Неочаквана бременност

• 18 284
  • 631
  •   1
Отговори
# 270
Не мога да разбера защо се говори за година-две? Като че ли година две ще гледа детето само... Ама те разходите с всяка изминала година стават по-големи и по-големи....
Защото тогава се очаква каките да са си взели хляба в ръцете. А може и да останат в същото домакинство и да удрят рамо с пари и време.

# 271
Дано, ама надали.

# 272
Хепи док, ще те помоля да се въздържаш. Кое е нормално и кое не в случая няма значение.

# 273
  • Paris, France
И аз да се върна на сметките Nerd
Значи, в днешно време съдиите отсъждат около 200 лв за 1 дете от единия родител, което означава, че държавата приема, че издръжката на 1 дете е 400 лв.
За 3 деца е 1200 лв. За възрастен ако е 600 лв., значи трябва да подсигуряваш по 1800 лв. чист доход всеки месец. Не й достигат на авторката пари, за да си позволи да отгледа и трите си деца и себе си.
Ако се наложи да плаща на адвокати, за да съди гърчето, съвсем не я виждам.
И бала и студентството на децата й ще станат мираж. И това всичко, за да роди дете с гените на някакъв си там.

В сметките пропускаш издръжките от бащите. Ако гледа сама 3 деца и получава по 200 лева за всяко, то тя ще получава 600 лева от бащите. Трябва да разполага с / изкарва още 1200 лева - 600 за себе си и още 600 за децата.

Разбира се, 400 лева за студент са обидно малко пари, няма да и е лесно с 2 тийна и бебе, но ако дава толкова пари, колкото и липсващите татковци, сметката излиза с доход 1200 или 1300 лева.

В положението на авторката не бих и помислила да запазвам бременността. Децата и учат за матури, за кандидатстване в университет. Имат нужда от спокойствие, тишина, а това с бебе няма как да се случи. Може да се наложат частни уроци, заплащане на образованието ако не ги приемат държавна поръчка, да пожелаят да учат в чужбина.

# 274
Verovedttica и ти се хвалиш с това? Не искам да ти имам връзката.

Вероятно не искате, да, но пък аз не съм пуснала тема за моята връзка, а в нетипично за мен амплоа на пишеща тук се опитвам да бъда полезна на дамата.

# 275
Може да се наложат частни уроци, заплащане на образованието ако не ги приемат държавна поръчка, да пожелаят да учат в чужбина.
Май не им се полага.

# 276
  • Далечният изток
Невена, пълнолетната дъщеря трябва да води дело за издръжка, при условие, че учи, и там вече няма минимум както при издръжката на малолетни и непълнолетни и такива суми от 200 лв. не се присъждат.
Дори и да е плащал бащата някаква издръжка, с навършването на 18 години тя е приключила. Ама от всичко, което авторката писа, че не може да разчита на бащата на дъщерите, може и да не е плащана издръжка до сега...

# 277
Образование в България от доста години е платено. Последните две години обаче има специалности, в които освобождават от такси. Ако момичетата не работят, не са у дома и не учат безплатно, не виждам как с доходите на майката ще може да издържа две студентки, защото те реално ще се засекат, породени са.
Колкото до чужбина, мои познати с две деца с 10 години разлика имат студент в чужбина, който се издържа абсолютно сам, те в никакъв случай не могат да си позволят да го издържат. Дори си спестявал казва майката.
Та в този случай бебето няма особено да промени ситуацията за каките.
Дали имат планове за университет момичетата, какво мислят да учат и работят и т.н са подробности, които не се обсъждат в темата и не сме наясно. Аз пропуснах една година съвсем умишлено - от чина не ми се влизаше директно в университета. Работих, обмислих нещата и кандидатствах на следващата година. Приеха ме. Учих и завърших точно в периода 1991-1996г, при това в друг град и с двама родители пенсионери.
Моя роднина пък реши да учи десетина години след като завърши средно, учи задочно, мотивирано, завърши и се реализира по специалността, която си избра.

# 278
Как не променя?
Вие това бебе го изкарахте нещо помежду другото. Вени, види, беби.

# 279
Не знаеш ли вица за разликата между първо, второ и трето дете?

# 280
Този, дето знам, не споменава финанси.

# 281
Да, но третото е между другото.

# 282
А, значи не знам вица.
Аз знам един за биберони и дезинфекция.

# 283
А помисляли ли сте дали на детето няма да му липсва присъствието на бащата? Какво ще отговаряте на въпросите защо другите деца имат бащи, а то  - не? Знам, че има много жени, решили само да отглеждат децата си, но децата нямат възможност да вземат решението дали да имат или не баща.

# 284
А помисляли ли сте дали на детето няма да му липсва присъствието на бащата? Какво ще отговаряте на въпросите защо другите деца имат бащи, а то  - не? Знам, че има много жени, решили само да отглеждат децата си, но децата нямат възможност да вземат решението дали да имат или не баща.

При положение, че на другата страна на везната е дали да съществува изобщо, май не е кой знае каква драма.

Общи условия

Активация на акаунт