Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Седмокласници 2021/2022

 • 23 595
 • 786
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 284
Горгонзола, разбирам те чудесно. С голямата ми дъщеря бях като теб, сега с малката съм като мъжа ти Joy. Просто се убедих, че тоя 7 клас е едно голямо нищо по отношение на бъдещето на детето. С голямата си скъсах нервите, седях й с 4 крака на главата и се побъркахме взаимно, за да изкара хубав бал. Е, изкара го, влезе в хубава гимназия, и какво от това. 5 години се размотава, не отвори учебник, но изкарваше сносни оценки, как... - не знам. След това си избра специалност, коренно различна от това, което учи в гимназията, замина да учи в чужбина и ето там вече стана друг човек. Учи до скъсване, взема си изпитите с чудесен резултат и просто е различен човек. Та, не си мисли, че децата на сестра ти учат и се реализират успешно, заради 7 клас...

# 46
 • Сф
 • Мнения: 7 318
На нас ни е учителка по фвс, засега не съм писала бележки, не знам как ще става...И моята започна вече да се оплаква, че я боли. Тренировки пропускаше, ама за часа- не знам. Ние едно време имахме гаден и строг господин, ама като му кажехме цикъл и ни оставяше намира. Трябва да си казват децата като не им е ок. Ето вчера, моята се оплаква: Госпожата по математика решила и обяснила уж, едно уравнение за 2 минути и почнала да разписва още 5 ( гледала съм я как преподава, малко като на студенти) и моята казала- " Хайде по- бавно и пак да обяснявате , ако може, че нищо не се разбра'. И госпожата...ааа, добре, ами казвайте ми. Та така. Знам си я аз госпожата, ама като никой не се обади и да минава там часа..пита само- Разбрахте ли, естествено мълчание и тя си продължава..Много е гадно така,  а и после на контролните ги завърта едни сложни и по много,всеки да се оправя както може. Хич не я харесвам , че почнахме и уроци заради нея ударно Simple Smile
Сега, новата по бел се надявам да ги вкара в час, че старата г-жа си имаше проблеми и ги занимаваше с какво ли не, освен с материала.. Мисля, че по ИТ сме се издънили..някакъв гаден тест бил. Те всички са за задочно 6 според мен с това ДО, ама карай Simple Smile !

# 47
 • Мнения: 95
...можем и в гестационни да ги броим, като бременността, само дето всички ще "родим" по едно и също време Joy

Става! Бременност, казарма - на кой както му идва отвътре. Smile

  # 48
  • Мнения: 678
  Мамчета, щях да почна да се жалвам, но се отказах, щеше стане много голям роман този път. Само ще напиша че откакто се прибра наборката, като почна преразказа, ииии, бяс ме гони, избиват ми нервите, та чак ми се реве от яд, ако точно сега, тези 3 даскалички за които ми разказа мойта, бяха пред мен, сигурно щях да ги нокаутирам само с поглед. Лошоооо, поне да пиех, щях да си сипя, а да пуша цигара след цигара, също не върви.
  А сега да попитам по - запознатите: ИМА ли право учител да иска да снима децата, и единственият въпрос да е, ти ще се снимаш ли, или когато детето е казало че не иска, да го питат със същия въпрос. Доколкото знам, първо трябва да пита кой иска да бъде сниман, да информира защо ще се правят снимки, и да каже къде ще бъдат поместени. Ако бъркам някъде, не е проблем да ме коригирате. Приемам всякаква критика, информация и напътствия. Взимам си поука от съвети и забележки без сръдня, затова сме тук, да си помагаме.

  Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 16:40 от Тони ♒🍀

  # 49
  • София, в момента в любимото ми село Железница
  • Мнения: 1 015
  Тони, няма право!

  # 50
  • Сф
  • Мнения: 7 318
  Аз мисля, че на обществени места може да се снима кой и каквото иска. Вече за публикуване се иска съгласие.

