На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 31 603
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ви още веднъж❤
Аз записах час за 20ти и днес пуснах ЧХГ, ей така от любопитство и излезе 2485.
Нямам търпение за прегледа!

# 691
Кактус , не сме ги пускали палците. Пожелавам ти да имаш достатъчно Е за трансфер + за фризера Wink

# 692
Литъл, страхотно ЧХГ е това😍🥰🍀❤️🤗!!! Стискам ти палци, всичко ще е наред. 😊🥳

# 693
Литълче, честитооо! Heart Много се радвам за вас!

Моята температура се оказа, че е заради ковид... та съм карантинирана сега. Някой може ли да сподели дали трябва да се спре с опитите за определено време заради ковид?

# 694
little,, прекрасно ЧХГ! Стискаме палци!

Daisy1, бързо възстановяване! Мисля, че няма доказателство, че трябва да се спре с опитите по време на Ковид, но има случаи, в които например сперматогенезата се нарушава след боледуване. Всичко е индивидуално, разбира се. При някои не се е повлияло въобще. Според мен си пробвайте.

КАктус, добра реколта ти желаем, после хубави ембриончета и всичко да мине перфектно!

# 695
Kaktus, успешна пункция, отлична реколта и страхотни ембриони!
Daisy1, оздравявайте и двамата първо, не мисли за друго сега. Ковид дава ефекти върху тялото и здравето и на двата пола. При мъжете срива СГ, еле пък ако има кортикостероиди. При нас има ефект върху хормоните. Репродуктивните лекари искат нещо като 2 месеца време, по спомен. Личен опит, при мен, въпреки супер леко изкарване март месец, без антибиотик, без кортикостероиди, ми беше вдигнал ТСХ на 3,64, при положение, че съм на Л Тироксин. На пожар звъннах на др. Начев, за да коригираме приема, но той каза, че това е от болестта и трябва време да го сваля, без да пипам схемата на Л Тироксин. Оказа се прав, на контролата след къде 2 месеца беше 1,51.Та зависи от вас, истината е, че Ковид е труден за планиране, гледайте си здравето, бебетата имат нужда от здрави родители.

# 696
Казаха ми нещо много интересно. Да спрем с опитите за един месец. Организма на жената бил свиквал със сперматозоидите. Не можаха да ми обяснят подробно за какво става на въпрос и да защитят тезата. Както мислите? Според мен ако има мъжки фактор няма значение, но става въпрос, че жената била свиквала с това... За първи път чувам за подобно нещо..

# 697
Данита, аз 2 седмици след поставена 2 доза ваксина срещу ковид, си пусках хормони. И излязоха кофти резултатите. Някъде бях, чела че ваксината влияе върху тях. Ще питам др Калчев за това, и ще пусна 2ри път, дано е от това...✌️
Кактусче пожелавам ти успешна пункция и да се похвалиш.🍀

# 698
  • Замък сред облаците
Казаха ми нещо много интересно. Да спрем с опитите за един месец. Организма на жената бил свиквал със сперматозоидите.
Скрит текст:
Не можаха да ми обяснят подробно за какво става на въпрос и да защитят тезата. Както мислите? Според мен ако има мъжки фактор няма значение, но става въпрос, че жената била свиквала с това... За първи път чувам за подобно нещо..

ВСЪщност медицинските изследеания показват точно обратното: https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/physrev.00013.2018. Честият контакт със семенната течност подбужда отговор от женските тъкани, стимулиращи зачеването, отделянето на овоцити и т.н.

# 699
Литълче, честито. Успешна бременност. ❤️

Ние сме спирали опитите, но заради здравословни причини при мен. Единият път беше за 5-6 месеца. Ами не е дало ефект това спиране. Аз си чакам прегледа при Калчев и се надявам до тогава да съм се излекувала от другите проблеми.

# 700
Литълче, честити чертички и тлъсто ЧХГ!!! Направо са като от реклама. Желая ти все така да върви всичко по вода и лека бременност. Heart
Какти, всички палчета са стиснати за петък. Нека е качествена реколтата и да има и за замразяване. Hug

# 701

Здравейте, не пиша често, но си ви чета всеки ден и ви стискам палци всяка от вас до види двете черти.
Накратко за мен. С мъжа ми имаме две прекрасни деца на 2г. и на 4г. Мечтата ни е да имаме три дечица.  Май месец забременях след една година опити. Но през тази година кърмих второто си дете и хормоните явно пречеха на забременяването. Но бях решила да кърмя до навършване на две годинки. След  отбиване забременях след два месеца. Плода вървеше с около 10 дни назад.  В 11г.с . прокървих и на прегледа се установи, че вече няма сърдечна дейност. На следващият ден ми направиха кюретаж. Първият месец и нещо много го мислих, много плаках,много желано бебче загубих. Добре че са децата около мен и заради тях се събрах бързо. Още го мисля, но съм с надеждите, че пак ще забременея и този път до финал. Миналият цикъл ми се образува киста 5см. Беше бая болезнена. За щастие се спука и след преглед вече я нямаше. Първоначално на своя глава направих генетични изследвания за тромбофилий в Геника и като ги показах на АГ ми допълни да направя още. Ще ги прикача. Като и показах всички ми каза да отида при репродуктивен специалист. Ще прикача резултатите. Според вас има ли нужда да ходя. И дали има вариант за видео консултация при такъв специалист? Имам и постоянни болезнени зърна. На какво може да се дължи това. Още от аборта не е намалявало напрежението и болката в тях. Дали да пусна пролактин? И в кой ден на МЦ се пуска? Сега съм в 5 ден цикъл и след това вече ще можем да възобновим опитите, но не знам с тези изследвания и болезнените зърна дали ще успеем да започнем опити още от този месец. Благодаря за отговорите и помощта и извинявайте за дългото писане.

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 02:21 от Яничка 2016

# 702
Яничка, пролактин * -  на чист ден  /след М./, най-добре в периода от О. до 7 ден, след нея (цитирам Денис). Има изисквания за изследването, много е важно да ги спазиш, за да е достоверен резултата. Може би да минеш през ехограф около О, да видите за доминантен фоликул?  
Кактусче, стискам палци за утре за хубав резултат. Пълнолуние, дано всичко е наред на прегледа при Калчев.
Аз не пусках никакви контролни изследвания на хормони покрай ваксината и не мога да съм полезна, но реших да си остана на сравнително високата доза на л-тироксин след неуспешния трансфер юни. След две седмици имам час при ендо и ще ги видя - диспансерна съм и ми се пада.
Май ще ми дойде днес въпреки прогестерона, който приемах за ЗФ. 22 дни МЦ, 12 дни ЛФ, ако изобщо мога да я наричам така. Реших да сменя  зафрила-та, която два цикъла не ми помогна с утрогестан, че имам промишлени количества от него. Освен това и мазах 5 дни прогестогел заради киста на гърдата. И нея ще ходя да проверявам сега. Трополинка, успех и с твоя преглед. Дейзи, да мине леко и бързо да се възстановиш!

# 703
Уффф Дейзи, съжалявам, че това е излязло. Бързо да се възстановяваш! Ние с ММ го карахме по коледните празници и да ти кажа хич не ни беше до опити. Конкретна забрана аз също не знам да има, но лекарствата, които се приемат не са от най-безобидните, дано при вас не се случва, но може да се наложи и антибиотик да се пие, а както казаха момичетата по-горе и кортикостероиди изписват. От тази гледна точка не знам дали е много подходящ този месец за бебеправене, но вие ще си го прецените това. Дано го карате леко и да не се налага да пиете гадни химии. Kiss

Литълче, честитооо! Heart Много се радвам за вас!

Моята температура се оказа, че е заради ковид... та съм карантинирана сега. Някой може ли да сподели дали трябва да се спре с опитите за определено време заради ковид?

# 704
Дейзи, съжалявам, че се е оказало Ковид. Дано не попречи по никакъв начин. Пожелавам ви скорошен успех!

Момичета, аз от година-две нямам вече никакъв предменструален синдром, а преди това беше доста забележим: болезнени, наедрели и напрегнати гърди, болки ниско долу в корема и кръста, и т.н. А в последните години - нищо. Това значи ли, че имам нисък прогестерон? Наближава ли менопаузата?
Ето, например сега имам пет-шест дни до цикъл и нямам никакви симптоми за приближаващ такъв или за бременност. Просто нищо.

Общи условия

Активация на акаунт