ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 864
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Поизгубих се тези дни, но и много се изморих, а от нийде взорът надежда не види.
Честити рожденици, момичета! Живи и здрави да са ви!!!
Аз попътувах малко, не обичам и не ми хареса особено. А с ПСРи и антигенни и всякакви тестове съвсем ми се стъжни живота. И в София и в Лисабон ми губиха резултатите за ковид. Като цяло нямам нищо против да не ми се случва скоро.
Едва завърнала се, се сдобих с висшочайша гостенка, която освен всичко останало смята въпросът до кога ще остане за крайно нелюбезен. Чудя се дали да не си взема дежурствата на годишна база сега.
Едва смогвам да ви чета.
Днес подвързвах учебниците (почти всички). Наборът е доволен от училището и класа. Уморява се много и често си поспива в къщи. Помага ми (кака учи за кандидат-студентски изпити) и нямам оплаквания. Не излиза никъде. Добре, че на училище ходят.
Имах много неща, които исках да пиша по различните теми, но не помня всичко. За четене съм тук. Дано скоро и за писане да успявам.

# 151
  • София
ЗаСлон, фолио за подвързване купувам(x) от Плезио. Сега го ползвам само, за да лепя етикетите - разпечатани на копирна хартия и нарязани с макетен нож, върху подвързии/учебници/тетрадки. Пробвала съм и етикети разпечатани върху самозалепваща хартия, но после трудно се махат.
Най-доволна съм от меки найлонови подвързии, и много по-малко време отнема (и могат да се ползват повече от 1 г.).

Немският: опитах се веднъж да я изпитам, не повторихме.
Особена е, старателна и трябва много да се омотае или да издъхва, за да поиска помощ.... но пък аз съм с нова немска дума - извара.
Тя: Мамо думата извара има ли множествено число?
Аз: ?! Flushed (а в главата "Боже, на кой му трябва тази дума?!")
Тя (повтаря): der Quark, извара. Няма множествено число, нали?
Е, може да не ми трябва, но вече я знам. Joy
Ще видим как ще е след първото контролно Blush

Чантите: уж малко предмети, но на двойката е тежка.
А задължителните елементи не са много тежки около 250 мл вода (умишлено е толкова) и олекотен чадър, за всеки случай. В старото училище имаха шкафчета и в него имаше  "служебен" чадър, суитчер+клин за всеки случай.
Принципно ФВС не тежи - носи леки маратонки+клин+тениска.
Тежината е от учебниците нищо, че са малко предметите. Тези по език за съжаление (не само с НЕ е така) са много качествени и съответно тежат. Едно време нашите бяха от вестникарска хартия. Няма дебели тетрадки, но явно се събира, носи и малък речник (нямат право на телефони от началото до края на часовете по НЕ, в т.ч. в междучасията)... батко ѝ гледа малкият речник (двата проф. големи са за вкъщи) и се възмущава: " Кои е този, който е решил да нарече този речник джобен, искам да видя в кой джоб ще влезе?! "Joy (дебел е)

... и да измрънкам: освен ясния минус, при ранното тръгване има и друг - сутрин е студено (въпреки че днес беше добре), но пък днес успях да си направя сутрешна разходка до работата (около 2км) след като я качих на вторият транспорт.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 23:16 от Desem

# 152
  • София
magi_sveta  magi_sveta, с тази гостенка направо ти съчувствам, * да ти е на помощ Kissing Heart И дано си тръгне скоро височайшата особа Hug

Днес успях да изкопча, че утре има тест по АЕ, а в четвъртък  - по математика, просто му се изплъзна от устата. И като ококори едни очи - очакваше да го започна с изпитвания и тестове Joy Мига на парцали няколко секунди и, като не видя реакция от моя страна, весело засвири на тарамбуката. Добър е, аз само на "Бяла роза" успявам. А, междувременно се чух с учителката му по математика/от уроците/  - следващият час го чака лека изненада, да видим каква песен ще свири на тарамбуката после Joy Гадна мама, гаднаааа

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 23:27 от beb4o_fb

# 153
  • София
Маги, може вместо дежурства да ти / си организираме мероприятие. Оправдания ще намерим -  РС, среща на УН, на Обществения съвет в у-ще, (всичко това *2), изложения на университети в Бг, изложения на университети в чужбина ... пък ние ще прочетем и някой винен лист Joy ...Wine Glass

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 08:33 от Desem

# 154
  • В светлината на слънцето
И на набора чантата е тежичка в някои дни. В други е мааааалко по-добре. Но като цяло учебниците по език са си тежки. А нашите немкини - две са, искат и тетрадки с твърди корици, спирала, че и дебели, плюс речник в този формат. Но не се оплаква.
Мина само едно входно - по БЕЛ, формат на пробен изпит. Тази седмица трябва да е по мат. Нещо брои часовете и по мат излиза, че имат само два седмично. Няма как да са толкова малко според мен. По немски са 20-21, защото всичкото фуч, иуч и т.н е немски.

