ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 749
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Като водих моят юнак миналата седмица при педиатърката мед. сестрата при нея само мърмореше, (тя е много досадна мърморана, макар и млада) че са много кекави младежите и девойките. Досега, казва, искаха да тръгват присъствено на училище и ето ги вече болни. Simple Smile Може и да има нещо вярно, но го свързвам и с времето, което прекараха миналата учебна година вкъщи и не си показваха носа навън. А  вирусите си ги има, не е само оня, дето не щем да го споменем.
 А давате ли на децата си нещо за подкрепа на имунната система ? Майка ми прави нещо с джиндифил, куркума, мед и лимон и го пием, но той отказва - нещо не е любител на меда, освен ако не е в чая. Витамин Д и С, предишните седмици и осцилококцинум,  когато боледува. Четох някъде, че имуностимулаторите не са много подходящи. То и ние наблягаме на имуномодулатори.
За закуските, които споделихте ви благодаря. За боклуците сте много прави, затова и питах какво ядат децата в училището. Ние правим у дома специално за училище храна, рядко я взима, купува отвън - лафка, магазинчета (наблизо са до училището). Ама да не ви разправям кави боклуци яде, не знам кога ще му дойде акъла.
Учебният процес си върви нормално - оценките също. Прилични са - 6 и 5, математиката беше 3 на входното, сега има 5. Да видим нататък.
Всички болни деца и родители - стискам ви палци бързо да стъпите на краката си!

# 541
  • София
От тази година нищо не им давам за имунната система. Иначе от както тръгнаха на детска градина до миналата година все им давах нещо, но ефект никакъв.
А що се отнася до това, че са изнежени, не знам дали са, но определено миналата година беше като някоя баба. Докато се качи до вкъщи по стълбите и вече задъхана. Изпращах я да купува храна на котарака само и само да се движи и тя като се връщаше и се оплакваше, че било далече. Добре, че след това дойде лятото и си възвърна формата.
Много се надявам тази година да не е като предходните две.
На всички болни бързо оздравяване Heart

# 542
Малко офф, сори - някой може ли да препоръча човек/място за масаж, лечебен масаж. Ще ми се да не е случайно ходене.

# 543
Поне уточнете града.

Давам домашен сироп от черен бъз - като се сетя

# 544
  • София
Крит, Чехия, Италия, Испания, Швейцария Малайзия...
...и май малко ме е страх...
И мен би ме било страх, колкото и хубаво да звучи.
Миналата година, седмица преди първия локдаун у нас, младежът се прибра от екскурзия в Румъния. Страшно го мислех и се притеснявах - то летища, то престой, а вирусът не беше плъзнал все още навсякъде.
Сега ми се струва немислимо да пътува някъде на екскурзия в чужбина. То за тук не съм сигурна, пък какво остава за навън. Не съм от смелите.

А давате ли на децата си нещо за подкрепа на имунната система ?
Само при първи симптоми на разболяване и по време на самото боледуване.
Давам дражета от черен бъз или Имуномикс, пак с черен бъз.
През зимния сезон, когато се сетя - рибено масло.

# 545
  • В центъра на моретата
Ауу, Добри, за част от дестинациите идвам за антураж, ще нося куфарите (на собствена издръжка Grinning) и детето ще наглеждам. Е, за Чехия не съм сигурна дали ще мога да ги тътря, че на всеки ъгъл имат пивоварна, че и както от началото на пандемията кракът ми не е стъпвал там, доста ще има за наваксване Joy Ама, не се притеснявай, ще се справя Joy

Допълвам се: за имунитета за детето, а и за нас - всяка година пием през есента сироп от бъз, който родителите ми правят. Иначе вече трета или четвърта година - Респигард три месеца по схема, отделно бета глюкани, омега 3 и вид. Д3.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 12:38 от zaek

# 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хахаха, я колко шерпи се намериха. Simple Smile

поздрави от дъждовно Кайро. Simple Smile
цяла нощ гръмотевична буря и дъжд. в резултат на който пепелта по балкона е станала на капки. пак е пепел, но със ситни дребни точици, а от училище са пуснали съобщение "поради гръмотевичната буря и дъжда транспорта за децата може да има забавяне".

