Отговори
# 600
Витамин б6 си пръскам в устата , желя,о пия на таблеткии вирамини pregnacare . И аз започнах да задържам вода. Не търпя чорапи , моя все ме преследва с неговите
 но и те ми стягат. Напълняла съм за сега 15кг ,а се чувствам като балон 🫂

Пробвай витамин В6. На мен ми го изписаха за изтръпване на ръцете и що-годе се ядва. Има дни, в които малко се схващам и болят, но не е толкова зле. Аз съм с ИР и казват, че е от това. При мен зорът е предимно през нощта, ако позата на сън не ми е удобна, а тя става все по-неудобна.
Аз като че ли взех леко да задържам вода. Забелязах, че пръстенът ми излиза трудно, особено сутрин. А вечер ластикът на чорапите ми е отпечатан на краката. Нямам видими подутини и отоци, не ме болят, кръвното взе да се нормализира, че ми беше ниско до скоро. Вероятно вече е нормално в 8ми месец да се задържа по малко вода.

# 601
И аз идвам да се оплача от зверски болки в т.н. слънчев сплит. Преди бременността не ми се беше случвало, сега вече на няколко пъти се появява, но тази вечер болката не ме оставя да спя. Будна съм сигурно от час и половина вече. Като че ли четох назад , че и при някои от вас я има и е нормално по време на бременност, но с това недоспиване още от сега напоследък ми идва в повече.

# 602
И аз идвам да се оплача от зверски болки в т.н. слънчев сплит. Преди бременността не ми се беше случвало, сега вече на няколко пъти се появява, но тази вечер болката не ме оставя да спя. Будна съм сигурно от час и половина вече. Като че ли четох назад , че и при някои от вас я има и е нормално по време на бременност, но с това недоспиване още от сега напоследък ми идва в повече.
Аз я имах и не беше нормална, беше толкова силна, че обмислях да ходя в спешното. При мен беше причинена от лакомия и не ходене до тоалетната. Започнах да вечерям два пъти по малко и да пия пробиотик (прокомбо ми препоръча следящата) и се преродих. Иначе и аз не можех да заспя от болка.

# 603
Fairy, благодаря много за споделеното мнение! Вчера не съм яла кой знае колко, даже сравнително рано вечерях, но пък бях почти цял ден седнала. На преглед съм на 1.11 и ще питам задължително, но дотогава ще пробвам да регулирам с храна. И с ходенето до тоалетна съм окей за момента. В момента ме наболява съвсем леко като си изправя гърба или се наведа напред.

# 604
Каква е най-странната промяна в тялото от бременността, която забелязвате?

При мен например нокътните плочки винаги са били добре извити цилиндрично/като полумесец, а сега са започнали да стават по-плоски и да се изправят някакси. 😀

# 605
Момичета аз пак да се оплача 😟 При мен проблемите са обикновено събота и неделя. Снощи много ме болят глава, пих парацетамол и си легнах. Но през ноща се събудих с мнооого силно главоболие и ми беше много лошо, бодежи в сърцето. Измерих кръвното и беше високо 135/90. Пих пак парацетамол че не се издържаше, повече вода, постепенно стигна до 120/80 и съм заспала. Днес пак съм с главоболие и 125/80. Преди да забременея бях с 90/60 и 80/50 и сега това кръвно направо ме съсипва. Имам леки отоци по краката и док знае за тях, белтък меря в диуреза и е горе долу добре. Та се чудя дали да ходя да си взема допегит, че как да притеснявам док днес в неделя.

# 606
Pgeober, според мен Fairy е права за болките в слънчевия сплит. Бебето става все по-голямо, и няма много място. Притиска стомаха, стомахът съответно се свива и събира все по-малко храна. В комбинация със забавения ни метаболизъм, а ако се появяват и киселини - съвсем става ужасно! Мен не ме боли силно, но ми се случва да изпитам дискомфорт, особено ако не съм ходила до тоалетна редовно или съм хапнала повече. И аз взех пробиотик, който помага с метаболитните драми. За храненето, гледам да ям много малки порции, но често. При дискомфорт в тази област, забелязах и че се чувствам по-добре като хубаво се разпъна, в никакъв случай свита. Разходка след вечеря с кучето също ми действа добре.

