На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 31 602
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
На колко години си, майка ти на голко години е започнала да усеща симптоми на менопауза, въпреки че не е 100% вярно, но пък поне е някакъв ориентир?

Гинекологът ти какво казва - то какво изследвания се правят в този случай?

# 706
Майка-зайка , не си ли изследвала прогестерона на 7. ден след доказана О? Няма как да разбереш по друг начин висок или нисък е. При мен проявите на ПМС пък започнаха някъде след като навърших 30г , преди това нито подути, нито болезнени гърди съм имала.

# 707
Благодаря ви за отговорите. На 40 съм. Не съм изследвала прогестерон, може би на следващия цикъл ще го направя.

# 708
  • Замък сред облаците
Майка зайка, при ниския прогестерон усещанията са сходни като при ПМС - болезнени гърди, пробождания в корема, зацапване извън менструация (това го няма при висок де). Поне при мен така беше.
Иначе казват че при всяко десетилетие цикълът на жената се изменя. Като направих 30 при мен също се промениха усещанията. След аборта поне 5-6 месеца пък не ме боляха гърдите и си втълпявах, че има проблем (изследванията на 3ти ден на цикъла бяха чудесни обаче). Едва последните два месеца се усещам по като преди ама не съвсем. Нормално е.

Аз да ви разсмея. Тази седмица съм в отпуска и сутрин ставам късно, забравям си витамините, обичайните неща. И се зачудих дали фолата в бирата (пия 200-400 мл на ден тия дни) е достатъчен да компенсира витамините 🤣🤣🤣🤣 Е, проверих - на около 700 мл мътна/нефилтрирана бира се падат 40мкг фолат (на филтрираната много по-малко), демек за да компенсирам неофолика трябва да изпия 10 и повече литра 😂😂😂😂 Отивам да си пия хапчето 😁

# 709
Благодаря ти, АА!
О, това с бирата е добро, почвам да наваксвам фолат след два-три часа, че още е рано. 🤣🍻 Наздраве!

# 710
Майка-зайка, аз преди имах много силно изразен ПМС, винаги ме боляха гърдите, корема, подувах се и всички екстри. Откакто бебеправим е много по-слаб, като има месеци в които и аз като теб не усещам нищо. Не знам каква е връзката, но явно я има - и цикълът ми стана доста по-неболезнен. Не съм излседвала хормони, надявам се, че не е резултат от наближаваща менопауза /аз съм на 28/. Също така съм чела, че по-скоро болезнения ПМС е признак, че нещо не е наред с хормоните, отколкото обратно. Поправете ме, ако бъркам, но при балансирани хормонални нива не би трябвало да има силни болки, зацапвания и прочее.

# 711
Благодаря ви за отговорите, мили мои!
Направих си тест за бременност днес - отрицателен е. Рано е, но аз все бързам.

# 712
Здравейте, момичета! Имам препоръка за спермограма на мъжа ми. Може ли да препоръчате лаборатория, която е точна в изследването?

# 713
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Майка-зайка, аз преди имах много силно изразен ПМС, винаги ме боляха гърдите, корема, подувах се и всички екстри. Откакто бебеправим е много по-слаб, като има месеци в които и аз като теб не усещам нищо. Не знам каква е връзката, но явно я има - и цикълът ми стана доста по-неболезнен. Не съм излседвала хормони, надявам се, че не е резултат от наближаваща менопауза /аз съм на 28/. Също така съм чела, че по-скоро болезнения ПМС е признак, че нещо не е наред с хормоните, отколкото обратно.
Поправете ме, ако бъркам, но при балансирани хормонални нива не би трябвало да има силни болки, зацапвания и прочее.

Това е само отчасти вярно и то ако се промени внезапно. Абсолютно е нормално ПМС усещанията да са по-неприятни - болезнени гърди, подуване на корема, задържане на вода и отичане, запек, газове, пробождания, раздразнителност, кофти настроение. Това е в резултат на повишения прогестерон в лутеалната фаза. Също нормално е да няма особени усещания, защото всеки организъм е индивидуален и понася различно хормоналните флуктуации и се променя през годините, подчертавам. Но всяка рязка промяна в усещанията е хубаво да се консултира с АГ, ако персистира.

Зацапването е сигнал за различни неща, само някои от които хормонални (например да поясня - ранички, полипи, миоми се влияят от хормоните дори при нормални нива, но появата им не е с хормонална първопричина).

