Неочаквана бременност

• 18 229
  • 631
  •   1
Отговори
# 420
На промискуитетните също им казват амортизирани. Между другото го споменавам.
Ти между другото девствена ли си, ако промискуитетът включва една сексуална връзка с друг мъж след развод?
Да те контрирам - да се пукаш с чужденец, за когото не знаеш нищо и да не планувате нещо повече от секс за по-дълго от няколко месеца - това не е промискуитет, така ли?
Промискуитет не е само да лягаш с разни хора след първото здрасти и повече да не им виждаш очите. Въпреки че някой по-е*лив, но засрамен пред баба провинциалист сигурно би поддържал тезата.

После се връща на работа, Нарциса! Тя каза, че ще и бъде проблем да я карат с 1200 лв. майчинство, не е казала, че се осигурява върху целия си доход.
Това са глупости, 123. Ако тя има добри доходи, майчинство в най-евтините месеци на детето няма да я притеснява.

# 421
Не знам дали темата е реална - това не прилича на писание на 40-годишна жена, но ги има всякакви. Аз имам дори аналогичен подобен реален случай.

Как щяла да си продължи връзката с гърка, нали женен?
Как пък не!

Ако темата е реална /че нещо не ми се връзва да е от 40-годишна жена, но понеже имам наличен реален подобен случай, та може и да е реална/:

Вчера имахме сериозен разговор и той ме попита дали желанието ми е да се разведе и да се оженя за него. Казах му, че моето желание няма значение. Той си решава какво да прави с неговия си живот. Иначе  каквото и да стане не бих продължила връзката си с него не за другото, а защото не ме оставя аз да реша, а направо казва какво иска той. За мен е редно в тази ситуация да каже - каквото и да решиш аз те подкрепям. Не съм си загубила ума,имам две седмици да направя трезва преценка, но не ми харесва да ме притискат така.

Не е редно това, просто на теб ти се иска това да каже. Но той е жив човек. С неговите си виждания и желания. А в желанието му няма нещо неестествено или неморално. Не е изобщо длъжен да те подкрепи в желанието ти да родиш едно дете. Няма да става баща, не го иска и това е. Той не те притиска, всъщност. Заявил ти е ясно, че не желае. Ако ти настояваш за подобно "разбиране", значи ти се опитваш да го притиснеш.
От многогодишен опит с различни двойки ще ти кажа, че когато детето е нежелано от началото, то трудно ще бъде пожелано по-нататък. Дете връзка не сплотява. Връзката или е добра или не е. То само допълнително би могло да я усложни, ако тя без друго нещо се клати. И ако ти не можеш финансово да си позволиш едно дете, просто не е редно да го раждаш - заради него и заради двете големи твои деца.
Ако решиш да го родиш, от сега се подготви ти да го гледаш и изключи външна помощ - финансова и друга.
И говори и с дъщерите си - достатъчно големи са. Това - ако решиш да им  поднесеш едно братче или сестриче. Отговорността ще си е изцяло твоя.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 14:47 от Judy

# 422
Ъъ ти знаеш ли какво значи амортизиран изобщо? Да, имам буквени грешки, извинете за което, тъй като пиша през телефона. Не е оправдание, просто казвам. Поне не пиша НЕЗНАМ, както е популярно сред истинските форумци.

Ларж съм, да. Сама съм си го направила 😎
Значение на думата амортизация
Постепенно изхабяване на предмети поради продължителна или интензивна употреба. (опит да ти кажа по-меко, че си неграмотна, защото най-вероятно никога не си можела да пишеш, за да си амортизираш знанията).
Сега моля да ми обясниш и какво означава буквени грешки, че ми стана много любопитно.
Радвам се, че си проверила в интернет 😁. Буквена грешка означава мисклик, грешка при набирането на текст, която по-скоро е механична, а не причинена непременно от тежка неграмотност.

Майка ми на 42 ме е родила,малко след сестра ми. Не е капнала физически от това, говорили сме доста. Недоумявам как може на 40 човек да се смята за стар и грохнал. Около мен повечето 40 годишни тепърва раждат или гледат бебета. Всички сме си енергични. Познавам и жени с бебета, които съответно на 46 и 42 почнаха напълно нова кариера и образование. И са щастливи.
Да, на мен авторката ми звучи емоционално, извинете, че не съм такъв закоравял циник, пък нека ви е смешно. Не е лошо да се поусмихнете все пак, то като ви чета животът каква битка е за вас, явно има нужда от малко смях.

