ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 831
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • на Мелмак
Спокойна съм така, като има карта. Захранихме първо с 10лв,после с 50. Нещо и да се случи, да й потрябват - винаги може да плати/тегли. То не, че кой знае какво, но все пак - ядене, вода, това основно ми идва на ум. Тя често забравя да си вземе пари в нея Simple Smile

# 301
  • София
Не сме вадили карта още, може би другата седмица.
Тази сутрин успя да ме вбеси  - попитах го дали скоро ще им дадат ученическите карти, че да презаредя картата за градския транспорт  - били му я върнали за допопълване, бил ми я дал. Да, ама не ми е и споменал такова нещо! Избухнах, че търпението ми беше на изчерпване, с малките е лудница, а и нещо с треньора на малкия ще се изясняваме  - държи се кофти с детето, защото не му даваме да играе мачове с големия набор. А той се пази след операцията. И като вИдя тъжно дете, а наборът се вее на вълната на безхаберието - направо ми иде да подпукам всички с гьостерицата.
Помрънках си, сори Hug

# 302
Да споделя нещо. На наши приятели на детето, което е по-голямо от набора бяха откраднали документите ( заедно с дебитната карта). Някой е обиколил магазините и е пазарувал безконтактно. Затова вчера в банката ограничих безконтактните плащания до 20лв. на ден. С пин може и повече.

# 303
  • Перник
И ние снощи попълвахме заявление за стипендия.
Оценки все още няма, въпреки че част от входните минаха. Като цяло тази година започва мноого по-лежерно от предните 3 в същото училище.

И една случка, която ме остави без думи: един младеж от класа отсъства. Майка му се обадила на класната, че е болен. Обаче той пише на приятелите си във вайбър, че всъщност са на почивка в Сандански цялото семейство Close

# 304
При нас са сложили условие за стипендия мин 95 т и по БЕЛ и МАТ на НВО Simple Smile Почти няма да има за 8 клас стипендии .

# 305
  • София
И една случка, която ме остави без думи: един младеж от класа отсъства. Майка му се обадила на класната, че е болен. Обаче той пише на приятелите си във вайбър, че всъщност са на почивка в Сандански цялото семейство Close
Не се заяждам, но...представете си, че имате повод/възможност/НЕЩО точно тази седмица да отидете в Сандански за 5 дни. Класната може да отпусне 3 дни за цялата година, директора 5. Общо 8 дни за 9,5 месеца, в които всичко може да се случи. Е, майката е отишла при личната лекарка и е помолила да и даде бележка на детето за 5 дни. Случило се е! Ето - убийте ме с камъни - и аз съм го правила веднъж, защото трябваше да пътувам с тях извън България. Сега и аз Ви оставям без думи...

# 306
  • Пловдив
При нас /МГ Пловдив/  класната каза, че сигурно целия клас ще взима стипендия, защото всички  са с отличен успех от 7 клас.Grinning
Казаха да имат банкови сметки за стипендиите.
Ние му открихме преди месец в Уникредит булбанк.
Нещо се заговорва за излизане в дистанционно обучение, но от кога ще си проличи...

# 307
Точно заради това успеха от училище в 7 клас при нас не го взимат предвид , защото всички почти са отличници . От втория срок , вече ако имат над 5,50 през първия срок , ще имат право на стипендии.

# 308
  • София

Не се заяждам, но...представете си, че имате повод/възможност/НЕЩО точно тази седмица да отидете в Сандански за 5 дни. Класната може да отпусне 3 дни за цялата година, директора 5. Общо 8 дни за 9,5 месеца, в които всичко може да се случи. Е, майката е отишла при личната лекарка и е помолила да и даде бележка на детето за 5 дни. Случило се е! Ето - убийте ме с камъни - и аз съм го правила веднъж, защото трябваше да пътувам с тях извън България. Сега и аз Ви оставям без думи...

Да, ОБАЧЕ, в момента всички са в епидемична обстановка, директорите са длъжни да докладват всекидневно за процент заболеваемост/отсъстващи в различните класове... Та, представете си, още 2 семейства да са с подобни нагласи и ето ви дистанционно за класа... а при още няколко от училището, и всички минават неприсъствено. Честито

# 309
При нас са сложили условие за стипендия мин 95 т и по БЕЛ и МАТ на НВО Simple Smile Почти няма да има за 8 клас стипендии .
Така написано ми изглежда като общ сбор 95 т. Което значи че много деца биха взели Simple Smile виж ако става дума за над 95т. Бел и над 95т. мат. тогава няма да има много отговарящи на условието.

# 310
  • Перник

Да, ОБАЧЕ, в момента всички са в епидемична обстановка, директорите са длъжни да докладват всекидневно за процент заболеваемост/отсъстващи в различните класове... Та, представете си, още 2 семейства да са с подобни нагласи и ето ви дистанционно за класа... а при още няколко от училището, и всички минават неприсъствено. Честито

Мхм. Добре, че не е казала, че е с ковид, да карантинират целия клас...

Никого в нищо не обвинявам, всеки взема решения за себе си. Аз не бих постъпила така. Освен може би в много краен случай.

# 311
Така написано ми изглежда като общ сбор 95 т. Което значи че много деца биха взели Simple Smile виж ако става дума за над 95т. Бел и над 95т. мат. тогава няма да има много отговарящи на условието.
За съжаление не  е общ  сбор , а средно аритметично от двата изпита Simple Smile Нищо , да  учи , да изкара 5,50 и да си взима стипендия втори срок  , ама нещо като гледам не се е засилил за стипендия Laughing

# 312
  • Варна
Ако е средноаритметично пак е друго Wink В случая на дъщеря ми например, няма И по двата над 95т, но средноаритметично се пада над 95, така че в важно какъв е точно критерият. При нас още не са обявили нищо, май.

Иначе се записа на извънкласни дейности девойката, да видим дали ще се класира и за двете. Получи първите си официални похвали в Школо и освен, че вечер заспива на дивана в 21:30, другото изглежда е наред. Учителката им по АЕ е под карантина и им пращат заместващи, което само кара децата да си харесват още повече титулярната учителка Simple Smile

Има ли новини за състоянието на битото детенце? Сви ми се сърцето като прочетох. Дано се възстанови напълно и психологическата травма да не е твърде тежка!

# 313
  • Пловдив

Има ли новини за състоянието на битото детенце?

... не смея да пиша и днес на майката... Още по-малко пък да й звъня. Не зная кога в каква ситуация е.
Ще изчакам малко и ще питам как е детето.

# 314
Имахме ние един случай когато бяхме организирали екскурзия в чужбина с децата и ми трябваше бележка за отсъствие. То беше горе долу като ги сложиха тези ограничения до три дена до пет дена. Бяхме я организирали половин година преди това и вече беше трудно да канцелираме нещо.  Говорих с класната и тя каза че бележка от личната би я устроила. било й по-удобно, отколкото другата бумащина. Взех бележка от личната. сутринта на заминаваме детето стана болно, с температура, главоболие, хрема . Пътьом към летище заредихме с илачи.  Как литнахме, кацнахме и стигнахме до хотела не знам , буквално го мъкнахме на ръце. После на това чужбинско място из града се разхождахме на  смени. През деня щерката и мъжа ми, нощем аз и мъжа ми. На третия ден мъжът ми изрева че изнемогвал, но пък синковеца цъфна ...От тогава не вземам такива бележки че ....

Общи условия

Активация на акаунт