ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 834
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Потресена съм. Cry
За мен обаче забравят търговците на учебници, които са организаторите на случката Angry

# 271
  • Пловдив
Desem,
да,
"биячът" е бил извикан да се разправи...

# 272
  • България, София
И аз прочетох новината и съм потресена.
Дано детето се възстанови бързо и без никакви последствия.

За съжаление агресията е навсякъде. Масово народът си живее с усещане за безнаказаност, защото това на практика е така.

_re_ge, без думи съм и за това, което си описала.
В такива ситуации, когато не се вземат адекватни мерки какво остава като избор?

Бебчо, тъжно е, че момичетата се опитват да впечатляват по такъв начин. Ама то и акъл трябва Grinning

# 273
  • София
Desem,
да,
"биячът" е бил извикан да се разправи...
За мен те също са виновни.

ре_ге, нямам думи...

Скрит текст:
подобен случай, за щастие нищо фатално не се случи, със съученик на приятелско дете. Нашият човек се бе притекъл на помощ и излезе той агресора, онуй безчинстваше върху момчетата и другите бяха виновни... едва в 7 клас вече нямаше как да го пазят - почна да го удря хормона и почна да пипа и тормози момичета.
Келешът бе с някаква връзка на високо ниво в Инспектората. Момичешките родители дадоха отпор и се наложи да признаят в училището и предишните му прегрешения.

Младежът ми и още няколко деца бяха  подложен на агресия в старото училище в малките класове от дете от съседен клас по време на обща занималня... та от връщайки на обида, бе минал границата и се наложи той да се извинява (той, който търпеше физическа и вербална агресия) ... нещата се успокоиха за няколко дни. Ние показахме, че следим нещата, че няма да търпим
За нейно нещастие другата класна си бе дала телефона "ако има проблем" (тя явно през редовните часове успяваше да го контролира) и не чаках и ден след подновяването на агресията да се обадя. За щастие тя реши проблемът (за разлика от директор, родителка, нашият класен и учителят от занималнята), агресорът се прехвърли на приятелче на нашия, като се опита да привлича нашия младеж за приятел.
Следващата учебна година нашият човек се прибира от училище след първият учебен ден и казва: "Днес беше най-хубавият ми ден в училище, Р. вече го няма в нашето училище, преместил се е в друго."

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 13:09 от Desem

# 274
Честито на всички рожденици!
Сутринта гледах репортажа, за който стана въпрос и ми стана много мъчно за наборчето.
Допълнително ме потресе и външният вид на училището. Как може да се допуска образователно заведение да изглежда по този начин!?!
Цялата ситуация ме накара да се замисля защо толкова родители "напъват" - себе си и децата си в 7 клас. Не толкова заради учители по математика, езици и т.н., а за да попаднат в среда, в която не се допуска да се вихрят подобни агресори или се вземат бързи мерки, за да се пресече развитието им. Разбира се, никой не е застрахован, но има училища, в които академичните постижения са ценност и други, в които боксовите умения те правят лидер. Надявам се от втория вид да стават все по- малко, а пострадалото дете да се възстанови бързо и без последствия 🤗!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 14:19 от silan

# 275
  • София
И аз четох сутринта за детето и като видях, че е 8 клас си помислих, че това може да е и наше дете Frowning1 Какво и да кажа в такъв ще е малко да изразя възмущението си. Дано да се възстанови както физически, така и психически.

# 276
Сутринта гледах репортажа, за който стана въпрос и ми стана много мъчно за наборчето.
Цялата ситуация ме накара да се замисля защо толкова родители "напъват" - себе си и децата си в 7 клас. Не толкова заради учители по математика, езици и т.н., а за да попаднат в среда, в която не се допуска да се вихрят подобни агресори или се вземат бързи мерки, за да се пресече развитието им. Разбира се, никой не е застрахован, но има училища, в които академичните постижения са ценност и други, в които боксовите умения те правят лидер.

И аз сутринта се замислих над това. Никой никъде не е застрахован, на улицата може да се случи. Но все се надяваме да са поне малко по-защитени. И * да ги пази!
Дано наборчето се оправи бързо и без последствия.
Дъщеря ми снощи е била на сбирка към един от клубовете им и се върна доволна Simple Smile Правили опознавателни игри, вътрешен, външен кръг, който се завърта и се запознаваш с другарчето, с което се паднеш. Открила приятелка със същия вкус за музика като нея Simple Smile Явно са сподели достатъчно, за да се случи. За моята дъщеря ми звучи много полезно. И аз доволна Wink

# 277
  • България, София
Момичета, поствам информация, която може да е полезна за децата, изучаващи АЕ. А и не само за децата Wink

https://knigomania.bg/catalogsearch/advanced/result/?series%5B0%5D=59497

Има голям избор на заглавия. В края на миналата година пак ми беше излязла такава информация и бях напоръчала няколко книги. Наборката си избра Алиса и както вчера писах, я прочете, без да ползва речник.  За себе си поръчах "Пророкът" на Халил Джубран. Любима, любима книга ми е, но още не съм я започнала на АЕ.
Цените според мен са повече от приемливи.

