ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 787
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Beb4o, стиснати палци и от мен.

# 406
  • София
Марти, мисля, че стискахме палци на lulumba и всичко беше на 6.
В този ред на мисли  - gia_fire, при вас има ли яснота във връзка с къщата?

Не знам за набора, но аз съм много, ама много по-либерална за оценките - ей го на, малките имат 4-ки по музика, но учиха децата. Учителката е нова в училище, не е наясно, че за тях музиката беше основно пеене, видове ноти, паузи, тактове на ръченица, хора..Такива въпроси им е извъртяла, че се шашнах. Една грешка - 5-ца, две грешки - 4-ка от общо май 16 въпроса. А малкият има 4-ка и по ТП - е, нЕма се кося, въпреки че не съм свикнала с такива цифрички. Дано и да не свикна де Joy

тити, вие в любимото ми Русе бяхте, нали?  Навремето се чудех дали да е МГ или Икономическия техникум, но се поблазних от 13-те часа АЕ в последния - мислех, че щом съм френскоговоряща ще ми е лесно. Не било така Joy

Благодаря ви, момичета! Във вихъра на емоциите съм откакто днес разбрах, че утре е Денят. Ще ви разкажа някой път, но си е чиста сага нашето Joy

# 407
  • В светлината на слънцето
Привет-мривет! Аз се позагубих малко, но ме беше притиснала работа, после пътувахме за малко, сега ме чака пак работа.
Отчитам се с първа родителска среща за сезона. Възхитена съм от организацията и класната - немският възпитаник си е немски. 28 минути по часовник и си казахме всичко наистина важно и съществено. Като си спомня брадатите рс в 119-о на сестра му в периода 5-7 клас - 3-4 часа и отгоре откарвахме и в крайна сметка едно нищо.
Ще имат лятото езиков лагер в Земеринг, Австрия. Ще видим дали ще ходи, на кантар е (тогава точно има състезания).
Засега в дневника има само 2 оценки - 5 на входното по БЕЛ (било много гадно и май никой няма 6) и 3 на немски, което е логично. На мат ще е резил, но да видим колко голям.

# 408
  • София
В този ред на мисли  - gia_fire, при вас има ли яснота във връзка с къщата?
Beb4o, стиснати палци и от мен! Heart
Още не ми е дал оферта строителя, но каза, че може да я спаси. Изчистиха двора, което беше подвиг направо... Тази седмица чакам и малко финансови параметри да даде.
Ама... (малко да се оплача, ако може) ... мъжО ми хич не иска да се занимава да тегли кредит (аз не мога, че съм на по-ниски осигуровки). Понеже къщата е моя мечта, а за него е само загуба на пари...Което много ме подтиска Sad Абе...гадна работа Sad

# 409
  • София
gia_fire, не унивай - когато една жена си науми нещо, няма сила, която да я спре. Изчакай да видиш и финансовите параметри, тъкмо първоначалните страсти ще са се поуталожили Kissing Heart

# 410
beb4o_fb, нека силата бъде с теб днес! Стискам палци.

Вчера имахме втора РС, този път онлайн. Продължавам да съм впечатлена от класната. Похвали децата, че били първи по успех в училището до контролното по ИТ, на което имало много ниски оценки (моят е с 5 и не знаех, че е била масова сеч). Разказа как, за да ги опознае по-бързо ходила и в междучасията да ги вижда. Интересува се и от мнението на колегите за класа и. Изглежда ми много топъл и искрен човек. Дано не се лъжа в преценката, дано!

Иначе моят син никога не е бил бележкар...до сега Wink Сега като знае, че може да взима стипендия и изведнъж рязко му запука за оценките. На мама сребролюбеца Satisfied

# 411
  • София
vox, такива Учители ми пълнят душата, дано са повече Kissing Heart
На моят уж не му пука за оценките, но снощи разсъждава на глас как се бил справил на входните - от долу-горе, до "Абе, перфектно ще е..."

# 412
  • Пловдив
Ще вадя дебитна карта на синковеца!
Станал ясен минимума от НВО и ... се класираме. като гледам засега Школото - вторият срок едва ли ще успеем....
Та, имам сметки в Пощенска и в Уникредит.
Някаква идея към коя банка да поема следобеда с него и с какви документи (има лична карта!) - че им ги искали сметките в петък!!!
Аз се ослушвах досега, защото не вярвах да се вреди за стипендия....

# 413
  • София
Вземи акта за раждане задължително. Иначе, аз му направих сметка в ДСК, имат Виза за тинейджъри.
В Пощенска е моята сметка, но там не можело да се отвори самостоятелна сметка на лице под 18, само карта, вързана към титуляр възрастен.

# 414
  • Пловдив
Копие на акта му за раждане имам тук някъде на работата... дали ще свърши работа да е копие!?
Дали да не е по-добре да е карта, вързана към моята сметка...имайки предвид, че той втория срок (що съм все такава черногледа....!?) едва ли ще взима стипендия!?
Или, те в училищата искат детето да е титуляр на сметката!?

yovanka,
благодаря за съвета!
А ти му направи в ДСК, независимо, че нямаш сметка там, така ли?

# 415
  • София
В нашето училище искат детето да е титуляр щом е навършило 14.
Аз нямам сметка в ДСК, няма проблем да се отвори самостоятелна на тинейджъри. Няма такси за откриване /обслужване, през приложението може да се сложи лимит на теглене, плащане. Онлайн банкирането е само пасивно.

# 416
Добро утро!
Аз не разбрах едно, няма ли начин да се взима стипендията на ръка? Четох в сайта на училището, но не намерих инфо, от училището още не са задействали процедурата...
beb4o_fb, стискам палци!!!
gia_fire, вярвам, че ще убедиш половинЪТ да действате, особено като разгледате цялата информация, която имате и можете да направите горе- долу някакъв план.
Оценките и при нас вървят надолу...само Испанския държи фронта, надявам се да прескочим този период леко. Далече съм от мислите за отличника до 7- ми клас. Най- малкото и за тях е стрес, нещо ново се случва. Учителите са по- строги, взискателни и е нормално и децата да се нагодят към новите условия. Но за това си трябва време и усърдие. В живота им занапред ще има хора, които да ги спъват, да ги обезкуражават по някакъв начин. Но те трябва да слушат себе си и да вървят напред.

# 417
  • София
В нашето училище пише, че на каса ще се изплащат стипендии само на деца, които не са навършили 14.

# 418
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може ли тайничко да се надуя?

а той дори не се сеща какво е направил, та така е впечатлил учител с многогодишна практика, работещ от години в училище с деца от над 50 страни.

и още нещо за хвалба - утре е официален празник. няма да се учи Simple Smile Simple Smile Simple Smile по този повод отиваме на разходка - коптик Кайро. с хапване на улицата. ще е забавно.

# 419
Взимаш стълбичка, за да го стигнеш и да го нацелуваш. Поздравления. Свършили сте отлична работа като родители.

Общи условия

Активация на акаунт