Неочаквана бременност

• 18 199
  • 631
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
Да се пази от бременност не е нейна работа, да пази гръка от развод не е нейна работа, да пази децата от сочене с пръст, че не знаят от кой е новото братче, да пази семейството от немотия не е нейна работа. Голям живот си живее тая жена. В моята вселена всеки носи отговорност за себе си и постоянно имам работа.
Да не говорим, че децата са момичета, та и тях ще гледат с подозрение и по най-малкия повод ще коментират "каквато майката...". А и стигмата "баща неизвестен" ще преследва малкото, децата са жестоки. Не е правилно, но е факт по нашите ширини. И всичко това, защото на мама ѝ се приискало бебенце...

Стига глупости! В какъв свят живеете? Благодаря на Бога, че нямам такива хора в обкръжението си!
В реален свят живеем. Ти ако нямаш такива хора, не значи че не е пълно с такива, хората са жестоки по принцип, особено децата, нищо че ги мислим за ангели.
Има дете в класа на сина ми, което е осиновено и така се обръщат към него- ей, осиновен
Говорили сме по този въпрос и знае, че това не е срамно, но как ли се чувства онова дете.
Представям си, ако няма баща.

# 451
Ако децата са добре възпитани, ще приемат новото бебе.
Ако баща им е добър баща, ще помага с тях.
Ако гъркът е свестен, ще подкрепи авторката, каквото и да иска.
Ако бременността е лека, авторката ще работи до последно.
Ако стиснат зъби, ще се оправят с 1200 лева.
Ако има късмет, авторката ще е здрава и добре печелеща след още 10,15 години и ще има енергия да се занимава с дете.

Чудесни примери за пожелателно мислене.

# 452
  • София
Ама, чакайте сега!

Да толерираме 40 год безпарична да роди е, като да толерираме 16 годишна да го направи.
Едното, ако може да се оправдае с глупост, другото си е направо виц.

Ако темата е истинска, смятам, че авторката е заслепена от любов в момента и чака чудо, което няма да се случи.
Затова казвам, че е емоционална, но не и рационална.

# 453
Ама разбира се, че иска да роди детето, за да задържи гръка, който някои си мислят, че бил наследник на Онасис! Хора, дъно имате ли? Как може да се подигравате с чувствата на жена, която иска да запази бебето си!? Естествено, че трябва да претегли всичките „за” и „против”. Ние тук нямаме информация за съществени детайли, ама някои рекоха и отсекоха, че заченатото няма право на живот.
Скрит текст:
Да се пази от бременност не е нейна работа, да пази гръка от развод не е нейна работа, да пази децата от сочене с пръст, че не знаят от кой е новото братче, да пази семейството от немотия не е нейна работа. Голям живот си живее тая жена. В моята вселена всеки носи отговорност за себе си и постоянно имам работа.
Да не говорим, че децата са момичета, та и тях ще гледат с подозрение и по най-малкия повод ще коментират "каквато майката...". А и стигмата "баща неизвестен" ще преследва малкото, децата са жестоки. Не е правилно, но е факт по нашите ширини. И всичко това, защото на мама ѝ се приискало бебенце...

Стига глупости! В какъв свят живеете? Благодаря на Бога, че нямам такива хора в обкръжението си!
В реален свят живеем. Ти ако нямаш такива хора, не значи че не е пълно с такива, хората са жестоки по принцип, особено децата, нищо че ги мислим за ангели.
Има дете в класа на сина ми, което е осиновено и така се обръщат към него- ей, осиновен
Говорили сме по този въпрос и знае, че това не е срамно, но как ли се чувства онова дете.
Представям си, ако няма баща.
Ако възприема осиновяването си като нещо лошо, зле. Иначе ще си го премести ........ С мен са се заяждали, защото съм руса, бяла и с луничкии -  слънце съм била, мязала съм на рускиня и тям подобни глупости.

# 454
elinor7,
Как пък децата в класа са разбрали, че детето е осиновено? Майката презентация ли е правила?

# 455
До преди десетина години беше инкриминирано разгласяването на подобна информация. В последно време май е модерно да се казва и на самото дете рано.

# 456
След колко време почват да убиват - консултация с неносила?

Неносила, но около мен няколко ги носят.
Близки сме и си споделяме. Не им е много комфортно. Подробности не искам да развявам из форумите.

Но пък ти имаш време да изхлузиш чепиците. Не си чак толкова престаряла, даже хич.
Ама аз не съм твоите близки. Моите дертове са други . Доста съм наясно с фертилния аспект на възрастта си. Това не ми пречи да искам едни хипотетични мои деца да имат баща.

# 457
Да не говорим,че ако на всеки преминаващ ,раждахме по едно дете......е,хееи  то перманентно бременни щяхме да си ходим.
Дете се ражда на човек, сериозен и отговорен към теб и бъдещето ти дете.

# 458
Не знам колко е модерно в последните години, но братовчедка ми също е осиновена и тя винаги го е знаела, ние  също. Никога не сме го смятали за нещо необичайно или странно.
Между другото винаги е и имала възможността да се запознае с майка си, ако иска, но никога не пожела, даже и като забременя.

# 459
Ами в тоя живот човек иска или не, преминава през много неща, имам предвид лоши, неприятни, разбиващи. Къде е казано, че се живее под похлупак и само позитиви ще се въртят около теб. Като се присмиват на някого, трябва да го научат да реагира. Така че, да не го вземат на подбив повече. Или просто да не обръща внимание на глупендерите, а не да се вживява в това какво казал/рекъл сульо и пульо. Тая психика трябва да се укрепва и калява. че то психолози, психолози, ама за всяко нещо да се тича при тях, не е много нормално.
Авторката май не се появи повече. Или пък я пропускам.......

# 460
От вчера въобще не е влизала.
Ама хубав въргал стана. Утре пак!

# 461
  • Пловдив
Не че човек не трябва да се съобразява как ще бъде възприет, но и ако вземем да се предпазваме от всичко, на което някой серсемин щял да се присмее, не знам къде ще му излезе краят. Да не се осиновява, щото в един клас децата нещо си. Да не се раждат деца с неизвестен баща. И така нататък. То така ще излезе накрая.

# 462
Авторката май работи, а не всеки има възможност да цъка в мамата в работно време като успелите жени тук.

# 463
Ах, простете. Аз съм отпуска и цъкам малко повечко тук от обичайното.

# 464
Всъщност ако човек е мотивиран да даде или отгледа живот, няма да има нужда да търси одобрение или разбиране в бг мама. Ще си претегли спокойно позитивите и негативите в собственото съзнание и живот и няма да има нужда от куп непознати да се упражняват върху сексуалността му, финансите му и семейното му положение.

Общи условия

Активация на акаунт