сега разучавам как гръмотевиците през нощта влияят на транспорта през деня. Wink

# 547
А давате ли на децата си нещо за подкрепа на имунната система ?
По препоръка на имуноложката на сина ми в момента е на тримесечна терапия с това: https://apteka.puls.bg/bg/za-imunitet-zhiznenost/imunobor-protek … -tzink-h-30-70903
Преди време беше на това за шест месеца : https://galen.bg/ortomol-imun-h-30-sasheta

Като човек, чието дете има доказан имунологичен проблем, мога смело да напиша, че препарати за "подкрепа на имунната система"  се дават по препоръка на имунолог и СЛЕД направени имунологични изследвания - най-малко базовия пакет за клетъчен и хуморален имунитет.

# 548
  • София
Понеже набора беше много кекав като малък - имали сме години с по 10 ангини, половината гнойни, от 7-8 години всички вкъщи вземаме октомври, ноември и декември по схема Бронховаксом - направо се родихме! Да, пак може да се разболееш, но е много повърхностно и не 99.99% не слиза надолу, което е супер. Така че определено го препоръчвам силно.

# 549
  • София
поздрави от дъждовно Кайро. Simple Smile
цяла нощ гръмотевична буря и дъжд. в резултат на който пепелта по балкона е станала на капки. пак е пепел, но със ситни дребни точици, а от училище са пуснали съобщение "поради гръмотевичната буря и дъжда транспорта за децата може да има забавяне".

сега разучавам как гръмотевиците през нощта влияят на транспорта през деня. Wink

Добри, там сигурно не виждат често дъжд.
Една позната разказва - онзи ден имала служебно посещение. Един мъж от Кайро стоял и гледал с голям интерес навън дъждовните капки. Обяснявал, че там вали най-много два пъти годишно. После чак клип пуснал в социалните мрежи...  Simple Smile

Ние за профилактика ползваме последните години продукти на Аквасорс. Химиите гледам да ги избягвам по възможност.
Вчера посетихме един билкар, който много ни хвалиха. Купихме разни илачи - чай, тинктура, капки против нервно напрежение. Тепърва ще пробваме и ще видя какъв е ефекта от тях. По принцип би трябвало да влияе на почти всички болежки. Естествено затова се иска дълго приложение и постоянство. Simple Smile

# 550
тити, мислех, че що годе се знаем Simple Smile за софия питам.

# 551
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Малко офф, сори - някой може ли да препоръча човек/място за масаж, лечебен масаж. Ще ми се да не е случайно ходене.

не знам защо не съм го видяла. Sad
половинката ме води при един хиротерапевт Wink няма да кажа чекръкчия. много е добър.
нямам координатите, помня само, че беше в козметичен център, много близо до паркинг на Била/лидл... имаше и ДМ.
довечера ще питам за адрес и телефон. Simple Smile

аз ходя (ходех) тук. но по-скоро за разпускане, не за лечение. момчето е много добро, казваше, че  кинезитерапевт, но не ми се е налагало да ме лекува.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 10:11 от st. Dobri

# 552
Аз съм ходила при Силвия Генадиева, има студиа в Гео Милев и Младост, зад Фантастико на Йерусалим. Beauty Expert или нещо подобно се казваше. Но, не знам дали има лечебен...
Мога да препоръчам Център за здраве и красота- Мотив. Ходят на масажи на място доколкото знам. Имам позната, която е кинезитерапевт там. Но аз лично не съм се възползвала все още от услугите й. Във фейса имат страничка, може да разгледаш какво споделят като инфо, мисля, че се занимават и с проблемни зони, схващания и т.н.

# 553
Добри, в емирствата като завали, направо затваряха училищата. Първо, канализация там няма. Второ, хората не умеят да карат в дъжд, не знаят откъде се пускат чистачките, стават яки катастрофи. Та по-лесно им беше да затворят.
А веднъж валя на 22 юли 😮
Ние търсим да купим ученическа карта и навсякъде свършили 🙄 в целия град няма. Половината клас нямат още карти 😀 а що не казаха по-рано, не знам.

# 554
  • София
Тити, да ти купя и пратя утре, искаш ли? Пиши ми на ЛС

Общи условия

Активация на акаунт