На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 428
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
Освен лекарствата при проблеми със щитивидната жлеза е добре да се избягват/намалят млечните продукти и такива с глутен, да се намали стреса ( на мен не ми се получава), и да се хапват по един-два бразилски ореха на ден, ако не се приема селен.

# 541
Благодаря ви много! Днес посетих ендокринолог след направени изследвания на своя глава, тъй като преживях спонтанен аборт месец май! Август пуснах само TSH който беше 1.65, и вчера пуснах пакет от пет хормона тъй като имаме зелена светлина от гинекола за опити, но вече трети месец не се получава! Цикъла ми е редовен, овулация следя и реших да пусна хормоните! За съжаление има проблем с тях!

# 542
Tanq, моята приятелка ходи на ендокринолог, обсъдиха за нейните показатели какво препоръчват. Предписаха ѝ лекарство, което да регулира хормоните. Пусна пак изследвания след 1 месец, бяха в норма. След още 1 месец забременя.

П. П. При всеки е различно, но първа стъпка е да се посети добър лекар.
Продължи ли да ги пие след като забременя или ги е спряла?

# 543
Здравейте !
Излезна ми резултата . Прогестерон на 6-ти ден / след доказана овулация / .
Никога не съм правила това изследване ще съм благодарна , ако ми помогнете в разчета 🌷

# 544
Здравейте !
Никога не съм правила това изследване ще съм благодарна , ако ми помогнете в разчета 🌷
Ако наистина правилно е доказанаа овулацията, прогестерона е нисък за Лутеалната фаза.

# 545
Здравейте !
Ако наистина правилно е доказанаа овулацията, прогестерона е нисък за Лутеалната фаза.
Да , правилно е замерена.
Овулация на 19-тия ден от цикъла . Яйчниците са добре , лигавицата на матката също .
Пратих

# 546
Здравейте !
Да , правилно е замерена.
Овулация на 19-тия ден от цикъла . Яйчниците са добре , лигавицата на матката също .
Пратих
Извини ме, грешката е моя. В норма си е. Не видях правилно.

# 547
Със закъснение влизам в темата за ТСХ. Моя колега след 2 години опити и уж "всичко ви е наред" благодарение на форуми изследва хормоните на щитовидната жлеза, диагноза хипо+ Хаши. Оправи хормоните и забременя 2 месеца по-късно. Износи и роди безпроблемно.
Разбира се, проблемите при ЩЖ може да не са основната причина за безплодие, но тук става въпрос все пак не само за това да станем майки, а и да сме здрави. Пиенето на хормон не е задължително да е за цял живот, но дори и да е така, какво от това?

# 548
Бъбълз, мен ме ужасява идеята да съм закачена за хапчето. Да трябва да смятам дали имам достатъчно, да ходя всеки месец с пенсионерите да купувам лекарства, да следя часовника стриктно всеки ден до края на живота ми. Да не говорим, че финансово също натоварва. Мен определено ме бърка. Особено, когато лекарят просто решава, че това е правилното "лечение" без да ти обърне внимание.

# 549
Ето го и моят така чакан резултат на 10-ти ден след О. По-отрицателен не съм го виждала никога…

Миналият път беше 4,1 при реф. до 5 (в Токуда). Сега пък чак 0… (във Вита 2).

И искам да ви кажа още нещо. Направих изследването във Вита 2 днес на обяд. Казаха, че до 16:00ч ще е готово. Чаках, чаках, чаках, звънях няколко пъти, казват “изчакайте”. Понеже съм близо отидох направо до там в лабораторията към 18 часа. Лаборантката ми намери епруветката с кръвта (беше някъде на масата, не в хладилник, не знам къде се държат по принцип), каза нещо на другата и дойде, и ми каза, че до 19:30 ще е готово… Такъв ден и такова чакане до сега не съм имала…

# 550
Лютиче, съжалявам, че трябва да се бориш с немската система...Никакъв ли начин няма, сама да отидеш в лаборатория и да поискаш да се изследваш? Защо не прикачиш резултата тук(извинявай, ако вече си).
Дарлинг, съжалявам за този резултат. Не се отчайвай ❤️ Пожелавам ти скорошен успех!
So close, много ти благодаря ❤️❤️❤️😘 Определено ми е по-спокойно, че стартирахме. Естествено пак си имам нормалните притеснения, дали всичко ще е наред. Тръпна в очакване за утрешния преглед, за да разберем как реагират яйчниците и колко фоликула са нарастнали. Дано всичко да е наред! 🍀🍀🍀

# 551
Дарлинг, съжалявам за отрицателния резултат. Дано скоро имаш положителен!

Кактусче, пожелавам ти много успех и късмет!

# 552
Кактусче, аз самата не съм си виждала резултата Grinning Развивам си теориите само.

# 553
Не зная наистина все пак щом става въпрос за друга здравна система. Факт е, че в България си пускаме изследвания, не чакаме месеци за час (освен в някои случаи). Левотироксинът е 3-4-5 лева и стига в много случаи за месец и повече. Другото, което е, ако не пия хормона сигурно ще живея пак, но с влошено качество на живот, поне докато жлезата съвсем не спре да произвежда, ако изобщо спре.
Лютиче, нямаш ли опция да си видиш изследванията или на собствена глава да си пуснеш нови? Или смени клиниката/лекаря?
P.S. Kactus, стискам палци!

# 554
  • София
Кактусче чакаме те с добри новини.

Лютиче чета те от няколко дни, и хем от сегашната ми гледна точка си викам, абе какво толкова едно хапче ще пие, хем си спомням когато ми откриха ИР какъв шок ми беше че сладко цял живот няма да ям и хапчета ще пия до живот (че тогава ми бяха по три на ден отгоре на всичко...). Но, първо се свиква с мисълта, второ разбираш че трябва да правиш ограничения, не си счупен, разбираш че много хора са като теб и второ ехее колко сладко съм изяла от тогава (е не трябва ама и Хасан хора) . Имам приятелка с доста по високо тсх от теб + ИР, с няколко тромбофилии , с две деца, здрава като бик. Като усети че зазлее пуска хормона и почва да пие пак, но като качество на живот не и се е променило кой знае колко. Та ако мога да те успокоя, ще свикнеш с мисълта, ще мине шока. Всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт