Неочаквана бременност

• 18 066
  • 631
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм за бебето.

# 616
  • София
Аз съм за таткото.
Къде е тоя грък Laughing

# 617
Спазвайте добрия тон! Ако обобщим,повечето смятат/напълно разумно/,че авторката трябва да махне плода,да си събере акъла и да помисли за наличните вече деца.
За съжаление не получихме отговоркакво всъшност стана?
Не е нужно да го маха. Това, което трябва да предвиди, е , че всякаква помощ извън нейните собствени усилия, е абсолютно пожелателна и трябва да предвиди нещата така, че тя самата да не ощетява другите си деца. Те може да имат баща, но тя няма да спре да им е майка и да има задължения към гимназисти, само защото е с бебе. А в същото време те нямат задължения към него. Тъй че да не ги гласи да 'разбират' и 'помагат'.

# 618
  • Пловдив
Цитат на: sigma
Аз съм за бебето.
И аз, или поне - ако авторката прецени, че ще се справи.
Изобщо не е там работата около онова, което стана "грозно" в темата.

# 619
Каква по-голяма подкрепа от трезвомислещ човек, когато ти не си в състояние да мислиш трезво? Какво имате предвид с вашата подкрепа и състрадание, какво визирате? Няма човек, включил се в дискусия е да не е обрал по някоя реплика. Поне аз не съм прокървяла от насочените към мен, по пътя на логиката и другите са живи и здрави.

# 620
Ние обсъждаме днес този казус, утре друг.
Да говори с бившия си и момичетата, от него ще чака пари за тях, от тях - помощ. Те трябва да знаят, пък да кажат мнение, ние тука какво - чужди хора...

# 621
Цитат на: Jane122 link=topic=1370374.msg43523905#msg[list
[/list]43523905 date=1632502022]
А как състрадателните не ви е грях да навивате объркана жена да си сложи въжето с бебе от случаен мъж? За което пак отбелязвам, че освен на съвети, на друго не сте щедри. За мен това е много по-жестоко от някакви реплики разменени във форум. И аз съм с репродуктивни проблеми и го знам без да съм пробвала за бебе. Какво общо обаче имат нашите истории с този казус?
Никой не е казал да го ражда!!! За кой път го казвам, не знам. Идеята ми е, че има далеч по-добри начини да се изкажат тея неща, които се казаха до сега. Какво пречи да се добави и малко съчувствие и подкрепа. Относно подкрепата, в толкова каузи съм се включвала, защо не и на нея да не помогна? Относно репродуктивните проблеми, прочети няколко коментара по-нагоре и ще разбереш.
+-123 За съжаление мислих, че всичко съм виждала в този форум, ама от обменяне на реплики до такива грозни думи... Разочарована съм!
Съжалявам за разочарованието ти. В "Семейни отношения" пишат хора, които са доста по-различни от тези в "Проблемно забременяване". Тук хора като теб и МамаРу почти не пишат, адекватни съвети рядко се дават, а простеенето е задължително.

# 622
Е.... Вкъщи не искаш мнение от засегнатите лица, на външни хора е по-ценно. Не знам. Не говори за особен възпитателски капацитет за мен.

# 623
Каква по-голяма подкрепа от трезвомислещ човек, когато ти не си в състояние да мислиш трезво? Какво имате предвид с вашата подкрепа и състрадание, какво визирате? Няма човек, включил се в дискусия е да не е обрал по някоя реплика. Поне аз не съм прокървяла от насочените към мен, по пътя на логиката и другите са живи и здрави.
Ти ме питаш колко съм щедра, отговарям ти, с каквото мога бих помогнала. И пак казвам, за друго се включих, за тона на писане. А относно размяната на реплики, просто това беше много грозно, ти ако искаш се засягай.

# 624
Добре де, как ще се справи с 1200 лв с 3 деца ? Аз не мисля, че е възможно ! Сериозно го казвам. И тая обида от бащата, как се преглъща такова нещо ? Аз, като жена бих  избягала далеч от този гадняр и бих скъсала всякаква комуникация. Ако нямах деца, бих го задържала (въпреки бащата), но тя има 2 деца !?

# 625
"Във форума казаха, че на тая възраст трябва да се хванете на работа, да ми давате малко пари и на мен, да помагате за бебето. Хората казаха, че те тъй биха направили."
"Хората казаха, че ако си отговорен баща, ти поемаш момичетата, аз трябва да си гледам бебето. Е? Отговорен ли си, или?"

Trollface

# 626
  • София
Само в проблемно забременяване са хора.

# 627
Искам да разкажа една история, много се надявам, който трябва да си вземе поука. Едно време прабаба ми е казала на една бездетна жена: "Виж аз имам три деца, ти си кукаш сама". Минали се години и дъщеря й загубила точно три деца при раждането. След загубите прабаба ми си спомнила за думите си и горко съжалявала. Казвам го наистина с добро, защото много трябва да внимаваш какво говориш и мислиш, за да не те застигне нещо лошо. Бъдете добри и мислете положително. Каквото мислите, всичко се връща- и хубаво, и лошо.

# 628
Lorelada стига си ги нагласяй. Аз не прочетох някой в темата да е давал съвет момите да почват работа, че да издържат майката с бебето...

# 629
Имаше, имаше. Даже една година по-късно университета, та да могат да помагат... 🙄

Общи условия

Активация на акаунт