Отговори
# 525
И другия ми въпрос е всички ли имате коластра, защото при мен няма изобщо, но и гърдите не ме болят? Имам спомен че бях чела или чула някъде че дори и да няма коластра, не е гаранция за липса на кърма
липсата на коластра не е никакъв проблем. Моите гърди нищо видимо преди раждане не са произвеждали, но спокойно съм кърмила и двете си деца. Не съм имала и никога проблем с течове, подплънките за гърди ми бяха ненужни. Въпрос на индивидуална физиология е, според мен.

# 526
krisi стискам палци всичко да бъде наред! 🍀

Me4ta за носа може и Виброцил или Муконазал, за гърло може Тантум. Ако вече не пиеш си вземи и Биозин мама. Аз като започна да се разболявам си правя в едно бурканче настърган джинджифил, мед и лимон и си хапвам по 3-4 ч.л. дневно.
Липсата на коластра сега (преди раждането) не е фактор дали ще има или не кърма.

За Омегата доколкото съм чела DHA се препоръчва при бременност, защото подпомага развитието на мозъка на бебето, а EPA е по-добра за сърдечно-съдовата система - предполагам това е и причината да се назначава ЕPА при проблеми с кръвоток и/или тромбофилия.

Протеин - Fresubin до колкото знам е хубав и медицински продукт.

Корема - моят също е ниско и с тази, и с първата бременност все си беше ниско. Най-издадената част на корема ми е под пъпа. Не го мислете това - всеки има различна физиология и организъм. Може би ще е притеснително ако е бил много високо и изведнъж се смъкне много ниско..

# 527
Мечта, и аз още се мъкна болна. Капките Низита също са окей за бременни. Както са писали и други тантум верде можеш да пръскаш, тонзилотрен или хомеовокс. Аз пия и Инфлуцид и Биозин, а за хремата започнах и Цинабсин. Всички са хомеопатични и може би заради това се мъкна толкова много време, ама пак има някакво облекчение.

Благодаря за споделените коремчета, една идея по-спокойно съм. 😘

Мнооооого започна да ме сърби корема, мажа го всеки ден и за сега няма поражение, ама съм като крастава...такова нещо не е било.

Коластра все още нямам, ама то не е и задължително да имаш преди раждането. С предната бременност се появи оскъдно към 9 м., на и аз никога не съм текла след това както го описват някои мами и така и не използвах подплънките за кърма.

# 528
Много ви благодаря момичета, сега като излеза и ще ида до аптеката

# 529
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Какво мислите за обиколниците за легълцата? Планирате ли да използвате такива? Към какви колички сте се насочили?

# 530
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Какво мислите за обиколниците за легълцата? Планирате ли да използвате такива? Към какви колички сте се насочили?
Не сме купували, нали ги водят опасни. Към 4-5 месец май вече могат да се използват, така че ще чета и ще го мисля тогава.
Количка взехме преди много време - mountain buggy.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 11:08 от Fairytale11

# 531
И аз се притеснявам за обиколници и каквото и да е с гънки по леглото. Играчки само като е буден и сме с него, също.

За количка взехме Mamas & Papas Ocarro, грабна ни.

# 532
Обиколници имам от каката, постоянно се свличаха и наистина ми се видях опасни...чисто нови си стоят. Този път няма да купувам и тези няма да ползвам, че са розови. Grinning Играчки също никога не съм оставяла в кошарата без надзор. Имаше една музикална звездичка закачена, но с нея нямаше как да стане поражение. В последствие сложихме от музикалните въртележки с играчки, но това вече като започне да се заглежда.

Ние количка още не сме купили...не знам какво се туткаме. Като че ли се спрях на Roan Bass soft, но съм ги гледала само в интернет. Първо искам да ги видя и наживо.

# 533
Обиколник за малко бебе не е нужен - те не се въртят и местят много, дори и когато започнат да се въртят не са толкова силни че да се ударят лошо, освен това има опасност от задушаване и пречи на циркулацията на въздуха около бебето. Други играчки, одеяла и неща също не е желателно да има в креватчето.
Със синът ми взех съвсем тънък обиколник чак когато започна да се изправя сам, защото беше нестабилен и се пускаше и падаше назад..

Ще си ползвам количката от синът ми - Peg Perego - много съм доволна и не е мръдната (освен няколко драскотини отрастрани..).

# 534
И аз не съм "за" обиколниците, изцяло от съображения за сигурност. Въпреки това интернет пространството е пълно със снимки на кошарки и легълца с пъстри, къдравки, мекички обиколници, които дразнят моята натура на визуал. Smile
Разбира се, че сигурността е на първо място, за това много, много благодаря и за вашите коментари. Heart Радвам се, че мисля в правилна насока.

# 535
Габи честит рожден ден със закъснение, живи и здрави да сте с малчо. Аз вчера бях на преглед, точно в 30та седмица 1.400кг.
Мечта ако имаш инхалатора солен разтвор може да пробваш, иначе мн чай, мед, лимон, лукчета и на топло. По принцип ако ти се занимава можеш и гореща вода с морска сол и краката потопени. Като малка като нямаше инхалатора майка в една тенджера сваряваше липа и разни др билки малко сол, кърпа на главата и дишай на воля над парата.

# 536
Момичета ,правихте ли изследване с доплер? Закачат те на една машина за 15 мин за да следят тоновете на бебето Simple Smile

# 537
Момичета ,правихте ли изследване с доплер? Закачат те на една машина за 15 мин за да следят тоновете на бебето Simple Smile
Не, но лекарят каза от следващия преглед ще започне да следи тонове на бебето и моето кръвно.

# 538
Момичета ,правихте ли изследване с доплер? Закачат те на една машина за 15 мин за да следят тоновете на бебето Simple Smile
Доплер ми пуска док на всеки преглед, за да следим кръвотока . Иначе запис на тонове ( 20 мин е там, където ходя) ми правят от 32гс. и за сега контракции нямам.

# 539
По повод депресираните от времето😉

Общи условия

Активация на акаунт