  # 51
  • Мнения: 678
  И аз така разбрах, след като класната набързо изрецитира част от училищният правилник и снимките.
  Тая коза по физическо, към края на часа накарала освен мойта, още две три девойки да бягат около училището, като се върнали, ги викнала всички за да ги снима, пак мойта и още няколко деца отказали. Останалите даже ги карала да си вдигат ръцете, краката, да се клечат кат маймуни без клони, като на фотосесия. Щяла уж да ги качва някъде, девойката недоразбрала къде и защо.
  Новата по История пък била няква откачалка, всички седели и мълчали, опулили очите в нея и само слушали. Да не разправям пък как искала да я поздравяват, предупреждават и какво ли не още.
  А още по - отчайващо е положението с тая по БЕЛ, и тук се ядосах много, не толкова от това което е изкарала на теста, а от това което е направила учителката с част от децата и тестовете. Аааа, забравих и тази по Мат., само пишела и говорела без да обяснява, нещо като таз по БЕЛ.
  За десерт, поне тук след около час, девойката успя да ми пооправи настроението като ме разсмя с едни приказки, по адрес на единствения учител ( мъж ), и неговото телосложение. И за пореден път от вчера насам ми говори за тоз лигавия съученик, как хващал някое от момчетата за бузите ( с две ръце и с шепи ) и се навеждал дотолкова че емен емен да го целуне по устата, и вика ако някой го подбутне точно в този момент, макар и да е без да иска, направо ще го е целунал. Оххх, накъде върви тоя свят, нямам нищо против хората с друга ориентация, широко скроена съм, още от малка, ма това, да харесваш и уж да си падаш по момичета, а в училище да правиш такива неща, е малкоооо.....
  Та така.Опитах кратката версия, обаче пак си стана дълго.

  # 52
  • Майничка
  • Мнения: 10 230
  Имам известни подозрения за какво може да са били тези снимки - днес май е европейски ден на мобилността, но заради мерките не може да изпериш цялото училище на хора и щафети като преди. В някои училища обаче участието им е залегнало в плана, така че трябва да докажат изпълнение.😁
  В училището на девойката подписваме в началото на годината декларации дали сме съгласни да ги снимат и публикуват снимките за училищни дейности, при нас също е така.

  # 53
  • Пловдив
  • Мнения: 2 900
  И при нас се подписват такива декларации,всяка учебна година.
  Правили тест по биология днес. Фасулски бил,за 20 минути била готова.А проверили го ? НЕ! Е,чувствам се като грамофонна плоча вече. Как пък веднъж не чу какво говоря. Държа на биологията и даже я препитах-всичко знаеше,ама не е там работата. Въпросът е принципен,да си проверява контролните,ама то рак. Ни се води,ни се кара ,ни се язди.

  # 54
  • Мнения: 678
  gargamela, може и да си права, ние също подписваме такива, този път ако не се лъжа май не си бях дала съгласието. А и както винаги, не и спомням за училищните дейности дали пишеше. Мисля че беше само на някакви състезания, конкурси, ако участват, тогава ако са съгласни. А то щом има вероятност да е европейски ден на нещо си, значи не би трябвало, знам ли и аз, ама то какво ли знам изобщо, не съм от интелигенцията.
  Теста по музика го отложила Г - жата за следващия час. Днес дори май си е позволила да зашлеви шамар на едно от момчетата, много се лигавели, и единият от всичките си го отнесъл.
  На щерката като и казах да я преместя, тя се запъна като магаре на леден мост, одеве пак и предложих, емии, отказа ми. Едната и съученичка пък от вчера все искала да я придружи до другото училище, което е гимназия, и защо, защото икала да зяпа момчетата. Честно казано вече нищо не разбирам, всички тук са като полудели, дали хормони или нещо друго ги гони, и аз не знам, важното е че мойто гардже и отказва. Вчера пък с тая мода да се носят черни дрехи направо ми прилоша. Нали отидох да я забера за да идем до центъра, ми то като видях децата, или наполовина или целите, са облечени в черно, викам и - да няма погребение, какво е туй нещо, по - голямата част от децата в черни дрехи, или е някакъв знак на протест срещу белите блузи. Тя и щерката много обича да е с черни дрехи през повечето време, каквото и да кажа, все и е тая, харесвала черното и затова.

