КГБ = Клуб на Готините Баби - 206

• 56 581
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добро утро, снежно и студено, но зимата е тук.

Честит Осми декември, честити да са студентите - миналите и днешните!

Айша, книгата и сериалът са с името "Кестеновият човек".

Ориндж център е добре зареден, така че вероятно ще намериш това, което търсиш.

Имам излизане и аз, но следобяд ще е.

Хайде, със здраве!

# 541
  • София
Честит студентски празник на всички,които го празнуват!
  Честит рожден ден на Теди на Здравка! Да са живи,здрави и късметлийки и двете!
 Айша,кога се роди,кога научи китайски, този човек?!Помня как му трепереше едно време.Браво на момчето!
 И аз да се похваля с една придобивка.Понеже ми изгоря миксера,та се оглеждах за нов.Една приятелка ме агитира и успя да ме убеди та вместо нов си купих чопър /4 в 1/миксер,пасатор,чопър и ренде.Не обичам да събирам дребни уреди,които ми пълнят шкафа и ги забравям.При първа възможност ги давам на някое от децата,но вече всичко си имат.Сега намерих и много хитро място,където да го държа,та да ми е винаги под ръка.Най-много се радвам на рендето,до сега не съм имала електрическо.Бенедиктинската салата става бързо и без много усилия. Е,похвалих се.

# 542
  • София
Привет, красавици!
Градско, ЯЖКЕ, честита ти придобивка! Да си я ползваш много и да те кефи! Днес си мислех, че е много хубаво да си студент, защото имаш празник. Нали така казваше Пипи? Хубаво е да се ходи на училище, защото ще имаш ваканция.
МАРИНКА, радвам ти се, че все си намираш поводи за разходка.
АЙША, браво на малчугана! Колко годишен е? Тези дни Кати ми каза, че вече знае на японски " Това колко струва?", защото като отиде в Япония и купува за всички ни сувенири, да може да пита. Питаше ме за китайския ресторант. Да, нашият ресторант, но изглежда са сменили готвача, та за пръв път не ми беше толкова вкусно. Ще го пробвам пак, за да се убедя. Нещо ново на еър фрайъра? Племеникът се похвали, че днес са си правили пилешки крилца и са станали супер. И аз ще ги пробвам.
Спирам с коментарите, че съм се хванала да плета. За 2 дни оплетох едно пуловерче без ръкави. На двете малки чавете и голямо, а на Кати е малко. Ще го подаря на момичето на племеника. Сега плета пак. Трябва да успея до заминаването. Бързо става.
Хайде, приятна вечер!

# 543
  • София
Марина, благодаря за сериала. Книгата съм я прочела  на телефона.  Кой питаше къде да слага купените книги? Аз от както има умни телефони всичко чета на тях.  Четец - Киндъл или подобно е много полезна вещ. Мъкнеш 2 секции с книги в него. Ще го погледна на руски, хем и езика да припомням.
Яжке, честито 4 в 1. Аз лятото купих същото и го изпратих на Ани. В Спиди вече ме майтапят - какво ново от Лидл.бг изпращам за Герм. Ориза XXL е задължителен. Няма ли да споделиш бенедектинската салата, моля?
Питате за племенинка Христо - на 11 г. е. 2009 г. почина първото дете на братовчеда Кристиана, той се роди 2010 г.  Много  умничко детенце е. Учи си кротко, харесва му онлайн обучението, от 5 г. учи китайски и английски. Пролетта на шега се яви на конкурс за стипендия за частен колеж Аргус. Събираха първа паралелка от 5 кл. , 3 деца щяха да са с платено образование до 7 кл. Съучениците му от цяло Търново ходиха 1 г. на уроци, подготвяха се. А той се записал самичък, само помолил баща му да го закара навреме на изпита и .... класиран на първо място. Сега учи там, доволен е, започва и немски. Това математики и други подобни само като ги погледне и е наясно. 
Да похваля и Мрънличка - вече се върти от гръб по корем и обратно. Като я гледахме на камерата - не се спира. А като реши да  лежи по гръб не спира да рита с крачета.

# 544
# 545
Добър вечер момичета!
Изчетох ви всички!
Честит празник на бивши и настоящи студенти!
Здравче, честит рожден ден на твоето момиче!
Пожелавам й да е много щастлива, здрава,обичана , успешна!
Много късмет и пътешествия!

Яжка, честита ти нова придобивка! Чопъра винаги да ти е верен помощник!
Айша , поздравления за племенника ти! Браво на момчето! Браво и на Мрънличка!
Айша , благодаря за споделеноо за филма Капан. Вчера се върнах и изгледах първа серия, а днес втора серия.
Връщам си го филма и гледам поворение , а и рекламие ги превъртам.
Фло ,на фрайъра пека крилца , пържолки , чушки , патладжан, кашкавал увит в кори за баница , сирене запечено с червен пипер и зехтин, мъфини  и каквото се сетиш. Моят също е Филипс и от първите, но е доста мощен. Имам го от много години и редовно го ползувам, ежедневно.
Коледни сладки още не съм започнала да правя , но тези дни мисля да ги подхвана , а да ми е по леко за  празника.
Днес си напазарих от Кауфланд необходимите продукти , а като ми дойде музата , ще подхващам.
Ами сеа ще ви кажа , лека и спокойна нощ!
Имате топла прегръда от мен!

# 546
ДобрА вечер на всички!   Честита св. Ана на тези, които я почитат и на имениците, ако има такива сред нас!

Честит личен празник на дъщерята на Здравка!  Честито на Яжка за придобивката!

Благодаря за поздравите за ИД на внучката!

Живи и здрави да са ни всички внучета- големи,малки и най-малки! Щом  китайски и японски учат, какво повече  да кажем! 
Започнах да гледам "Капан", но малко между  другото.
Флото, ако иска прежда мога да ѝ пратя. Имам домашна чисто бяла вълнена и други купени, които така си стоят. Моите са "модерни" и не искат да носят домашни плетива. Ако щат!
На всички пожелавам приятна вечер и после лека нощ!

# 547
Доста празници пропуснах, за това на куп пожелавам здраве, щастие и успехи на всички празнуващи!

Бабчета, някоя от вас купувала ли е и от къде медальон- кутийка за зъбче?  С гугъл откривам само пластмасови кутийки, а на мен ми се иска да е нещо като бижу.
Аз за сега се отказах да купувам фрайър. Ще си дадем втори шанс с кукъра и ако се справя с него, ще мисля за друга придобивка.
Така и с клавиатврата на лаптопа - нама да лепя кирилица, нито ще пиша буквите с маркер, както ми предложи Гъбката. Ще си седна на д-то и ще свикна с фонетиката. И без това през зимата, ща не ща, ще стоя вътре.
Хубав ден ви пожелавам!
Аз сядам да доплета една шапка, която трябваше да е за внучката, но я обърках и ще е за някой с по-голяма глава

# 548
Привеет!

Тану,а няма ли по бдс?
Би трябвало да има!
В настройките трябва да ке погледне.
Там да се посочи ,че желаната клавиатура е с писане по бдс.
Помоли някой,ако ти не можеш да се справиш.
И аз съм по бдс и не ми се помисля за фонетика
Ами така де - от стар турчин ходжа не става 😃😄😃🙃

# 549
Писала съм на машина малко и не мога да се обърна към фонетик. Има по БДС, но са изтъркани толкова много, че се замислям за маркер по Гъбка, но пък свикнах къде са буквите , и като изместя една , става мазало.Редактирам, то и без изтриването не виждам хубаво , еле вечер на лампа  и денем на мъгла.
Освен това от години едната ръка избързва и обръща букви, първо втората ,после първата ,често става, колкото да се старая.
Търпи се мисля.Свиква се.Предизвикателство е , но може и да си струва нещо ново за Тану.

# 550
  • тук, на мястото си
Здравейте!
Помните ли ме?
Как сте? Що сте? Добре ли сте? Здрави ли сте?
Много отдавна не съм писала нито тук, нито по вайбъри, нито по фейсбуци. Няколко пъти влизах в актуалната тема, но ме досрамяваше да пиша.  Доста време е все пак.
Този път се престрашавам. Grinning
И да съм ви малко от полза - продават в книжарниците лепенки клавиатура български и английски, 2 лв и нещо струваше. Вече две години съм с такива - не са мръднали.
Лека вечер!