# 155
Фолио за подвързване на учебници/тетрадки - вчера видях в лидл на доста добра цена. Взех едно руло да има, но не сме го пробвали, защото свършихме тази работа по-рано. Това с лепенето на разпечатани етикетчета е добра идея, мерси! Simple Smile

# 156
  • Варна
Вчера явно на национално ниво е бил ден за входно по БЕЛ Joy И щерката са правили, формат първи модул, с теза, текст с грешки и т.н. Не й стигнало времето да си довърши тезата, както и имало някакъв термин, който тя не била чувала никога (аз също, но не съм критерий Wink ). Та не е особен оптимист за резултата, но каквото-такова. На всичко отгоре предиобеда беше на прегледи за картотеката и са й взимали кръв, та цял ден не е била в кондиция. На входните по математика (щото бяха 2!) има шестици, които обаче, за да не се стресират децата, няма да бъдат нанасяни в Школо. Явно оценките като цяло не са били разкош... По АЕ още няма оценка (и там 2 входни), но сякаш не бърза да я научи девойката Wink Ще е много по-пъстро Школото тази година, то е ясно Joy
Чантата й е тежка, определено. Всеки ден има по 4 предмета да носи. А в дните с тренировка сме истински катун - раница, чанта, закачалка с униформа, храна отделно...
Маги, добре завърнала се! Идеята на Десем за избягване на високата гостенка ми се струва много добра - намери си оправдателна причина да излезеш и прекарай вечерта в по-приятна компания.

# 157
  • София
Споделете какво става с домашното по философия. Simple Smile При нас било същото, но само за няколко деца, които са изявили желание да го правят.
Немския аз го учих 2 години като втори език в гимназията. Така и не можах да го заобичам. Голяма мъка ми беше след английския и руския.

# 158
  • Перник
Раницата тази година не е тежка, защото учат предимно английски Simple Smile

А пък аз съм объркала учебника по философия - поръчала съм този https://www.ozone.bg/product/filosofija-za-8-klas-nova-programa-2017-pedagog-6/ , a трябвало този https://www.ozone.bg/product/filosofija-za-8-klas-nova-programa-2017-anubis/.
Та, ако някой има нужда от учебник по философия на издателство "Педагог 6", да свирка Simple Smile
Светле, не ти си объркала. В списъка, който беше качен е този, който си купила. И аз него взех, но госпожата е казала, че няма драма и ще си учат по него. То почти целия клас е купил този от списъка им, та провери преди да купиш нов.
Балерината си е доволна от училището, с малки изключения на 2 учители Wink.. Чак не смея да се похваля, да не вземе да секне ентусиазъма. Учителката по философия била готина. Вече има две оценки по английски и двете 5, което ме ядосва много, но се опитвам да я оставя сама вече да се оправя, само тихичко помрънквам Wink

Гледах списъка пак и стигнах до извода, че съм кръстосала редовете - моят учебник за 8. клас съвпада по издателство и автори с този за 9.клас.  Само ние сме били с грешен учебник от целия клас. Поръчах правилния, но през 5 минути ми се налага да отговарям на въпроса "Кога ще пристигне?". Да го бях купила от някоя книжарница, ама въобще не ми мина през ума. В последните години всичко, освен храна купувам онлайн. Simple Smile

# 159
При нас домашното по философия беше кратко есе Who is you role model  and why.

За раницата се надявам, че с времето ще види кое може да стои в училище, защото догодина с всичките предмети ще трябва да купуваме куфар. Учебниците по английски и при нас са с лъскава и тежка хартия. Вчера ги беше оставила в шкафчето. Носи и хромбук, който вкъщи не й трябва, но шкафчетата са с надписани пинове на тях и не може да го оставя в училище. Входно по мат ще имат другата седмица, но оценките няма да се смятат, ако е разбрала правилно.

Десем, немците много ядат подобни на нашите плодови млекца, но с кварк вместо с кисело мляко Joy

# 160
В Испанската и 2 АЕГ са обявили по едно свободно място за момчета. Документи се подават до 29.09.

# 161
  • София
В последните години всичко, освен храна купувам онлайн. Simple Smile
Аз И храна поръчвам онлайн. Това да ходя в супермаркет и да излизам с по 3-4 торби приключи с началото на пандемията. Ползвам доставчик, който пазарува във верига, от която съм доволна и им познавам стоките, и ми носи торбите до вратата. То затова ми е страшна мъка, като тръгнем да купуваме дрехи и обувки за набора, защото там си трябва обикаляне и мерене, но един-два пъти годишно все се преживява.

Вчера младежът се прибра горд и щастлив, защото госпожата по ИЕ останала много доволна от него. Взели са спреженията, които били с абсолютно същите правила като в ИтЕ, а моят е учил ИтЕ в училище три години. Съответно по ИЕ си направил всички упражнения и от целия клас само той няма нито една грешка.

# 162
  • Перник
В последните години всичко, освен храна купувам онлайн. Simple Smile
Аз И храна поръчвам онлайн. Това да ходя в супермаркет и да излизам с по 3-4 торби приключи с началото на пандемията. Ползвам доставчик, който пазарува във верига, от която съм доволна и им познавам стоките, и ми носи торбите до вратата. То затова ми е страшна мъка, като тръгнем да купуваме дрехи и обувки за набора, защото там си трябва обикаляне и мерене, но един-два пъти годишно все се преживява.

Заплашила съм ММ, че ще му се налага да чака И доставчик на храна, ако продължава да мрънка Grinning Мноого мрази да ходи на пазар. А го правим веднъж седмично. По-тежки/обемисти неща поръчвам с доставка до адрес, а по-често той си е вкъщи и понякога се налага да се съобразява с куриерите.
Аз и младежът сме стандартни, хванала съм размерите и си пазаруваме дрехи и обувки онлайн, но ММ трябва да пробва, поне дрехи, та с него е сложното.

# 163
  • София
Нашето домашно по философия беше написано така, че да отбие номера - изобщо ни му се "изкефих" на писанията.
В НПМГ също имаше преди няколко дена свободно място, забравих да пиша. Дано всеки да има късмета да е точно там, където щастието ще му се усмихне Kissing Heart

# 164
  • София
След екзистенциалната криза заради домашното по философия - познайте кой му го написа Sad
За първи и последен път - така ми се закле набора тържествено...

Общи условия

Активация на акаунт