  # 55
  • София
  • Мнения: 447
  Чудя се защо никой не пише, а то имало нова тема…
  Минаха входните нива по физика и по музика. Няма оценки все още в Школо. Следващата седмица продължават с входните нива, като само за петък нямат планирани контролни.
  Това Школо нещо почна да ме напряга 😁 Забелязвам, че умишлено пропускам нотификациите от приложението. До края на януари са вкарани дати за контролни, че даже и датите за класното по БЕЛ и по МАТ са определени.
  Днес по БЕЛ са сляли двата часа и са правили преразказ на непознат текст, точно както на НВО. Преразказът е бил върху 5-та глава от “Немили-недраги”, т.е не е бил съвсем непознат текст за децата, които лятото са чели произведението. Първо госпожата е прочела текста, а след това децата са го чели сами - общо за 30 минути. После са имали 1 час да пишат, без да гледат текста. Младежът беше доста стресиран и каза, че текстът му е бил много труден за преразказ. Не очаквам висока оценка, но поне ще даде някаква реална оценка на нивото му. Ако не друго, то поне ще има време да си оправи оценката.
  Като си представя, че в началото на миналата седмица още бяхме на море, почвам леко да се сдухвам при мисълта за това, което предстои 😔

  # 56
  • Сф
  • Мнения: 7 318
  При нас затегнаха с униформите. Аз как не обичах едно време..влизахме през един прозорец на стола Wink  Щерката обаче е за. Обаче официалната е умаляла. Е, нямам сега пари ОЩЕ и за това. Ходи с блузите и черни или тъмни дънки. Директорката седи на портала и връща шарении и без. Не знам как още не са и дръпнали обиците халки , не знам. Ааа, ма това елитна гимназия ли що е? Wink Няма шест,пет , всички с тъмни дрехи или униформи, това засега.

  # 57
  • Пловдив
  • Мнения: 2 900
  Тони,при вас всеки ден простотии. Къде е това училище?

  # 58
  • Мнения: 424
  И аз се чудех къде изчезнахте, а то имало нова тема .😁
  Набора имаше днес две входни нива, по математика и история. Вчера по БЕЛ. и руски . Днес имало сълзи ... Много двойки по история . Той е доволен от себе си. Другата седмица започват ударно със контролни по английски, ИТ, и май всичко по каквото не са правили. В къщи е лежерно, учи си, няма драми.  И това ще мине . Вероятно другото лято ще се усмихваме  при спомена за тази година 😁🤞

  # 59
  • Мнения: 678
  Тони,при вас всеки ден простотии. Къде е това училище?
  Аааа, на 25 - 30 мин. път с влак / рейс, в Станимака, на майна си Райна, на другия край на самия град, едно малко красиво по външност училище. Преди около час разпитах една девойка, за даскалицата по История, каквото казах на щерката, това каза и тя, навремето и е преподавала. Та както си казах преди няколко дни, на боб гледам, на фасул познавам. Щерката само ме погледна, хич хубаво не и стана, че мама е познала.
  Усещам как тази година ще бъде пълна скръб, хич нямам надежди вече за хубави оценки. Колкото и да учи, колкото и да се старае, ще трябва да напуснем кораба на добрия упех.
  Гледам че при Rouzi вече почват ударно с подготовката, браво, де да беше и при нас така.

  Rouzi, Гена, хайде де, откога ви чакаме, и аз почнах да се чудя къде изчезнахте. Бива ли така да се криете от нас. Хвана ви липсата, важното е че сте живи и здрави, и отново на линия.

  Да допълня, паметта ми се върна, сетих се че точно на тази декларация, метнах едно заграждение че не съм съгласна да я снимат, трябва да и кажа на наборката, за следващия път да си знае.

  Общи условия

  Активация на акаунт