ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 834
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
storm76, мисля, че Дидива беше разяснила в седмокласната тема за какво иде реч - но не е това, което първосигнално се подразбира. Просто още не съм прочела

# 286
точно щях да гласувам и тя анкетата свършила Laughing
вече има доста приятели от класа, излизат след училище
учителите от които аз недоволствах, ще се окажат "всяко зло за добро"
с две думи , и той, и аз сме доволни

# 287
  • София
Пък аз от обяд се занимавам с дебитна карта на набора за стипендията. Отивам в моята обедна почивка нося акт за раждане, неговата лична карта и моята , отсреща служителката ми казва , че без него не може . Ужас! Чакам го да свърши училище и да се чуем да му кажа да тръгва към банката. Бягам от работа , отиваме и служителката " Ама вие защо сте със сменена фамилия " , ми сключих брак с друг мъж. Трябва документ за идентичност на имената , още по голям ужас . Нали има ЕГН , неможе. Паля колата газ до вкъщи да взема документа. Най - просле успяхме. Така , че ако някоя мама има такъв казус да знае. До сега стопъти сме излизали граница никога не са ми искали документа.

Ужас е да се разправяш с банките. Миналата семдица ходих с моя син да му правя, повече от 40 минути, издивях направо. Служителката обърка нещо, дава ми да подпишем някакви документи и ми вика, подпишете, ама аз след това ще ануалирам. Ама аккво ще анулираш, за какво пдописваме, не може да обясни като хората. Тика едни хартии да се подпишат, не обеснява. И накрая поглеждам - объркала презиемто на сина ми. Ей, причерня ми, преписва му данните от личната карта. Страшно некомпетентни служители има, не е истина направо.

За нормативите по физическо - болна тема ми е още от моето детство. Една година завърших само с 6-ци и с 3 по физическо. Синът ми е той едва покрива нещата. Детето на приятелка, умно, чудесни резултати по математика, физика и т.н., ама се сдобил вчера с 3 и 4 по физическо. много се ядосвам, че вместо да стимулират децата да се движат, да им създават интерес към спортуване за здраве, ги затормозяват с нормативи, ами не, не сме еднакви и не може да ни върви във всичко. както и да се оценява дали може да рисува (нещо ултра субективно) или да пее.

Агресията е страшна тук. Както и ширещото се безхаберие, вяра, че ако си син ан еди-кой-си си нещо повече от другите. моял се детето от Пловдив да се оправи. както и моите деца на не се сблъскват с подобно нещо.

# 288
  • София
storm76, мисля, че Дидива беше разяснила в седмокласната тема за какво иде реч - но не е това, което първосигнално се подразбира. Просто още не съм прочела

ако не бъркам, имаше включена думата "може", т.е. не е задължително.

# 289
Точно и при нас 40 минути. Още в началото ме предупреди, че щяло да отнеме време. Аз оставих набора да и виси на гишето и ходих до вкъщи за документа. На всичкото отгоре викам чакай да захраня сметката с 20 лв. , те ми взеха 2лв. такса,,😒

# 290

ако не бъркам, имаше включена думата "може", т.е. не е задължително.
Не сте ме разбрали. Това "може" е за интегрирания изпит. За новото изчисляване на оценките от дипломата обаче доколкото разбрах "може" няма, а е задължително и се взимат оценките ОТ ЦЯЛАТА ДИПЛОМА при балообразуването, а не само балообразуващите предмети. За това мрънкам.

# 291
  • София

Това намерих, обяснено от Дидева

# 292
Тези " статии" са като зараза.
Ще допълня още, че възможността за интегрален изпит присъстваше и в старата редакция на Наредба 11. Но пак някой си мисли, че е открил топлата вода.

# 293
Аз също днес изпратих мъжете да откриват сметка на гимназиста . Отнело много време, мъжът ми смяташе че нямало нужда от акт за раждане понеже дИтето има ЛК, но поискали акта и си направили копие. Подписали една купчина бумаги, служителката била млада и много чевръста обаче наистина имало много за подписване и от двамата. Захранили сметката с десет лева за което не са им взели  пари. Мъжът ми коментира, че заради толкова изразходени бумага, мастило и време, синковеца трябвало да се потруди да изкара стипендия и втори срок, но като знам как пада успеха в осми клас ми е въпросно. Та се заредете с нерви и време за тази процедура.

# 294
  • София
Ре_ге, сигурна ли си, че не са му взели такса ?!(почесващо се човече)
Аз захраних с 50 или 100 и в онлайн банкирането видяхме 48 или 98 ... не помня сумата вече. (ДСК)

При нас още няма инфо за стипендиите за 8 клас, при големите събират документи (споделиха в темата), но там явно е ясно.

Баткото подаде в неговото училище,  да видим.
Там събират документи - има едни Х пари, разпределени на У-стипендии и още не е ясно до къде ще е четата. За малките е отделена една сума (имаше едно предложение, но не съм гледала дали има промяна), която ще раздава по различни критерии.

# 295
  • София
В ДСК и на нас ни взеха такса и след като им показах, че в сайта им пише "0 лв. такса", се наложи да сторнират. Та, пишман станах, че им показах грешката - още 10 минути чакане някой нагоре по веригата да отмени плащането. Много са зле в тая банка.
При нас ще взимат всички от класа, което ще свали сумата за всяко дете, но няма значение, детето се радва.

# 296
  • на Мелмак
Ние сме в Уникредит - няма такса щерката.

# 297
  • София
Ние пък днес подадохме заявление за ЛК. Учудващо, стана много бързо, бях се въоръжила с търпение за голямо чакане. Но на входа имаше страшно Оправен и изключително възпитан служител, който насочваше хората по съответните стаи. За първи път съм толкова приятно впечатлена от държавна администрация. Приключихме за няма и 10 минути. Утре ще вадя картата за ГТ, че от понеделник вече ще потрябва. Видях, че има един семеен пакет - родител/ученик - и смятам да се възползваме.

Днес младежът бил похвален за първата си ДР по МАТ. Макар и да е допуснал няколко грешки, госпожата казала, че се е справил чудесно, като за след лятната ваканция.

# 298
Ре_ге, сигурна ли си, че не са му взели такса ?!(почесващо се човече)
Аз захраних с 50 или 100 и в онлайн банкирането видяхме 48 или 98 ... не помня сумата вече. (ДСК)

Не, питах сега пак да не съм сгрешила. Не са им взели такса, служителката им казала че е безплатно. Дори не било задължително да я захранят. Било пожелателно за да не стои празна. Можело да сложат 2-5 лева. Мъжът ми казал за да не дребният да сложат десет. Сега със синковеца чрез Интернет банкиране гледаха заедно  нещата. Наличността е 10 лева - Колкото са захранили. Става въпрос за ДСК.

# 299
  • Бургас
Здравейте!
На наборката изкарахме карта в ПИБ - няма никакви такси - нито за захранване нито теглене , нито месечни. Даже мин седмица ѝ трябваха спешно пари и изтегли от банкомат на Райфайзен и отново няма никакви такси - проверих ѝ онлайн банкирането

Общи условия

Активация на акаунт