Джой, в репродуктивна клиника направете изследването, не в обикновена лаборатория.

# 714
Литълче, честитооо! Heart Много се радвам за вас!

Моята температура се оказа, че е заради ковид... та съм карантинирана сега. Някой може ли да сподели дали трябва да се спре с опитите за определено време заради ковид?

Здравей, аз го изкарах доста тежко ковида, имах бронхопневмония и лежах и в болница. Пих много лекарства и добавки и ми казаха,че заради силните антибиотици и другите лекарства трябва 3-4 месеца да изчакам с опитите за бебе. Причината е,че трябва време да се изчисти организма от лекарствата, защото те са много вредни за ембриона. Има голяма вероятност да ти кажат да го махнеш, ако забременееш по време или непосредствено след ковид.

Кактус, стискам палци и аз!!!💖💕💖

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 15:29 от Sunshinegirl84

# 715
Sunshinegirl84, извинявай, ама наистина ли така влизаш? Едно е да лежиш известно време в болница и да те тъпчат с антибиотици и какво ли още не, друго е да си вкъщи с температура и кашлица 2 дни. Тук достатъчно се филмираме и сами понякога, та да хвърляш такъв коментар, че имало вероятно да кажат на някого да си маха бебето, което дори не е факт все още.

# 716
Здравейте, момичета!
Със сигурност повечето от вас не ме познават, а останалите не знам дали ме помните.
Малко за мен - За първи път писах в темата миналата година август месец. Темата много ми помогна, за да се ориентирам кои хормони на кой да пусна, т.к. първата ми гинеколожка ми беше казала, че всичко е наред и да продължаваме с опитите (бяха минали 5 месеца). Смених АГ и тя освен, че погледна хормоните (полови и на щитовидната жлеза), ми изписа витамини за стимулиране на О. На следващия месец, след като видяхме, че отново не се получи, реши да ми взмеме материал за комбиниран тест - микоплазма, уреаплазма и хламидия. Това се случи ноември 2020 година и от 09.11. (началото на цикъла ми) пих антибиотик за хламидия - 15 дни. Няколко дни след приключването на този антибиотик и двамата с ММ се разболяхме от КОВИД и отново пихме друг вид  антибиотик, витамини и аспирин. За целия период от ноември до декември имахме само 1 сексуален контакт (преди да се обзаведем с КОВИД). Очаквах следваща М да ми дойде на 09.12., но тя така и не дойде. На 11.08.2021 г. се роди нашата дъщеря - Елена (50 см, 2 930 кг). През цялата бременност бях много притеснена заради антибиотиците и КОВИД. Въпреки всичко, детето ни се роди живо и здраво с вакуум.
Написах това заради Daisy1 . Почти съм сигурна, че ако бяхме се разболяли от КОВИД по-рано, нямаше да правим секс, защото бих се притеснявала допълително. При нас болестта премина сравнително леко - с болки в мускулите и главата, синузит, лека кашлица и температура не по-висока от 37,5. Предполагам, когато съм се разболяла от КОВИД, тъкмо е била минала О. Когато казах на АГ, която ми следеше бременността, че съм била с КОВИД и съм пила лекарства, тя не беше притеснена, може би правеше по-обстоен преглед на органите на ембриона. Не ми е предлагала да го махнем.
Момичета, пожелавам Ви здраве, само хубави емоции и успешна бременност! Flowers Hibiscus
Аз ще продължавам да ви чета, защото тази тема наистина ми е на сърце.

# 717
Момичета, аз ви чета редовно, но не се включвам. Ако помните имах положителен тест за бременност септември. За жалост радостта ми трая много малко . В 8 г.с нямаше пулс и се наложи да направя аборт отново.
Имам списък с изследвания от доки и се надявам скоро да открием причината. Спираме с бебеправенето за 2-3 месеца и после отново на линия надявам се до финал ..

Успех на всички и много положителни тестове! Честито на Литъл отново!

# 718
Инфинити, много съжалявам! 😔
Прегръщам те и ти пращам положителна енергия. Бързо възстановяване и скорошен успех! ❤

# 719
Ако някой има нужда от подкрепа да се ваксинира, за да не си говорим как ще се отрази разболяване - нека да ми пише на лично. Не искам да досаждам в темата по въпрос, на който всички са супер чувствителни.

Амнел честита дъщеря Simple Smile
Инфинити само напред сега Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт