Неочаквана бременност

• 18 192
  • 631
  •   1
Отговори
# 465
Ако темата не е пързалка, авторката вероятно вече съжалява, че я е публикувала тук.

# 466
elinor7,
Как пък децата в класа са разбрали, че детето е осиновено? Майката презентация ли е правила?
Възможно е да му личи. Но това няма значение. Някой го е казал с презрение на децата и те са решили, че могат да го дразнят. Това говори за изключително лошо възпитание и на децата, и на родителите им. Възможно е и самата майка да го е съобщила на родителската среща, молейки да се прояви толерантност, защото дефицитите не изчезват с осиновяването, а се изискват години. Да, ама не всяко осоновено е бяло, русо и здраво бебе. Някои ги осиновяват на 6-7 годинки и то с миналото и дефицитите и се изискват двойно повече време за преодоляването им.

# 467
Щом е на края от позволения за аборт период, май решението винаги си е било взето. Дава обяснение и за бързото й забравяне за темата. Аз и сега да зачена дете, въпреки че нямам годините да отлагам, щом не ми влиза в плановете, го махам, пък който иска да си дава мнението. Или, обратното, ако усетя любов, макар и към купчина клетки, ще си го чакам без да се замислям. Абе, за каквито и решения да говорим, ако не си убеден в способността си да приемеш последствията от тях, много дилеми, теми и проблеми ти предстоят.

# 468
Грозните коментари обиждат само тези, които ги пишат. Не знам коя жена и майка може да пише такива тъпотии, ама както и да е. Добре, че авторката не влиза.

# 469
elinor7,
Как пък децата в класа са разбрали, че детето е осиновено? Майката презентация ли е правила?
Е, не е нужно презентация, Има услужливи съседи, децата са чули от родителите явно.
Нали класовете са от един район.
Ма не ми беше това мисълта.

# 470
Интересно, ако случайно са близнаци... В моя род имаме два случая. Имам предвид, че при опит за второ мога да улуча с един куршум два заека... 🙄

# 471
  • София
Интересно, ако случайно са близнаци... В моя род имаме два случая. Имам предвид, че при опит за второ мога да улуча с един куршум два заека... 🙄
Пу-пу, хайде пък и тиииии

# 472
Каките и те са две, тъкмо няма да се карат коя помага повече. За мама, не знам, ако се влюби пак, може и да не взима толкова участие.

# 473
Горджи, то лесно бе. Тъй казват...

# 474
  • София
Всичко е по-лесно с пари и подкрепа.

Как ли на 40 с две големи деца няма да се нахендря да гледам пеленаче от съмнителната ми женено-отлитаща лятна свалка.

# 475
Детето е огромна отговорност, аз не бих родила в подобна ситуация. Отгледала си децата си, сега е време за теб..обърни внимание на себе си, забавлявай се, времето след 40 е чудесно за всичко, поне при мен е така Simple Smile Бъди здрава!

# 476
Авторке, този грък се е подиграл с теб. Но и ти си лапни-шаран.
Аз в тази ситуация не бих раждала. Този грък в момента умира от страх авторката да не запази бебето и жена му да не разбере, защото ще го изхвърли. За това и пита авторката дали иска да се омъжи за него. Ако жена му го изрита да не е на улицата с две издръжки. Не само че крил, че е женен и с дете, ами  е бил и безотговорен по време на секс. Такъв бих го изпекла на шиш. Бих абортирала, но бих му казала, че ще родя и че деца се гледат с пари , да чака призовка от съда за издръжка и после бих се покрила.

# 477
Много интересно как с лекота се набляга на финансовия проблем, а емоционалният бива неглижиран. За мен в случая емоционалното справяне с цялата тази ситуация би било доста по- решаващо. Парите се печелят и се харчат. Но понякога подобни решения, предателства и случки са твърде пагубни. Решението е тежко и много лично. И никой няма право да бъде съдник.

# 478
Да бе! Ей сега четох в друга тема какви разходи имат за децата, особено сега септември.
За градина, училище, помагала, дрехи и т.н
Хич не е важен финансовия проблем.

# 479
  • София
Ама много сте ми смешни с "пари се печелят".  Това разни подробности като професия, размер на заплата, живеене в провинция, извънредни разходи и т.н., за нищо ги нямате или просто удобно ги подминавате. Жива да не бях как с 1200 лв може да гледаш 3 деца. Или викате - големите са бита карта, да се оправят както знаят.
На 40 години, с две големи деца, да се заинатиш и примираш, че искаш да родиш от някакъв случаен тип, за мен граничи с психопатия. И да, деца се гледат с пари, освен с любов. И първото никак не е за подценяване, освен ако не си луд или безотговорен, или и двете.

Общи условия

Активация на акаунт