# 423
Към авторката: Ако си разведена по-малко от 1 година, говори с адвокат по въпроса за бащинството на детето, за юридическото бащинство. Да си подготвена. Ако си разведена отдавна, пропусни поста ми.

# 424
За всички, които уверено твърдят, че любовта побеждава всичко и се кълнат в светлото бъдеще, особено тия, дето едно дете не са изгледали, ама всичко им е ясно:
- любовта не накара кърмата ми да потече, та първото го гледах на АМ. Ще видим с второто как ще се случи, вече не си правя планове.
- любовта трета година не класира голямото в общинска ясла/градина, това са ми около 8000 лв. на година за частна ясла. С второто може да стане същото, този разход директно по 2.
В други сметки няма да задълбавам. 2 и 200 всеки знае, ама понякога сметката е 200, а ти нямаш и 2.

Слава Богу, имах безпроблемна бременност и голямото дете е здраво, но за това съм по-скоро изключение, като говоря с хората около мен.

Всеки говори от своя опит и разбира се, че животът е предимно нюанси на сивото, а не черно и бяло, ама да стискаш силно очите от инат и блянове и да живееш на "ще го мисля, като стане"... Не ми е много сериозно.

За аборта няма да се изказвам, намирам го за твърде лично решение, но дамата ми звучи като отвързала синджира да наваксва с живот и мерене с 20-годишните. Не сме, каквото и да говорим и както и да се чувстваме. Умората е друга, търпението е друго, и като дойде детето няма как да дадеш на заден, че си размислил и не можеш да се справиш.

# 425
С едно дете.
Ммм да - "още един черпак вода в супата".
С колкото съм поискала да имам. Айде пак  героините😍

# 426
иначе ще излезе, че половин България не може да си позволи дете.

Ето затова има толкова много жени, които цял живот се боят да станат майки... Заради всичките тези прекалени терзания и предразсъдъци. И като станат на 45/50г. се оказва, че са с образование, с кариера, с имоти, но...самотни. И после съжаляват, но вече е късно. И ако ги попиташ и ако имат куража да бъдат напълно откровени и да признаят истината - сигурна съм, че 90% от тях щяха да ти кажат, че са готови да заменят всички натрупани 'блага' срещу това да имаха дете/деца.

# 427
Plot twist: Авторката е взела някакво решение явно, следва си го, дори не споделя развитие.

Жената не приема сериозно нито липсата си на сексуално образование, нито семейните си проблеми, ние през това време развихме три паралелни конфликти.

По-ведро, нека да си спорим, ама без емоции. Като ви казвам, че емоциите не са добър съветник…

# 428
Plot twist: Авторката е взела някакво решение явно, следва си го, дори не споделя развитие.
 Като ви казвам, че емоциите не са добър съветник…

Все пак това е женски форум и като такъв няма как да е емоционално обран. Satisfied
Добре, че сме онлайн, а не сме на маса, че и до бой щеше да се стигне. Grin

# 429
Пак се превърна в гълъбарник за изява на някои.Joy
Изкажете си мнението и толкова,какво натискате едните да ражда и дъщерите й да поемали отговорност.
Авторката и тук коментиращите знаят как е било отглеждането на 17-18 годишните им деца,не го сравнявайте със сегашното тегаво положение.
Темата мисля че е пързалка,коя 40 годишна жена с 2 деца ще иска да задържи ембрион от някой непознат.
Ако не беше споменала децата щях да повярвам, но в този случай абсурд.
Тия дето й казвате да го задържи и вие нямате акъл.
Като се оплаква от липса на пари помогнете й, то със съветче всеки може, ама накрая потърпевшия ще си сърба попарката.
Не познавам жена емоционално лабилна на бонбончета след аборт,тия прекалено 'емоционалните' и преди са си имали някакво психично разтройство.

# 430
...
Темата мисля че е пързалка,коя 40 годишна жена с 2 деца ще иска да задържи ембрион от някой непознат.
Ако не беше споменала децата щях да повярвам, но в този случай абсурд.
...
Не ми звучи реалистично и на мен, както вече споделих, но имам наистина подобен случай. Жена на такава възраст по този начин се опитва да си върже човек, с когото да живее и който да я поиздържа така - нея и останалите й деца, плюс общото.
Не става така, обаче. Номерът е и стар, и повреден.
Изключително неразумно решение.

