Неочаквана бременност

• 18 205
  • 631
  •   1
Отговори
# 150
Супер грозно е да правите сметки на чужди пари. И още нещо: има и по- важни неща от парите, много по- важни неща.
Все някой трябва да ги направи. Много хора не си ги правят сами и после ох, ама що така.
Пък и авторката май прави сметка на парите на гърка...

Да де, майчинството не е ли 90% от брутната заплата?
Ако майчинството е 1200, то брутната е към 1333.

# 151
Ти четеш ли? Среднодневно НЕТНО 24 месеца назад.

# 152
Ако брутната е 1300-1600, то нетната заплата не е много по-различна от предполагаемото майчинство. Вече зависи от професията и трудовия стаж. Аз съм с почти 22г трудно стаж по специалността и добавката за това покрива почти 100% осигуровките и данъка.

# 153
1200 лева чисто и без наеми и заеми са си сума, с която биха се справили. А
Това не е ли под границата на бедността за 4 души?

# 154
  • София
Въпросът е може ли авторката да си гледа бебето сама, без да ощети каките, без да ги ангажира и без да очаква чужди финанси, т.к. едния е неблагонадежден, а другия категорично отказва да се занимава. Ако се напъне да изкарва достатъчно средства - защо не? Ама да набляга на доходите, а не на флиртаджийски кревати.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 18:02 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 155
Ти четеш ли? Среднодневно НЕТНО 24 месеца назад.
Цитат
Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица – внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 24 календарни месеца, предхождащи месеца на началото на отпуска поради бременност и раждане.
Тука чета и пише брутно.
https://nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

А с 1200 не биха се справили, ако се наложи да се плащат семестри или отиване на студент в друг град.

# 156
Сапфир, май е под тази граница, но реално у нас много хора живеят под нея.
Моята учителска заплата е около 1300лв чисто, дори малко над 1300. Но имам ипотека и на практика остават 1000лв/ месец. ТЕЛКът на каката покрива уроците на децата или по-голямата част. Транспортните ни разходи са минимални, защото живеем до училището и парка, центърът ни е на 2 км, т.е на пешеходно разстояние. Режийните ни са около 100-120лв лятото и могат да стигнат до 250-270лв зимата с отоплението (ТЕЦ) в студени зимни месеци, което не се е случвало последните две зими. Най-голямото перо ми е храната. Телефоните на мен и децата общо са до 50лв/ месец.

# 157
4 човека с 1200 лева,от които едната студентка, другата ученичка и едно бебе, си е баш мизерстване. Стига сте говорили глупости, моля ви се! Като е чуждо бебето много лесно го гледате с мижави пари. Само че тези, които сме в реалността все още, виждаме как млади и работещи семейства започват да издишат финансово като се появи и бебе и то без да се гъзареят и хвърлят на скъпи неща.

# 158
  • Варна
Съвсем издребняхте в сметки. Ясно е, че човек може да кара на сьомга и хайвер, както може да кара и на хляб с маргарин. Образно казано. Реши ли да ражда, ще се лишават, то е ясно. Най-просто се смята така - сега взимам Х лева и сме трима човека. После ще взимам пак Х лева, но ще сме четирима. И даже не слагам в сметките, че бебето може да боледува, тя може да остане без работа или куп други неща. Съжалявам, но за мен рисковете и негативите са повече. И то след вече две налични деца. Да няма, разбирам. Ама тя има.

И още нещо ми прави впечатление. Опитва се да е над нещата, не било нейна работа дали онзи ще се развежда, даже вече я досмешавало от неговите подмятания. Обаче никак не е над нещата. Много й се иска той да се разведе и да дойде при нея.

# 159
Аз се чудя защо въобще още комуникира с тоя тарикат?
Лъгал я е, че е женен, нарича копеле детето, което й е направил, пари явно няма да дава, какво още има да обсъжда с такъв индивид?

# 160
  • Варна
Аз се чудя защо въобще още комуникира с тоя тарикат?
Лъгал я е, че е женен, нарича копеле детето, което й е направил, пари явно няма да дава, какво още има да обсъжда с такъв индивид?

Лови се за сламки. Казвам ти, че тя си го иска.

# 161
Ами тогава да си носи негативите - като всяка жена, която се хваща съзнателно с женен.

# 162
  • София
Ами тогава да си носи негативите - като всяка жена, която се хваща съзнателно с женен.
Да си носи, ама трябва да мисли й за двете й вече родени деца също.

# 163
  • Варна
Е, тя явно поне в началото не е знаела, че е женен. Обаче щом е разбрала е трябвало да го отреже от раз, безапелационно. А тя не затваря вратата дори сега. Защо? Отговорът е само един.

# 164
Е, тя явно поне в началото не е знаела, че е женен. Обаче щом е разбрала е трябвало да го отреже от раз, безапелационно. А тя не затваря вратата дори сега. Защо? Отговорът е само един.
Чака едни евра, ама бая ще ги почака.

Общи условия

Активация на акаунт