ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 726
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Моят син си харесва много училището и като цяло класа и учителите, а пък аз доживях да чуя, че било много яко да ходиш на училище. А от факта, че тази година няма предмети, като физика, химия, биология и т.н. направо му се вижда малък рай в момента. Догодина друга песен ще пея Joy

Времето се опитва да ме депресира нещо... В Озон е обявен Zombie Days с отстъпки до -60 % и веднага се възползвах. Напоръчах си 5 пъзела и сега ми е едно слънчево в душата... Satisfied

Днес получих и първият превод от помощта за осмокласника.

# 616
Като се замисля предпочитам ДО, пред това да са постоянно в карантина. Поне могат да излизат навън. Иначе ходят ден- два на училище и айде пак карантина. Вече претръпнах, че ще са необразовани- изморих се да се ядосвам и тревожа...обаче не искам и да полудеят...мен кучета ме яли 🙄
Депресарско ми е...

# 617
Забелязала съм, че моята енергия/настроение/ се прехвърля върху всички в нас. Затова гледам да съм възможно най-оптимистично настроена. Заедно сме, здрави сме, това ми е важно!

# 618
  • София
Ох, аз съм на обратния полюс - дори с карантините предпочитам на училище, иначе изобщо не мърда от къщи...
Аз миналата година пишех много в темата за дистанционното обучение точно като психолог и родител - уморих се, изкараха ме всякаква. За съжаление виждам как се отрази всичко на дете, което беше на 4 г и 9м когато стартира ковида, както и да го гледаме - (сега е на 6 г и 4 м) това е 1/4 от живота и... А на колко е осъзнала, че е човек и личност е друг въпрос... Бих казала половината и живот е ковид...
За училището, мотивацията, ученето в къщи, минаването в състояние медуза, куп асоциални проблясъци в поведението, нетърпимост към тълпа и шум, свръх реактивност, преекспониране на чуждите недостатъци, загуба на ситуационна осъзнатост, намаляване на емоционалната компетентност и още, и още ...

# 619
  • София
Аз пък предпочитам да ги карантинират отвреме навреме, защото сигурно вече голяма част от децата са се срещали с вируса и вероятността да бъдат непрекъснато под карантина е по - малка отколкото ако са постоянно на ДО, както бяха миналата година.
Девойката тази година се разминава по смени с нейните приятелки от квартала и следобед няма с кого да излиза. Уикенда спи до обяд, а следобед учи. С момичетата от класа е излизала само няколко пъти след училище. Мисля, че още не са се опознали  достатъчно, за да се търсят и да се уговарят за срещи, например когато са онлайн или когато са почивка. Така, че ако отново ги затворят ще й бъде много много тежко 🙁

# 620
Маги и аз не ща ДО, обаче реално те преминават от карантина в карантина. 4 дни бяха на училище...Ми точно както го описваш с последиците е, но...не знам какво бих могла да направя. И аз искам да съм позитивна и да не го предавам, но специално големия е моя пейст, усеща ме на друго ниво. Дори да не говоря, той усеща...И понеже не знам как да помогна на себе си в такива моменти, ми е трудно да помогна и на него. Просто сме много еднакви.

# 621
Аз миналата година много беснеех на това ДО . Отделно и курсовете за НВО им минаваха ДО и беше кошмар . Тази сякаш съм примирена ,каквото такова и да се ядосваме все тая . Ако закъса с немския ще търся учител , то се е видяло вече 8 години , че в нашето образование всеки се оправя който както може и сам.

