Отговори
# 615
Не пиша тези дни, но ви чета. Явно всички имаме вече доста болежки. Чувствам се като баба, направо разглобена, особено, ако се опитам да свърша нещо или се натоваря повече. Започнахме един уж малък ремонт, разхвърляхме всичко, а като гледам темпото, с което се движим...Правя нещо 15 мин, един час почивам. На моменти се отчайвам от неспособността си да свърша дори елементарни домакински дейности. Ох, оплаках се😊

# 616
За болките в слънчевия сплит- появи ми се такава нощем миналия месец. Казах на АГ- от стомаха, можело към гастрит да отива. Вечер преди лягане вземам по малко сироп- гавискон и изчезна. Като ми свърши шишето и не взех ново, реших че не ми трябва, обаче след няколко дни болка пак се появи. И пак през нощта. А през деня като се наобядвам и съм на работа, понеже работя предимно седнала, все едно съм си притиснала ребрата в нещо твърдо. Уж не ям по много и бебето сякаш е по- ниско от предната бременност, дискомфорта с стомаха и надолу ми е доста вповече.

# 617
  • London
Съчувствам ви, момичета ❤ Но не остана много, последната права сме подхванали.

Аз явно съм от късметлийките, чувствам се добре засега, освен усещането за тежест ако походя повече. Захладня, увеличих разходките и започнах по-пълноценно да се наспивам.
При мен основно оплакване е бързата смяна на настроения, както съм усмихната изведнъж се натъжавам и избухвам в рев. И то от тези с крокодилските сълзи 😆
Багажа за родилното ми е готов, с кеф стегнах и този на беба. Седят сега в ъгълчето на стаята и чакат. 🙂

# 618
tara 2 и ние правихме уж малък ремонт, а аз вече цяла седмица не мога да оправя. Чувствам се като патешка крава 😆 клатя се като патка и се чувствам тромава като крава. Но още малко, само здраве да е

# 619
  • София
Ами освен и аз да се оплача.

Днес наобяд нещо ме подразни гърлото. Редувам лукчета, прополки, чай, мед. Пръсках и Тантум Верде и пратих и ММ за Биозин мама. Цял следобяд бяхме навън и като че ли намаля дразненето. Стискайте палци да се размина само с това. 😟

# 620
Мен от две седмици ме дразни гърлото, но е основно през нощта, а през деня-много рядко. Смуках лукчета и пръсках с фитолор, ама няма особен ефект и се чудя дали да не мина на тантум верде.
Онзи ден си говорихме с ММ , че мога без проблем да изкарам още 2-3 такива бременности, ако не беше възрастта ми Simple Smile Енергия , предвид анемията, имам доста. Не се спирам поне до обяд. Ама и качените килограми са ми все още около 7 и няма какво да ми тежи. Стегнах багажа на 90 % . Вчера и днес ни беше последното по-дълго пътуване и се кротвам малко . От събота съм вече и в 45-дневен болничен преди раждане.
Има ли други активно шофиращи все още? Дългото извънградско го спирам, ама градско, докато мога, не мисля.

# 621
Стискам палци на всички с неразположения да минават бързо и леко и пак благодаря за препоръките за слънчевия сплит. Смятам да увелича и движението тази седмица, дано има подобрение. Аз и киселини си имам доста, въпреки че избягвам храните, от които съм забелязала, че се получават. Коремът ми също е доста по-надолу в сравнение с предната бременност, но сега неразположенията са много повече. Сигурно и годинките си казват думата. 😂
Иначе онзи ден чистих на почивки, защото зверски се изморявам. Та и аз като бабичка...още не мога да оправя новата детска стая, вътре е като склад.

За шофирането аз също си шофирам активно, особено миналата седмица в дъжда, за да си свърша някои задачки. Родителите ми живеят на 30 км от нас и до там си шофирам всеки уикенд, иначе предимно градско. С предната бременност твърдях, че и до болницата мога да се самозакарам с колата, ама вече като знам какво е не съм толкова смела на думи. 😂

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 21:03 от pgeober

# 622
  • до най-прекрасния мъж
Аз днес цял ден спах. Снощи малката риташе много ниско и ми причиняваше рязка болка. Уж се завъртях на една страна, за да се успокои тя, а съм задрямала на дивана в хола. Беше доста рано и съм поспала около час. И снощи няма заспиване, до 3 часа се дзверих, а тя не спря да бушува. Иначе, не ми пречи, доспи ли ми се, тя да си рита, хич не я отразявам. Заспала съм криво-ляво, после ставах първо до WC, после за Клексана, после уж спах до 11 ч. Ама като пребито куче се чувствах. Бях предвидила днес да направим едно разтребване из нас, че сме събрали един куп ненужни вещи. Да, но пак съм отнесла, та до 15 ч. Ще се видя довечера до колко ще се пуля пак. Имаме толкова много неща да свършим вкъщи, а все отлагам, за да е по-близо до раждането. И накрая никаква няма да я свършим, че за почти всичко трябва и ММ да си е вкъщи. Тежки неща са и аз сама не мога, а и много се изморявам. Одеве поизчистих 10 саксии цветя, наторих, полях и разчистих един малък шкаф. Капнах за 1 час, все едно цял ден не съм седнала.
Мечтичке, внимавай с това кръвно да не направиш прееклампсия. Много внимателно се следи и се консултирай с лекар. Моя приятелка я изпуснаха и роди в 32 г.с. Уж не било високо 130/90, ама тя цял живот с ниско. И така се влачи доста време. Накрая бебето й изоставаше с 3 седмици и я извадиха по спешност. Майката вдигнала почти 200 кръвно по време на секциото, абе приключение. Жива и здрава е малката и е вече на 2 г., ама що притеснения отнесе, тя си знае. Не искам да те плаша, обърни си внимание и всичко ще е наред.

# 623
Аз пишкам на всеки 20 минути. Още не съм събрала багажа за болницата, то ние още сме в ремонт. Там където ще раждам ми казаха да нося само личен багаж за мен и дрехите за изписването. Относно спането когато и да легна все заспивам. Когато тръгна да правя нещо ми отнема доста време. Бързо се уморява, а доста си почивам.

# 624
Аз все още се чувствам доста енергична, не съм спирала да работя, шофирам, и в града и извън, без кола не знам как бих се оправила сега с толкова задачи покрай ремонта, бебето, прегледите. Не се оплаквам, има си някои дискомфорти, като често пишкане и например не мога да стоя права дълго, ако не ходя, става ми лошо; иначе за разходки нямам проблем. Но това да са ми дертовете Simple Smile

# 625
Има ли други активно шофиращи все още? Дългото извънградско го спирам, ама градско, докато мога, не мисля.
да, ежедневно, даже почти всичко с кола правя, в това време не ми се излизаше изобщо пеша. Разкарвам децата на училище, градина и занимания разни, пазарувам и разни други неща.

# 626
Aз с изключение на това, че трябва да лежа заради шийката и защото иначе започват контракции се чувствам много добре - и физически, и психически, и емоционално. Въпреки липсата на движение нямам проблеми със съня и си спя и нощем, а почти всеки ден подремвам и следобяд. Само от няколко дни започнаха леко да ми изтръпват тазобедрените стави нощем.. но още малко остава и ще мине.
За шофирането - до последно си шофирах, дори сега когато трябва да ида на преглед или за болничния и ММ не може да ме закара си се возя сама.

Поръчахме си два шкафа, защото и в нашия, и в на сина ми гардеробите няма достатъчно място. Чакам до една-две седмици да са готови и да започна с прането и подреждането, защото сега всичко седи в торби.. нямам търпение вече да си ги оправя 😊 Хем нищо не правя по цял ден, хем много бързо някак започна да ми минава времето.
До края на месеца ще стегна и багажа за болницата, да ми е спокойно, че е готов.

# 627
Здравейте, момичета. Умората надделява , още повече с малка разбойница на 2 годинки. Скоро ще гушкаме коледни и предколедни бебчета хааха. Още не съм оправила багажа за болницата, все отлагам. 💖 В петък ще ходя на тонове. Преди пускаха и ММ вътре, сега заради ковид вероятно няма да го пуснат. Sad От вчера официално спрях да се навеждам. Хаахаха , подритвам само някакви неща и не се навеждам освен, ако не е много наложително. Болките в кръста и таза започнаха от вчера. Ще си приемам магнерот и още малко почивка, месец, два ще издържа. Ще стискамееее зъби, че ни очакват очарователните колики. 🤪🤯😅❤🥰🥰🥰

# 628
Здравейте, да се оплача. През нощта имам усещането за много горещи крака и трябва да ходя до банята да ги обливам с ледена вода. Ръцете също са ми топли. Снощи ми беше такава жега, че отворих прозореца и пих много вода. По принцип съм със слабо оросяване на крайниците, но сега е обратното. Преди го отдавах на температурите през лятото, но този симптом не утихна с идването на есента. Споменах го пред АГ, но нямаше коментар. Някой има ли подобно оплакване?

# 629
И на мен ми е доста топло през нощта, а преди винаги ми е било студено или ок. Също онзи ден седнах на офис стола на ММ за малко и като станах ми вика, че съм го затоплила супер много. Явно и аз съм по-гореща хаха сигурно е нормално, заради повечето кръв

Общи условия

Активация на акаунт