативна намеса. Засега само ще се следи. И главата е две седмици напред, това дали трябва да ме притеснява също не знам, защото пък досега все няколко дни назад я измерваше. Опитвам се да съм позитивна, а за капак днес видях две стрии по около 2см на корема- снощи се мазах и ги нямаше. Повече позитивни развития дано тръгнат, днес мярнах статия за край на някакъв ретрограден...не запомних какво, ама ми звучи като край на каръка...

# 513
Ох, момичета, силни прегръдки и кураж. ❤️❤️🍀 Нека е само кратък период!!

Криси, седмица не е много, а и да, ехографските изчисления съм чувала и в 9ти месец понякога не са най-точните. Бързо си взела мерки и е забелязано! Ако можеш да пиеш протеинови смутита, изглежда като вкусен начин да си набавяш. С терапията бързо ще се оправи ❤️ Ако искаш, попитай евентуално и за Омега 3, на мен много ми помогна с кръвотока (пия с повече ЕРА).

Диди, съжалявам. Някои момичета бяха писали и в други теми за това, лекарят щом те е уверил, че е често, не се притеснявай - колкото можеш. Sad Много неща се израстват, само да има здраве и късмет. 🍀🍀

# 514
krisi.lisa, колко е голям бебчо и в коя седмица?
Този аспирин не е ли малко? Аз съм на 100мг от момента , в който трябваше да вдигна Клексана от 0,4 на 0,6.
За кръвотока помага пиенето на много вода, както и Омега 3.
Стискам палци да навакса бебчо и да стои максимално дълго на топличко в теб.
За протеин се чудя и аз дали да не започна.
Ди-ди, стиснати палци и на теб бебчо да го израсте.

# 515
Ето това е нисък корем 🤣 а съм само в 31ва седмица. Докторката каза че е 6 точки и няма за какво да се притеснявам. Не така стоят нещата с хората които ме видят на улицата. Винаги ме питат в,секи момент ли ще раждате? 🤣
И аз съм започнала да се сдухвам....за 2 дни, сигурно 10 човека ми казват, че коремът ми е много ниско. Все се успокоявам, че ако имаше нещо притеснително АГ щеше да каже, ама явно подсъзнателно много го мисля и вече 3 вечери поред сънувам кошмари свързани с това.
Ще използвам дъждовното време тези дни, за да прегледам ще ми влезе ли нещо в употреба от бебешките дрехи на каката и да се ориентирам какво още трябва да купя.

ПС: пускам снимка на тумбака, да изкажете и вие мнение..вярно с другата бременност е бил по-нагоре, ама той си беше така от самото начало, та чак до самия край.

Скрит текст:

# 516
  • София
krisi_lisa стискам палци всичко да е наред. Аз също съм на клексан 0,6, уж кръвотока ми е добър де, но както писах при двете ми АГ-та имам огромна разлика в размерите на бебка - за 10 дни според измерванията даже е спаднала с над 100 грама, та недей да вярваш на 100% на тия измервания. Много зависи от ехографа, от това как лекаря поставя маркерите и отделно самите изчисления си им пише че са +- определени грамажи (процент някакъв) за 2 килограмово бебче го дават +- 300 грама което никак не е малко. Важното е че сте взели мерки и следите положението. И отделно дори да се наложи нещо по спешно да извадят бебчето имам приятелка в 32 г.с роди 1,250 и всичко си е наред с детенцето вече е на година и половина. Кумата ми роди в 34 г.с - кръщелника е вече на 7 годиники и дори не седя в кувиоз, а си ги изписаха на 5тия ден като при нормално доносено дете. Та гледай позитивно, протеин не пречи да се взима, за кръвотока аз също съм и на омега 3 от много време.

# 517
Дами стискам ви палци всичко да е наред при вас и бебчетата. Благодаря на всички които ми честитиха рождения ден Simple Smile Връщам се с инфо от лекаря. Младежа тежи 1 620кг. което ще рече, че за месец сме наддали по-малко от 400 грама. Днес си показа половите органи на баща си и ме срита точно по време на прегледа. Кръвоток, води нормални. Плацентата не е започнала да старее и ми записаха час за последната ФМ.

# 518
Благодаря момичета.В момента съм 31+2 дни.Дяволов каза на 30 гс отговаря.
Вецев го измери на 6 октомври 1630.
Момичета може ли да споделите каква омега 3 пиете и по колко.Аз пия някаква ДХА от Здравис,но дали такава трябва да пия.
За протеин също се чудя какъв.
Относно аспирин аз бях на 150 мг.
На 6 ми го намали на 75 мг,защото увеличи фракси на 0,6 и включи натаспин на обяд.
Каза че в 34 трябва да спра аспирина и затова вървим към плавно намаляване.
Аз не се притеснявам толкова за размерите,колкото от това,че по това се ориентират и да не го извадят по рано,отколкото трябва.Така ми се иска да задържа до 37 +2,3 дни поне.

# 519
  • до най-прекрасния мъж
Габи, честит рожден ден на патерица и от мен. Да си жива и здрава и декември да си гушкаш най-пухкавия и скъп подарък. BalloonCakeRibbonKiss
Криси, за размерите е много относително. На последния преглед моята мома я измериха, че е пораснала няма и 100 гр за 10 дни. Да, но тя беше така застанала, че коремът й не можеше да се измери никак. Докторът опита какво ли не, но тя блажено си смучеше палеца, качила крак на главата си и хич не й направи впечатление, че някой се мъчи да я измери. Спокойна съм, защото главата и крачето са пораснали, няма как коремчето да не е. На втората ФМ докторката измери беба по-малка, отколкото докторът ми 5 дни преди това. Не се впечатлявай толкова. Дано лекарят ти прецени правилно и да я извадят тогава, когато е нужно. Иначе, масово препоръчват протеина на Прегнако. Аз не пия, защото така или иначе девойката расте доволно и нямам нужда. Приятелка пи такъв по време на нейната бременност и горещо ми го препоръча, но при мен не се налага.
И моят корем не е пораснал особено в горната част. Днес влизам в 8ми месец и матката я напипвам на около 10 см над пъпа. Отдавам го на това, че момиченцата обикновено се носят по-ниско и другото - първа бременност ми е и мускулите още държат. Иначе, тия дни много ме сърбят коремът и гърдите, май ще се обзаведа със стрии. Като се знам колко съм редовна с мазането, няма да се учудя да цъфна скоро.

# 520
Криси, на мен Сигридов ми даде с повече ЕРА заради някой от гените за тромбофилия, но не разбрах критерия (май че заради мутацията за усвояване на витамини Б?). Има значение коя съставка е в повече, но не знам много по темата. Каза, че ми трябва Омега 3 Кардио, купих от Здравис. Помогна ми и за crp hs-CRP.

Може да проучиш за ДХА и ЕРА, на някои бременни пък им дават с повече ДХА? Най-добре ще препоръча лекарят, ако не хапваш много морски неща. Прочетох набързо проучвания на American society for nutrition и омегата изглежда много полезна - не знаех, че ДХА+ЕРА можело да подобри координация и очно развитие на бебето, дори да помогне при риск от преждевременно раждане.

# 521
Dee92 мисля,че и на мен ми трябва такава,заради лошия кръвоток.
Моето АГ ми изписа последния път омега 3 1000 мг,но никъде не е споменал да е ДХА.
ДХА аз си я пиех от 17 гс,но аз си я назначих.
Доколкото разбрах тя не разрежда както обикновената омега.
Може би ще започна и аз повече EPA,другата ще си я пия след раждането.

# 522
Габи, честит рожден ден на патерици Simple Smile
И моят корем не се е закръглил много отгоре още, а е по-скоро щръкнал към пъпа, изглежда сякаш съм глътнала футболна топка, доста е опънат и твърд. Надявам се да не се нацепи кожата, въпреки усиленото мазане.
Криси, това с размерите наистина е много относително, моят бебок от началото върви с +5 дни, после изведнъж преди месец и половина си отговаряше точно на седмицата, т.е. 5 дни назад от преди, и сега на последния преглед преди две седмици бааам +10 дни. Мисля си, че в някоя от последните точки има отклонение, та ще видя след 2 седмици. За кръвотокът - ще го оправите, щом сте го хванали в началото на процеса, не се тревожи. Вецев и на мен ми видя намален кръвоток в 9 г.с., до следващия преглед се беше оправил с терапията, която назначи. Хубаво е при него, че гледа кръвотока всеки път.
Диди, кураж и стискам палци бебчо да израсте отклонението още преди раждането Flowers Four Leaf Clover

Да ви се похваля, от понеделник съм отпуска от едната работа най-накрая. С другата май ще си докарам до 45-дневния.
Едит: и аз пия омега, с повече ДХА, води се за бременни.

# 523
Стандартно за бременни Омегата трябва да е с повече ДХА, а в някои случаи се препоръчва да е с повече ЕПА.
Помага и за развитието на мозъка на бебето, като е препоръчително да му се дава след раждането с витамин Д.
Прегнако само рекламата и цената му е в повече Wink

# 524
Бъдещи мамчета помагайте за нещо ефикасно за запушен нос и болки в гърлото. Баткото донесе бацили от училище и ме лепнаха и мен. Пия лимони и мед, капя солен разтвор, смуча тонзилотрен, но се притеснявам.
И другия ми въпрос е всички ли имате коластра, защото при мен няма изобщо, но и гърдите не ме болят? Имам спомен че бях чела или чула някъде че дори и да няма коластра, не е гаранция за липса на кърма

Общи условия

Активация на акаунт