# 431
ако имат куража да бъдат напълно откровени и да признаят истината - сигурна съм, че 90% от тях щяха да ти кажат, че са готови да заменят всички натрупани 'блага' срещу това да имаха дете/деца.
Откровено и смело ти признавам истината - от над 13 години съм влюбена в един конкретен човек, който първо не споделя чувствата ми, второ се оказа съвсем различен и много по-отвратителен характер, отколкото съм си мислела . Опитах с поне четирима други , от тях два годежа с пръстен - не става.
Повечето от набедените за гонещи кариера аз пък съм сигурна, че ако бяха искрени, щяха да кажат, че не могат да разчитат на мъжа до тях, затова искат сами да си постелят. Също както и аз, между другото.

Божке, за първи път съм съгласна с Тодорко.

# 432
Промискуитетна лелка ахахахах.

# 433
Скрит текст:
Ъъ ти знаеш ли какво значи амортизиран изобщо? Да, имам буквени грешки, извинете за което, тъй като пиша през телефона. Не е оправдание, просто казвам. Поне не пиша НЕЗНАМ, както е популярно сред истинските форумци.

Ларж съм, да. Сама съм си го направила 😎
Значение на думата амортизация
Постепенно изхабяване на предмети поради продължителна или интензивна употреба. (опит да ти кажа по-меко, че си неграмотна, защото най-вероятно никога не си можела да пишеш, за да си амортизираш знанията).
Сега моля да ми обясниш и какво означава буквени грешки, че ми стана много любопитно.
Радвам се, че си проверила в интернет 😁. Буквена грешка означава мисклик, грешка при набирането на текст, която по-скоро е механична, а не причинена непременно от тежка неграмотност.

Майка ми на 42 ме е родила,малко след сестра ми. Не е капнала физически от това, говорили сме доста. Недоумявам как може на 40 човек да се смята за стар и грохнал. Около мен повечето 40 годишни тепърва раждат или гледат бебета. Всички сме си енергични. Познавам и жени с бебета, които съответно на 46 и 42 почнаха напълно нова кариера и образование. И са щастливи.
Да, на мен авторката ми звучи емоционално, извинете, че не съм такъв закоравял циник, пък нека ви е смешно. Не е лошо да се поусмихнете все пак, то като ви чета животът каква битка е за вас, явно има нужда от малко смях.
Аха, явно си имала предвид правописна грешка, най-добре спри да се излагаш, че ми е тъжно, а не смешно на закоравялото от цинизъм сърце. Майка ти сигурно е имала мъж до до себе си, това не го споменаваш. Изгледай сама едно дете без никаква чужда помощ, включително и емоционална, ако щеш и пак ела тук да пръскаш сребърен прашец. Аз може да не съм, но пред очите си съм видяла достатъчно примери, че не е най-удачното нещо. Никой не е застрахован, че и да има мъж до себе си след време няма да се разделите, но хем да нямаш, да нямаш и финанси, но да настояваш да родиш, ми е меко казано налудничаво.

# 434
-Narcissa- не знам на колко години си, но щом се припознаваш в този текст, значи предполагам си 35+ и без деца? (Само предполагам).

Никога не можеш да си сигурна в нищо. И най-прекрасничкия мъж да имаш, любовта понякога се изпарява за секунди. Никой не може да ти даде гаранция, че лудо влюбения ти в теб мъж няма да се влюби още по-лудо в някоя колежка и да ви зареже с детето/децата.
Или пък, че някакъв инцидент (или здравословен проблем) няма да се случи и да погълне всичките ви спестявания заедно с любовта ви. И както сте подредили всичко с университети и спестявания за отрочето няма да се окажете и вие в положението на "Прибирате се вкъщи да лочите леща")...

Мисълта ми беше, че ако започнем прекалено да задълбаваме с "Ама, ако..." и мен нямаше да ме има, сигурно и теб...

Сега, не казвам да се ражда щяло и нещяло и да се живее 'ден да мине, друг да дойде". Но и това прекалено вкопчване в някаква сигурност не е много здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт