Отговори
# 570
Определено твърд и противоалергичен. След доста четене взехме Магнифлекс Пиер Карден. Тези дни го гледах на промоция някъде.

Във ФБ имаше майка на близнаци, която се хвалеше, че й отрязали 2 парчета дунапрен за 35лв и й ги облякли. Confused
Ирен, ние точно днес завършихме стаята. Остават дреболии, сравнение с това, което купихме и определено финансово ни дойде в повече. С някои неща направихме компромис, но са неща, които не се отразяват на здравето на децата (раницата за памперсите, леглото, вероятно стол за кърмене няма да си купя, видеофона не е някакъв уау). Разбирам я дамата, че е искала да спести, просто е избрала неподходящо нещо, което да купи евтино. Иначе и ние два Пиер Карден-а не бихме взели. Като цяло можем да си ги позволим без да сме на боб и леща два месеца, но предпочитаме парите да останат за евентуални допълнителни разходи в болницата.

# 571
Днес бях на преглед.
30+4 гестационна седмица , бебо е 1600..
Охх, уморявам се много вече. Продължавам си с Л - тироксина, аспирина, магнерот чат пааат.
Това май се пада средата на 8 месец.. 🤭😂
А терминът ми е 20.12
Е това май не е и началото на 8 мия 🤔 Той не започва ли 31 сед
Гледах лунарните месеци , 30 седмица е втората седмица от 8 месец.. 😨🤔

# 572
Аз по тази таблица си ги следя, но тя е по календарни, а не лунарни месеци:

# 573
Е много зле се представят кидсо.бг. Абсолютен фейл за сайта им, който не се зарежда покрай трафика. "Докато пазарувахте, .... беше изчерпан", а като отвориш страницата на артикула - наличен.
Полакомих се за 1 коледно комплектче и едно по-дебело зимно, но нищо невероятно, за което да си заслужава да им рефрешваш счупения сайт.

# 574
Е много зле се представят кидсо.бг. Абсолютен фейл за сайта им, който не се зарежда покрай трафика. "Докато пазарувахте, .... беше изчерпан", а като отвориш страницата на артикула - наличен.
Полакомих се за 1 коледно комплектче и едно по-дебело зимно, но нищо невероятно, за което да си заслужава да им рефрешваш счупения сайт.
Абсолютно, и аз дебнах за две якенца, и в 23:59 излезе че са "изчерпани", а веднага след това сайтът крашна. Добрата им маркетинг кампания за този Цветен петък се разби в лошото си изпълнение.

# 575
Fairytale11, съгласна съм с теб , че не е нужно да са точно такива, още повече когато разходите са по 2. Има и други качествени матраци на доста по-ниска цена. Ама да се гордееш, че си избрал евтин, дори да не е подходящ, да не кажа и вреден... И друг път съм писала , от самото начало казахме , че няма да направим компромис с две неща - матрак и столче за кола. От доста неща спестихме, - бебефон , помпа за кърма(защото не мислим , че ще имаме нужда ) , дрехи (най-вече ), не че не сме  купили каквото ни хареса, но не сме и имали ограничение в бюджета . В моя случай ще раждам в държавна болница и едва ли ще има нещо за плащане. Дори да се наложи да платя избор на екип, е нещо от порядъка на 200лв.
Butterfly, по такава таблица и аз се ръководя и си смятам месеците. Още седмица и влизам в девети . Хем ми е вълнуващо, хем почва малко да  ме е страх. Вчера си стегнах основната част от куфара за болницата. Има да прибавя още някои неща и го свалям в колата да съм подготвена Simple Smile

# 576
И аз от днес съм 31 седмица и 8 месец 😯

# 577
Sh*t has gotten real, както се казва 😂😳

# 578
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
И аз да ви споделя - сега се прибирам от ФМ. Според доктора всичко изглежда нормално и бебка е добре. Има обаче един момент, който мен много ме притесни и адски ме е яд, че не го попитах на място.
В 30 + 3 гс съм и днес измериха бебето 1519 гр. Притесни ме това, че на прегледа преди точно 2 седмици бебка беше измерена 1609 гр. За две седмици, освен че не е наддала, ами даже е отслабнала със 100 гр. Ходя при един и същи доктор и винаги прегледите са с една и съща апаратура. Как ви се струва това?
Здравей R3nichka,
Теглото на бебка е супер - най-вероятно измерванията не са точни и си расте. След като сте правили ФМ, би трябвало да са измерили кръвотока на различни съдове с Доплер. Ако той е наред, няма основания за притеснения. Виж дали пише нещо по документите  като „изследване с пулсов Doppler“ - при мен има серия стойности на различни артерии и вени и интервали дадени като точка върху отсечка. Ако не, звънни на лекаря си или насрочи нов преглед за след 1-2 седмици. Ако скоро имаш насрочени тонове, също би трябвало да е достатъчно. При мен това, че бебо не расте се оказа проблем, но сме доста по-малки и има проблеми с кръвотока и ще ме следят два пъти седмично. Стискам палци!