# 278
  • Пловдив
Тази гимназия по битова техника беше идея и за нашия списък с желания...Е, не я включихме. Но е в центъра, срещу поликлиника... за тези, които не са от Пловдив. Има интересни специалности.
Дъщеря ми пък  ( 6 клас!) си "сецнала" (така се изрази като ми звънна) врата по физическо като хвърляла медицинската топка. Направила рекорд - над 8 метра, но пък сега реве - не може да си мръдне врата.
Госпожата по физическо й показала как да си го масажира, казала и майка й да й го разтрива.
Божке! Какъв ден!
Disappointed Relieved
колежката казва, че сме в ретрограден Меркурий!
Аз й отговорих, че не вярвам на такива влияния!
Worried

# 279
колежката казва, че сме в ретрограден Меркурий!
Аз й отговорих, че не вярвам на такива влияния!
Worried

Оооо, вярвам вече и то много!Почне ли всичко да се обърква и да върви с краката нагоре, веднага го търся този Меркурий в каква фаза е (гадта му с гад Rage Rage Rage)
Дано бързо да се оправи момчето и да не останат никакви последствия от случката - физически и психически!

# 280
  • България, София
JiD, аз също вярвам в ретроградния Меркурий. Пък и това е планетата на моята зодия.

Дано бързо мине на девойката ти. Много е неприятно и болезнено.
Ако трябва и с някакво подходящо мазило правете масаж.
С тези нормативи по ФВС все повече ме хваща яд. Дали загряват, както си трябва, дали въобще им показват как правилно да скачат и да хвърлят, за да нямат контузии?
Децата нямат еднакви възможности. Моята може да скочи 2 метра от място, но с хвърлянето на медицинска топка е голА водА.

# 281
Децата нямат еднакви възможности. Моята може да скочи 2 метра от място, но с хвърлянето на медицинска топка е голА водА.
Моята пък е обратното. Труден и е скокът дължина, а с мед.топка няма проблем.
Наистина неприятна история в Пловдив. За съжаление не е единичен случай, а агресия има доста, включително и сред по-малките ученици. В начален курс при детето едно момче беше ритало друго дете - момиче в корема и нищо не последва освен забележка от класния.

# 282
https://e-burgas.com/post/vavejdat-test-tip-sat-sled-10-i-klas-9 … 5ODDMuIKN4fMr64wI
Дами, добре че Националното външно ОЦЕЛЯВАНЕ е вече зад гърба ни, а въобще нямам намерение детето да се преориентира след 10-ти клас, така че матурите тогава не а ми важни. Приравняване на всички оценки от дипломата! Ми не е истина! Някакви нормативи по ФВС или предмети като ТП, ИИ и Музика ще определят бъдещето на децата! Възмутена съм. Не може един математик да е музикант, един художник да е физик и прочие (схванахте). Всеки човек има неща, които му са отдават с лекота и такива, които може да прави, но не толкова добре.  Едно време , по соиалистическо, имаше култ за възпитание и образование на "хармонично всестранно развита личност" - откриваме позабравеното старо , но доста изкривено според мен.

# 283
Пък аз от обяд се занимавам с дебитна карта на набора за стипендията. Отивам в моята обедна почивка нося акт за раждане, неговата лична карта и моята , отсреща служителката ми казва , че без него не може . Ужас! Чакам го да свърши училище и да се чуем да му кажа да тръгва към банката. Бягам от работа , отиваме и служителката " Ама вие защо сте със сменена фамилия " , ми сключих брак с друг мъж. Трябва документ за идентичност на имената , още по голям ужас . Нали има ЕГН , неможе. Паля колата газ до вкъщи да взема документа. Най - просле успяхме. Така , че ако някоя мама има такъв казус да знае. До сега стопъти сме излизали граница никога не са ми искали документа.

# 284
Ми ние още чакаме да дадат на децата достъп до някаква платформа с поща, от където да теглят заявлението за стипендии. Гледах и в сайта, но не намирам никъде срок, в който се подават документите.
Поредния случай с агресия в училище (и не само), който минава и заминава!!! За съжаление няма изгледи в скоро време някой да се погрижи за това да има наказания и търсене на отговорност от виновните лица. Дано се оправи детето и да няма по- дълбоки последствия в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт