Ролята на мъжа в семейството

• 5 923
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
Аз друго не разбирам... Как има апартамент, а се чуди къде да живее? Ми живейте си с детето във въпросният апартамент. Или почваме да се перчим, че нещо много наскачаха форумките и трябва да се защитим с несъвместими с казуса аргументи?

# 76
Да започнеш работа на 20 и в момента да си на 30. Кое с 10те години трудов стаж не ви стана ясно?

# 77
Представям си го така - да имаме равни задължения, да се разбираме помежду си, да има взаимно уважение и да имаме време за нещата, които обичаме, да пътуваме повече заедно както преди и детето да ни радва, да расте здраво и щастливо. Това би ме удовлетворило.
Това са и моите разбирания. И като човек с 24-годишна връзка и вече голямо дете, знам със сигурност, че е възможно. Аз лично съм израсла с родители с модел като вашия. Те си се разбираха чудесно, не е имало напрежение и проблеми, такива им бяха разбиранията и на двамата и се чувстваха добре. Аз не и никога не бих създала семейство с човек, който мисли така.
Ти си направила своя избор. Сега имаш 3 възможности:
1. Свеждаш покорно глава, живееш неговия живот и приемаш реалността, че няма да си удовлетворена. Трудно, тежко, детето страда, няма значение - приемаш положението и не разсъждаваш повече.
2. Говориш с него, спокойно, излагаш му това, което написа тук. Ако те обича и иска да си щастлива, ще се замисли. Колкото повече се грижи за детето, толкова повече ще му харесва и ще се привързва. С времето ще промени разбиранията си.
3. Разделяте се и търсиш човек с твоите разбирания (на този етап не бих мислила в тази посока).

# 78
На мен лично не ми стана ясно какво точно правиш по цял ден, освен да чистиш, ама мълча, мълча, моля, не ме бийте...

# 79
Еми, очевидно проблемите са ви от друго естество, а не кой колко дава.
Щото и други жени има като теб, но не се оплакват, колко дават за децата и семейството.
Някак си ,не мога да ти съчувствам, като дори не му готвиш и гладиш.

# 80
Според мен си преуморена, недоспала и новият начин на живот те е изнервил ма макс.
Ти какво очакваш, той да бачка, да гледа детето, да готви, да чисти , да глади и да си дава заплатата за тебе.
С бебе на месец в условия на корона вирус, не е добра идея за чести пътувания.
Така е с бебе, всичко се променя. Но това какво и колко е чистил и готвил си го знаеш от преди.
Възможно е да си в следродилна депресия, хормонален дисбаланс и супер изнервена.
Нали не очакваш, че мъж на 30+ ще се промени.
Една така се опита да вкара трикчета, нямаше ядене, не беше чистила, нито мила, а и му делегираше гледане, докато е на кръчма. Историята и приключи с някои друг бой и прибиране с полиция по нощите. Мъжа за 10 години си видяла що за стока е, не знам какво очакваш от него.

# 81
Ок. Ще пробвам по друг начин.

На 20 и няколко години имам жилище без кредит, имам 10 г трудов стаж и знам 4 езика, я пак повтори какво не съм можела?!?!?!
Да започнеш работа на 20 и в момента да си на 30. Кое с 10те години трудов стаж не ви стана ясно?

Последно на двайсе-и или на трийсе си имала жилище и 10 години стаж?

# 82
Преди време един мой приятел се оплака, че 3 месеца след като родила, неговата любов го обвинила, че само ходел на работа и се прибирал вечер в 20ч, когато детето спяло... Ама иначе не се оплаквала от прахосмукачка-робот, миялна машина и подобни екстри, които й е осигурил, за да й е леко майчинството. Оказа се тежка следродилна депресия.
Това на Авторката ми прилича все повече на следродилна депресия. Неустановена и неосъзната още.

# 83
Аз нали чета предишни постове..
Според тях:
Авторката е имала бурно житие и битие, че да е запозната толкова с мъжете в крехката си възраст.
Хванала е сегашния балама, който според нейни думи е мил, неконфликтен, използван от приятели. Тя била мъжа в семейството.
С тази тези няколко езика е работила нощни смени с тежък физически труд. ???
Бебето е станало не след 4 години опити, а след две години.
Има високо самочувствие за себе си и е тънкообидна.
Имат куче.

Аз питах преди на колко години е той, но не ми се отговори. Исках да видя дали съм познала в предположението си, че е над 40 годишен.

# 84
Аз и за езиците нямам вяра... Хора, които говорят свободно дори 1 западен език демонстрират доста по-широк мироглед. Не може хем да си образована, хем да намираш 30 годишните за стари моми. Хем имаш апартамент, ама алтернативата ако не се беше оженила на 20 беше да живее с майка си... Абе не се връзва нищо с нищо.

# 85
Много сметкаджийски отношения в това семейство... Ако нещо не е 50:50 другият се чувства прекаран. На отношения между съдружници ми прилича 😅

# 86
  • Пловдив
Накрая се събират с някоя, която не е и 10% от това, което съм аз, а им разказва играта. За какви ведри очаквания да говорим изобщо?
Ако все пак темата не е пързалка - щом имаш самочувствието да оценяваш другите на стойност под 10% от твоята, защо не си намери някой стопроцентов, като за теб?

# 87
Не защитавам мъжът на авторката, но има и такива, които им трябва малко повечко време да се усетят, че са станали бащи. Може и твоят да е от късно узряващите.

# 88
Аз и за езиците нямам вяра... Хора, които говорят свободно дори 1 западен език демонстрират доста по-широк мироглед. Не може хем да си образована, хем да намираш 30 годишните за стари моми. Хем имаш апартамент, ама алтернативата ако не се беше оженила на 20 беше да живее с майка си... Абе не се връзва нищо с нищо.
Съвсем дребнаво допълвам още едно несъответствие - хем у тях се готвело, за да се пести, хем - готвенето е чат/пат и често няма наготвено?

# 89
След малко или ще каже истината, или ще я осъзнае...

Общи условия

Активация на акаунт