# 579
Fairytale11, съгласна съм с теб , че не е нужно да са точно такива, още повече когато разходите са по 2. Има и други качествени матраци на доста по-ниска цена. Ама да се гордееш, че си избрал евтин, дори да не е подходящ, да не кажа и вреден... И друг път съм писала , от самото начало казахме , че няма да направим компромис с две неща - матрак и столче за кола. От доста неща спестихме, - бебефон , помпа за кърма(защото не мислим , че ще имаме нужда ) , дрехи (най-вече ), не че не сме  купили каквото ни хареса, но не сме и имали ограничение в бюджета . В моя случай ще раждам в държавна болница и едва ли ще има нещо за плащане. Дори да се наложи да платя избор на екип, е нещо от порядъка на 200лв.
Butterfly, по такава таблица и аз се ръководя и си смятам месеците. Още седмица и влизам в девети . Хем ми е вълнуващо, хем почва малко да  ме е страх. Вчера си стегнах основната част от куфара за болницата. Има да прибавя още някои неща и го свалям в колата да съм подготвена Simple Smile
Напълно съм съгласна, точно това имах предвид.
9 месец? Това по размери на бебето ли е? Мислех, че сме с еднакъв термин.

# 580
И аз се замислих, че тези изчисления на теглото са много относителни - дори зависи как ще сложи линията с мишката на ехографа, всяка част от милиметъра е разлика в грамове. А бебетата се въртят и се местят и всеки път се вижда различно. На последния ми преглед, за да измери главата сложи трансдюсера на ехографа почти на свивката на крака ми - казвам - ееее много ниско, да не е тръгнало... (нито тази, нито предната бременност чак там долу са го мерили). И изобщо не можа с коремния да види шийката на матката, та с вагинален, обаче каза, нормална е шийката (не питах колко), там си е намерило място Simple Smile И главата излезе доста по-голяма (2седмици) от всичко друго.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 09:35 от _di_di_

# 581
Голямо разочарование kidso.bg вярно....снощи поразгледах на 2, на 3. Тази сутрин реших по-детайлно да погледна, сайтът вади грешка 404...
Говорейки за магазини и покупки, някой да изкаже мнение за магазини Кик? Качество, цени? Чудя се дали да мръдна до там да видя какво предлагат и заслужава ли си?

Иначе съм абсолютно съгласна с компромисните варианти на покупки. Когато се касае за сигурност и здраве, не е редно да се правят компромоси. Моята дъщеря има такъв "матрак" от дунапрен, за който се е хвалела майката във фб, но го ползвахме няколко месеца в една сгъваема кошара за игра да й е меко на дупето като сяда. Сега е проснат на земята в стаята й и обикновено само скача върху него, но за спане и за новородено...абсурд.

# 582
Не,по седмици. Сега съм в 34 гс , а от 8 месец остава 35гс и влизам в девети .По ПРМ терминът ми е 01.12 , а по дата на трансфер съм за 30.11 . Надявам се поне до 20.11 да устискам, макар че за сега всичко е наред , на тоновете даже и контракции не засичат.
pgeober , аз нямам проблем със сайта, отваря си се , но гледам , че доста от нещата са изчерпани. Реших да проверя още веднъж , да не би пък да съм пропуснала нещо интересно. За КИК нямам мнение, но това , което съм чела е, че като качество и цена са съотносими с Пепко.

# 583
От Кик съм купувала няколко блузки и чорапи и панталони за големия ми син. Точно тип като в пепко са дрешките - евтини и прилични (като за ДГ), и в предвид, че са за един сезон. Бебешките не съм гледала още. За дамско и мъжко обаче, никога не ми е допаднало нищо, най-вече че всичко ми се вижда от изкуствени материи. Детското обаче не съм срещала полиестер, а само памук.
Аз не се удържах и миналата седмица си купих комплект за изписване, гащеризонче и комплект от този сайт https://ebebok.com/

# 584
Доста са прекалили с цените в този сайт Sad
Супер са тези комплекти, ама аз като цяло съм пристрастна и  харесвам турския текстил . Съжалявам , че не можах да отида и напазарувам за бебока от там, като знам , че цените са с пъти надолу . Да сме живи и здрави на пролет ще наваксаме.

Общи условия

Активация на акаунт