Неочаквана бременност

• 18 191
  • 631
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ех, тези гърци, колко будали успяха да прецакат!
Грък не се развежда с гръцката си съпруга, за да се метне на българска буля!
Неженените гърци пък слушат мама и татко и пак не се женят за разведени българки с чужди деца.
Малко от малко трябва да се знаят националните им особености на разните му любовници-чужденци.

А това "бебе", не е все още бебе, а ембрион.
Много точно казано. Човека дошъл по работа тук и в свободното време си го развял, а сега се правят планове как да го разведат и да му нанижат хомота с бебе в БГ - няма да стане и той си го е казал, затова е нарекъл и бебето си "копеле", след като авторката е отказала идеята му за аборт. Гърците са изкусни омайници, особено на фона на БГ мачовците, ама 40 годишна би следвало да помисли малко с главата си преди да си вее полата без предпазни средства с непознат, най-малкото да се притесни от болести.

# 121
На 42/3 забременях случайно. Да, знам, че е безумно да правя необезопасен секс с приятел от почти 10 години, но ей на. Постъпих рационално и малко след това се разделихме. За него не съжалявам, но е имало моменти, в които си мисля дали не сбърках. Една бременност над 40 си е буквално последния влак, повече шанс за това едва ли ще имаш. А пари се изкарват, д-то знае и 2, и 200.

# 122
Понеже някой каза, че бебета се осиновяват. Да, за бебета има кандидати, но повечето не искат бебе под 6м а моето беше на ненавършени 3м като са го гледали на съвет. А каката, както казах, е с проблеми, заради които беше вкарана директно в международния списък, събираха й откази пък аз взех, че ги изненадах и приех. И не беше бебе, а тригодишно дете с визия и развитие на има няма 18-месечно и кандидати за нея тук трудно биха се намерили. В регистрите, обаче са вписани и децата, за които у нас няма кандидати, защото са на възраст до 18 години, имат братя и сестри, някой от групата им или те самите са с увреждане, което ги прави неосиновяеми у нас.. Българският кандидат осиновител предпочита дете от български или смесен произход, без видими ромски черти, на възраст от 1 до 4 години максимум, физически и психически здраво и без фамилна обремененост. А такива деца в регистрите са малко и бързо биват осиновявани. В детските селища и приемна грижа има настанени деца, които не могат да бъдат отглеждани в биологичното си семейство, но и не подлежат на осиновяване. В приемно семейство се настаняват и деца, които чакат да бъдат осиновени у нас или в чужбина.
Моето мнение обаче от постовете на авторката е, че при нея има риск от синдрома на празното гнездо и затова се стреми към нова връзка и бебе, което ще запълни втората половина от живота й. В такъв случай е по-добре да роди,пък макар и да си го гледа сама. Днес не е като преди 30 години, нито е необичайно да се роди на такава възраст, нито е осъдително да гледаш сама детето си. А ако е на свободна професия, то има прекрасната възможност да се справи и без особена чужда помощ, чисто логистично, защото логистиката е най-големият проблем на самотното родителство.
И понеже за зачеването са нужни двама, то да прецени полза - риск от евентуалния иск за бащинство и издръжка. Щото така е много лесно - той искал само да се забавлява, пък тя да му мисли да се пази. Да е вземал мерки и той, още по-добре да не си е развявал достойнството извън семейството.

# 123
Героинята не гони влакове, не мисля, че довод в тази плоскост е релевантен.

# 124
  • София
На 42/3 забременях случайно. Да, знам, че е безумно да правя необезопасен секс с приятел от почти 10 години, но ей на. Постъпих рационално и малко след това се разделихме. За него не съжалявам, но е имало моменти, в които си мисля дали не сбърках. Една бременност над 40 си е буквално последния влак, повече шанс за това едва ли ще имаш. А пари се изкарват, д-то знае и 2, и 200.
Какви влакове и за къде, при две деца на 17 и 18г.??? С приятел от 10 г. е едно, а с лятна авантюра за 2-3 месеца е съвсем друго.  А при нея по нейните думи изкарва само тя, двамата такатовци не и няма да помагат, а тя е на свободна професия и е изчислила, че ще взима 1200лв. майчинство - айде сега ми обясни как с този доход, ще гледа бебе, нея си и 2 дъщери, от които на еднта предстои бал и уни-т, а с втората година майчинство с 380лв. как ще направи и на другата бал и ще ги издържа двете в университет + да гледа бебе + себе си? Много сладко звучи мята детето на ясла на 1г. и пей сърце, а ако не го приемат, а като почне да боледува често и тя няма да може да получава обичайния си доход, защото май не е на твърда заплата? Кой ще го гледа след яслата, кой ще го развозва по ясли и градини без баща и още 2 деца на главата, които ще имат нужда от пари, докато започнат сами да си изкарват?