# 622
  • София
И аз не обичам това ДО - по цял ден като медуза, лежи, гледа филми и като кажа нещо - “ Нали нямаше да ми се месиш, аз си знам” 😡 Но се радвам, че времето навън е кофти, та поне няма желание за излизане навън. Не знам как ще я удържам като се постопли, а нали сме под карантина.
А малкия трябва да наваксва материал и това не може да стане без моята намеса, а гледам и да пазя дистанция. Изобщо не стига, че съм супер отпаднала, започвам и да се депресирам и много да се изнервям от цялата ситуация…
Офф, оплаках се - Извинете ме 🤗

# 623
.........
За училището, мотивацията, ученето в къщи, минаването в състояние медуза, куп асоциални проблясъци в поведението, нетърпимост към тълпа и шум, свръх реактивност, преекспониране на чуждите недостатъци, загуба на ситуационна осъзнатост, намаляване на емоционалната компетентност и още, и още ...

magi_sveta, това все едно описва сина ми...Тъкмо сега се прибра от тренировка по тенис и започна да се оплаква колко му било шумно, колко много говорели...Питаме колко деца бяхте? Той: четирима с мен...Е, това много хора ли са? Не, но едното дете много говореше... Той по принцип не е особено социален тип, а и тук езиковата бариера през първата година не помогна много, децата имат коренно различни интереси, общо минало, спомени, от които не е бил част и няма и желание да разбере.
Дано намерят сили и да разрешат да им помагаме, за да се справят с тази ситуация, макар и за нас самите да е трудно!

# 624
Малкия ми син сподели подобно изказване от учител, че може и тях да ги оставят вкъщи, ако намсиколко деца отсъстват от класа.
Нали уж от 1-4 клас няма да са дистанционно? Не говоря за карантиниране на целия клас, а боледуващи- отсъстващи в класа...В крайна сметка има и други вируси, груп и т.н.
В тази връзка, госпожата от две седмици им повтаря, че всеки момент ще минат онлайн. Което си е жив тормоз (за мен де)
Коя госпожа? Класната?
Да. И казала на някои деца, че заради тях се радва, че минават онлайн. Много непрофесионално ми се струва!
Стига съм ви натоварвала и вас. Две от три все още ходят присъствено -трябва да се радвам:)

# 625
Soñadora, припознах се в част от последното ти мнение. И нашата връзка със синът ми е същата. Разбрах го в една ситуация преди повече от 12 години, още не му се разбираше, какво говори. Без да съм психолог осъзнах, че за да е добре той е важно да съм добре аз. Конкретен съвет не мога да дам, аз си изградих няколко опорни точки, но те са си лични.
Мога обаче да ти споделя едно късметче, което ми се падна от кафето тази година в много тегав момент.
Скрит текст:
Казах ли, че не вярвам в случайните неща?!

# 626
  • София
Имахме разговор на високо равнище. Оказало се, че домашната работа я е направил, но на две от задачите е написал "Не мога да я реша.", т.е. домашното е непълно. Накарах го да си прочете урока в учебника и пак да се пробва да ги реши. И, о, чудо!!! Направи ги. Хайде пак, за милионен път повторих, че учебниците са, за да се четат и учат уроците от тях. Най-лесно е да вдигнеш ръце и да кажеш "Не мога!", без да си положил и грам усилия.
А утре ще има с частния си учител урок. Може изобщо да няма нужда от разяснения, но от упражнения със сигурност. Тези три часа МАТ, които имат на седмица, явно не са му достатъчни, колкото и добра да е госпожата в училището.

Казах ли, че не вярвам в случайните неща?!
Няма случайни неща Hands V

# 627
  • София
Кали, непрекъснато водя този разговор за учебниците - че трябва да се чете урока вкъщи. Дъщеря ми всеки път се учудва. Rolling Eyes
Последният път беше за домашно по БЕЛ, твърдеше, че те тази информация не са я получили от учителката, не знаела как да го направи. Открих всички отговори в урока преди теста...

# 628
  • София
magi_sveta,  честит празник ✈️много успехи и спокойствие 😃
Отивам да обикалям моловете за зимно яке на набора. Като не може да обикалят сами, взех да съм търсен придружител, а иначе само касичка. 😂

# 629
  • София
Yovanka, благодаря много! Дано! Мечтая си за спокойствие!

Ние днес сме на фаза мързеееллл, с малката и ММ се излежаваме, а останалите още спят. Това ми е единственото време за активна почивка и много му се наслаждавам.

Общи условия

Активация на акаунт