Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Напускане на работа?

 • 1 825
 • 23
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 7 556
Това е прекратяване по взаимно съгласие. Няма нищо общо с никакъв психически тормоз. Това, че сте решили да напишете подобна аргументация си е Ваше решение. Но това не прави основанието "членът за психически тормоз".
Между другото, съгласието да Ви прекратят договора, няма нищо общо със споменатия в заявлението психически тормоз. Защото, за да претендирате подобно нещо, трябва да обективирате твърдението си. Психически тормоз, изразяващ се в....(описва се конкретното поведение), случил се на... (конкретни дати, доказателства). Ей така "добър ден, тормозите ме психически, затова напускам по члена за психически тормоз" е напълно подвеждащо към всеки, който би прочел тази тема в търсене на съвет.
Не веднъж съм призовавала - отнасяйте се сериозно и отговорно към това, което пишете в подобни теми. Хората търсят съвет и могат жестоко да се подведат. Ще тръгне утре и питащата да напуска и тя по "члена за психически тормоз" и в такъв филм може да се вкара, че да влоши ситуацията си сериозно.
Търсенето на подобен съвет е малко по-различно от "лафим си тука в клюкарника, да се намираме на работа". Подхождайте със съвест към тези неща и със съзнанието, че грешен съвет може реално да навреди.

# 16
 • Мнения: X
Много гневно изказване, но благодаря. Ще го имам предвид.
За разлика от много хора, аз решавам проблемите си сама, а не питам по форуми. Извиних се, че съм подвела Авторката, защото използвам много членове от различни закони и се случват грешки.
Нека безгрешният да хвърли първия камък по грешницата!

# 17
 • Далечният изток
 • Мнения: 5 477
Правото не е ей така да си хващаме и ползваме някакви членове от някакви закони. Обикновено неюристите четат законите както дяволът чете евангелието...
Без съответните познания и особено без професионална квалификация наистина е опасно да се дават съвети. Все едно аз да давам съвети за свързване на бойлер. Ще гръмне със сигурност.

# 18
 • Мнения: 445
Просто си пусни молбата по взаимно съгласие и изтърпи каквито и глупости да правят. Един месец минава неусетно, особено като си в предизвестие. Парите ще ги прежалиш, за да си го позволяват, ти си се осигурявала на по-ниска заплата. Тъкмо ще ти е обеца какво да гледаш при следващото работно място.

# 19
 • Мнения: 135
Здравейте! Вчера напуснах, шефа се ядоса. Както си му беше реда с молба, предизвестие, но той така се разгневи, че направо си ми каза да си отивам веднага, което за мен беше по-добрия вариант. Въпреки всичко, казах че ще се видим за заплатата, измся ми се, но аз няма да оставя така нещата.

# 20
 • Мнения: 3 571
Имаш ли черно на бяло, че те освобождава веднага? Ако нямаш, си длъжна да отработиш предизвестие.

# 21
 • Мнения: 7 556
Ако нямаш заповед за прекратяване, съветвам те на следващия ти работен ден да отидеш. Ако иска да те освободи, да ти даде заповед и да ти оформи трудовата книжка. Ако не се явиш, може да те накаже дисциплинарно.

# 22
 • Мнения: 5 934
Просто си пусни молбата по взаимно съгласие и изтърпи каквито и глупости да правят. Един месец минава неусетно, особено като си в предизвестие. Парите ще ги прежалиш, за да си го позволяват, ти си се осигурявала на по-ниска заплата. Тъкмо ще ти е обеца какво да гледаш при следващото работно място.

бъркате по взаимно съгласие и с предизвестие. казвам го за четящите, които се интересуват.

# 23
 • Мнения: 10 231
В крайна сметка,има ли някакво развитие случаят?

Общи условия

Активация на акаунт