# 125
Той може да нарича бебето както иска, решението е на авторката, без значение какво е неговото мнение. Затова, ако някой мъж, не желае да става баща, внимава и взима мерки.
Сега да се тръшка колкото иска.

# 126
Майчинството втората година вече е минимална заплата. Не, че е много, но жена на свободна професия и месечен осигурителен доход от 2000лв ще се справи и без да я ползва тази година. Та тя е имала спестени пари за апартамент, не я подценявайте жената. Финансово ще се оправи пак. То бебето докато се роди едната кака ще е завършила и или ще почне работа или ще учи, а може и двете. В днешно време май само медиците не съчетават работа с университет. Докато стане на годинка бебето ще дойде времето и на втората щерка да отлети. И после? После жената ще има грижата за себе си и дете на годинка. Пък може каките да решат да си учат у дома и да се включват понякога логистично. Или ще си наеме човек да помага. Няма неразрешими проблеми.

# 127
Щом е била толкова добре финансово, че да гледа две дъщери без баща и да купи жилище, защо тогава единственият проблем е финансов?

# 128
Защото спестяванията са отишли за жилището и сега ще трябва да се справи с майчинство, което е реално намалени доходи. Това плаши. Ако обаче няма право на майчинство, тогава вече ще е трудно да се оправи.

# 129
Напълно подкрепям мнението на Мама Ру - ако авторката се реши да роди бебето бих го съдила до дупка да си понесе поне финансовата отговорност с издръжка.

# 130
Аз съм имала такъв доход като мома неплащала наеми или кредити и съществуване ми си беше скромно въпреки това. Заделях си, но в никакъв случай не бях за завиждане. Как жена, която трябва да издържа себе си и три деца с тия пари, наистина не разбирам. Като няма и мъж, на който да разчита доходите й не са достатъчни дори при две тинейджърки. Ако и не работят докато учат, тогава няма да и остават и за нея, камо ли за бебе... И да, може да работят докато учат, но повече са случаите, в които не го правят.

# 131
Защото спестяванията са отишли за жилището и сега ще трябва да се справи с майчинство, което е реално намалени доходи. Това плаши. Ако обаче няма право на майчинство, тогава вече ще е трудно да се оправи.
Тя писа, че майчинството първата година ще е около 1200 лв. Доходът ù като за такова майчинство много трудно стига за гледане на трима души и пестене за жилище. Или са ù помагали здраво, или има нещо друго неизказано в картинката.

# 132
Може да е продала нещо наследствено, може с бащата на дъщерите да са продали семейно жилище и да са разделили парите... Зависи от какво в какво жилище е отишла. Зависи от квартала... Това написа тя - имала е заделени пари, които е дала за жилището.

# 133
Някой яко ни мята по върбите

# 134
  • София
Майчинството втората година вече е минимална заплата. Не, че е много, но жена на свободна професия и месечен осигурителен доход от 2000лв ще се справи и без да я ползва тази година. Та тя е имала спестени пари за апартамент, не я подценявайте жената. Финансово ще се оправи пак. То бебето докато се роди едната кака ще е завършила и или ще почне работа или ще учи, а може и двете. В днешно време май само медиците не съчетават работа с университет. Докато стане на годинка бебето ще дойде времето и на втората щерка да отлети. И после? После жената ще има грижата за себе си и дете на годинка. Пък може каките да решат да си учат у дома и да се включват понякога логистично. Или ще си наеме човек да помага. Няма неразрешими проблеми.
Дали е спестила или има ипотека не знам. Дори и да е мин. заплата втората година, как с 600лв. се гледа бебе, себе си и 2 големи деца в уни-т, едното и с бал, без помощ нито финансова нито за каквато и да е? Иначе да, може за втория бал, вече де е току що след майчинство и то току така хоп със свободната професия и бебето ще прасне сегашния си доход при 2г. пауза и сменен режим, но дори и да успее сегашния й доход без майчнство явно е около 1300-1400лв., щом тя сама си изчислява около 1200 майчинство (какви 2000 спрягате не знам). Пак не го виждам за 4 човека. Да си повиши доходите.

Общи условия

Активация на акаунт