# 551
Тану, не съм виждала  медальон, но вчера в една книжарница в нашия град  видях комплект от 3 кутийки за зъбче, косичка и  пъпче. Доколкото видях, цената  е 15 лв.

# 552
  • София
Здравейте!
Помните ли ме?
 Няколко пъти влизах в актуалната тема, но ме досрамяваше да пиша. 
Този път се престрашавам. Grinning

Е защо да те досрамява? Всеки влиза, излиза, пише когато и каквото иска - построили сме демокрацията.
Пиши си като ти дойде музата, няма място за срам.
Фло, последно изпробвах  чипс от портокал на прогррама за сушене на плод-зеленчук.
Имахме 2 - 3 отровно кисели портокала. Наострих ножа, нарязах ги на тънко и изсуших.
Стават и за чай, и може би за някакви сладки.
Ама аз си ги гриза натюр.

# 553
  • София
Оооо, АЛФЕЯ, добре си се завърнала, миличка Hug Тези дни си мислех за теб, щях да ти звъня, за да те чуя как си.
В дядовата ръкавичка всичко е наред. Живи и здрави сме. Кой знае какво не се случва, не сме покорили Еверест, не сме танцували в Лебедово езеро, не сме пили кафе с извънземни. Сертификатите са виновни! Grinning В общи линии - битовизми, но на мен си ми харесва компанията, споделянията, съветите.
Кажи ти как си? С какво се занимаваш? Как са внучетата ти? Аз плета на моите внучки пуловерчета без ръкави. Все още носят неща, които плета. Може би като пораснат още, ще се откажат.
Тези дни си мислих и за ЖАБКАТА. Как ли е там в далечните земи? Обади се ЖАБКЕ. До кой номер ваксинация стигнахте?
Липсват ми ДОБИ и ФУРИЙКАТА. Преди няколко дни се чух с ХУЛИ байрактарката. Чухме се и с МАМСИ-добре е, посветила се е на внучетата. Преди малко говорих с ГРЕТИ. Ще ми праща прежди.
ТАНУ, млечните зъбчета се събират в пластмасови кутийки, с формата на голям зъб. Купуваме ги от магазините, от които пазаруваме материали и ги подаряваме на малките пациенти. Подсети ме, че моите вече свършиха, та трябва да си купя.
АЙША, аз пък днес направих за десетина минути малки питки и за обяд имахме топъл хляб. Станаха много добре.
Ей, отнесох се. Спирам до тук. Хайде лека нощ и спокойни сънища.

# 554
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Привет , момичета!
Прочетох няколко листа , бая материал , браво.
Пишете за мултикукъри , фраери ... , аз имам и двете , но се
поднових с Нинджа 9 в 1. Кукъра го изхвърлих , служеше вярно бая години ,
фраера го оставих , но май и той ще придобие нов собственик пред кофите.
Тенжери и тигани и те са ще хващат пътя навън. Ще оставя по един вариан и другото усвет.
Нинджата ми е достатъчна и най-дългото готвене ми е било на слаба Т един хляб от ленено златно брашно.
Супер доволна съм от уредите до сега , които съм имала и имам. Голяма помощ са и бързо се случват нещата ,
а и вкусно и сочно е всичко.
Та таквиз работи , около уредите ми.
Фло , ваксинирани сме огромна част от населението. Свободни сме от половин година , живота си се върна от преди пандемията. Бустерните ваксини не са задължителни , въпреки , че след НГ ще си слагаме , тъй сме решили.
Само да получим линковете и да запазим ден и час. Краси получи , но след празниците ще видим за удобен ден и час. Тук говорят и за испанската ваксина. Всички тестове са минали повече от успешно , само някакъв протеин/белтък доизкусоряват за новия щам О. Надяват се след НГ да започне прилагането ѝ в/у населението.
Това в общи линии , живота си тече , хората са отговорни и тъъъъйййй.
Здрави сме , живи сме , готови сме за празниците. Подаръци изпратени по назначение.
Лека и спокойна нощ! До скоро!

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 00:52 от ♥ ЖаБкА ♥

Общи условия

Активация на акаунт