Мечта, аз бих се консултирала с док още утре. Вдигането на кръвно изобщо не е за подценяване по време на бременността. А вдигане на кръвно не е задължително 160/110, а по-скоро вдигане значително над нормалното за теб. Повреме на бременността донякъде е нормално разбира се, но не прекалено. Моето стандартно е 90/50, сега е 110/60, което на този етап е ок, но над 120 бих го считала за високо. На твое място бих се обадила утре сутрин на лекаря си.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 11:38 от Rayli

# 607
Момичета аз пак да се оплача 😟 При мен проблемите са обикновено събота и неделя. Снощи много ме болят глава, пих парацетамол и си легнах. Но през ноща се събудих с мнооого силно главоболие и ми беше много лошо, бодежи в сърцето. Измерих кръвното и беше високо 135/90. Пих пак парацетамол че не се издържаше, повече вода, постепенно стигна до 120/80 и съм заспала. Днес пак съм с главоболие и 125/80. Преди да забременея бях с 90/60 и 80/50 и сега това кръвно направо ме съсипва. Имам леки отоци по краката и док знае за тях, белтък меря в диуреза и е горе долу добре. Та се чудя дали да ходя да си взема допегит, че как да притеснявам док днес в неделя.

Мечтичке много силно се надявам да няма проблем. Изпращам ти силни прегръдки Heart

# 608
Благодаря ви момичета, и аз силно се надявам да няма проблем и още утре ще звънна на док.  Иначе си купих допегит, за всеки случай.
 А иначе вечерните разходки влияят много добре на храната и тежестта с която се сблъскваме

# 609
Момичета от няколко дни имам болки ниско долу , точно като менструални. 31+5 съм .Някой с подобни ? Най-вече вечер или през нощта Sad на преглед съм чак на 27ми

# 610
Вики, но шпа и магнезий приемаш ли?
Мен почна да ме боли лявата тазобедрена става вечер като спя, но го отдавам на подготовката за раждането.
В петък бях на хематолог и, както си и знаех, съм с тежка желязодефицитна анемия. В понеделник ми предстои вливка на желязо. Съответно лекарката беше категорична, че не препоръчва секцио в моя случай.

# 611
Iren Тази анемия откъде?

# 612
Вики ти не каза ли, че термина ти е 21.12? Моят също е тогава, но съм в 30+5 не 31+5... Още ми е странно как всеки ги брои различно тези седмици и месеци. За болката бих пила но шпа, ако не се повлияе бих се притеснила. Ирен колко ти е желязото? И аз май не мога да го вдигна повече от 14-15 🙁 А раждането ми ще е задължително секцио. Трябва да разпитам професора какво ще се случва... Иначе пък чета, че с вливки бързо закрепят положението, сигурна съм, че скоро ще си ок

# 613
В 4 месец въпреки кървенето бях с Желязо 22 и хемоглобин 136. Сега желязото е към 5, а хемоглобин предполагам под 100. На 11 ден след вливката ще правим контрола. Бях чела, че момчетата дърпат повече. Лекарката, много се смя, като подчертах, че съм месоядна.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 17:10 от iren11

# 614
Момичетата с болки в слънчевия сплит- открих един трик, след като години наред се мъчих да търпя без обезболяващи...сложете си топла възглавничка / бутилка на гърба, на височината на слънчевия сплит; наú-добре легнете върху източника на топлина. Ще ви отпусне до 15-20 мин- изпробвано, лесно и безплатно Simple Smile Дано да бъда полезна на някого, знам колко безумно непрятна е тази болка..

Общи условия

Активация на акаунт