Седмокласници 2021/2022

• 36 667
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
Едни са с подаръци, други с шестици, браво. Радвам ви се, както на вас, така и на децата.
Аз докато не видя написана оценка, черно на бяло, ще си мълча. Уж ги имат оценките, но както винаги не са отразени в школо, в хартиеният дневник изобщо нямам идея дали е писано. Бележниците, прибрани от класната, върнала им само обвивката на картите, чакала женицата и останалите да ги предадат. Чак тогава щяла да ги дава за подпис и печат. Ама и там не е гаранция че ще се нанесат всички оценки. Миналата година ни каза ние родителите да им ги нанасяме, а като менаха на ПО към края, казала на децата да си дават бележника на съответния учител да им ги пише. Щерката пък вика, мамо кога да го дадем, по време на час не ни дават да мръднем, като бие звънеца те вече бързо се изнасят. Та така, ще си изтърпя и таз година, само се замислям дали да не се запася и с розовите хапове.

# 76
  • Пловдив
Пипилота, уби змея с лопата. Знам, че не е смешно, ама синтактичен разбор по химия…. Да не е влюбен?

# 77
  • София
Абе Валя, какво ще се връщаш назад? Минало - заминало, ваканцията няма да се върне Wink

За черното, не знам дали забелязвате колко трудно се намират черни маски по магазините. Моята кака не иска да носи бяла маска Joy А понеже ние пък избираме що годе читави FFP2, които и да не са китайски, та тъкмо си бях набелязала едни и те много бързо се изчериха от мрежата.

Днес заведох сина на курс по БЕЛ, че трябваше да платя и таксата за месеца и госпожата каза, че ще им пусне начален пробен изпит да види кой къде е. Е подкосиха ми се краката. Толкова не съм се вълнувала на кандидат студентския си изпит. Че и спомена, че в зависимост от резултата може да ги поразмести по групи. Това още повече ме притесни, защото при нас логистиката е доста сложна. Та сега се надявам да се е представил достойно.

# 78
Пипилота, уби змея с лопата. Знам, че не е смешно, ама синтактичен разбор по химия…. Да не е влюбен?

Уж, не е влюбен, но знае ли човек. Много се смях аз. Той си е заплес, особено когато е подготвен, някак препуска по въпросите и редовно прави толкова тъпи грешки, че се чуди човек откъде ги измисля. Обикновено се дъни на въпросите от типа: Кое НЕ е вярно/Кое е вярно? Там все пропуска какво го питат, но това по химия е върхът просто. Госпожата сигурно е изпаднала в ступор.

# 79
  • София
Ако аз бях госпожата по химия, щях да си помисля, че се е шегувал, добре че учителите явно знаят какви заплеси са.

# 80
Пипилота, химичният синтактичен анализ е мега яко хрумване!
При това сме едва в началото. Какво ли има да видим до края...

# 81
  • Пловдив
*PipiLota*, ами детето видяло задача - Подчертайте! и веднага му светнала лампичката, че се подчертава при синтактичния разбор. Доста е подчертавал миналата година и лятото явно Wink Хареса ми рецензията на госпожата. Някъде към 4-5 клас, когато моята решаваше доста задачи и тя се беше бъгнала. Вижда някакво число и ми казва, че веднага и без да го иска, го вижда разложено на множители.. или на какво се дели, кое е остатък и т.н. Знаеше наизуст сумите от някои числа, сбора то числата до 10, до 100 и някак го ползваше. Мозъкът е страшен инструмент. Жалко, че развиваме нищожна част от него.
По темата за облеклото и униформите - Ами купих ѝ все пак униформа по мярка. Нещо са се засилили да ги проверяват в училище и правят забележки. Опита да маркира униформа като слагаше само вратовръзката върху тениски, но не мина номера. Било неуважително към гимназията.

# 82
И ние като всички правим входящи. Доста от тях минаха, само по ИТ има оценка. Новата учителка по физика май не е най добро попадение за училището и децата, а аз като дете на физици много държа този предмет да се преподава качествено.
Няма нещо кой знае какво за споделяне, интересно ми е дали тази година ще иска да ходи на състезания по математика или съвсем ще ги преустанови.

# 83
Момичета, ще се включвам само да ви чета, днес ми е много уморено, върших нещо което го отлагах от доста време, остана още малко, но ще е за понеделник. Има вероятност даже и да заспя по - рано тази вечер. Няма да казвам какво съм вършила, защото между вас може да има и гнусливи. Утре ще се отдам на релакс, само следобед ще излезнем с девойката на кратка разходка, и ще си помисля дали да я карам да си преговаря за останалите входни от понеделник които ще са.

# 84
Ъъъъъ и аз се замислих за анализа по химия,че то и моето е същото блеещо същество и допуска  точно този тип грешки.Много пъти съм чувала и чела,че оценката е понижена от невнимание,иначе знанията са на ниво.Не съм открила лек и съм на път да се предам.
Иначе стартира с 6 по ит и биология,очакваме резултатите и по география,физика,химия,музика(нищо чудно да оцели и първата си двойка) и англ.език.За тази седмица остават входни по бел,история и руски,мат. не е насрочена,още са на преговор.

# 85
  • Сф
Завърнах се аз от гостито и добре че погледнах Школо. Г-жата по математика организира допълнителни часове за подготовка за НВО след часовете , срок до утре, записахме се . Адмирации за госпожата . С това , часовете ни по математика на седмица, извън задължителните стават 3. Дано има и по бел.

# 86
  • София
Олеле, Пипилота, този анализ по химия, изби рибата! Simple Smile
Смях се с глас! А и коментарите на момичетата  са попадение в десятката за повдигане на настроението. Ей, вярвайте - 10 мин. си се хилосвах.
На мен по-скоро ми стана жал за детето/децата - толкова са се надъхали по БЕЛ, че вече навсякъде им се привижда синтактичен анализ.
Мисля, че г-жата по химия е влязла в положението на младежа, все пак всички са наясно, че им е напрегнато на децата.

Моят също страда от липса на внимание и недочитане на въпроси.

Един такъв бисер и си се подхилкваш 1 час! Благодаря, за свежата случка !

# 87
  • София
Здравейте, да знаете сборници с решени задачи за 6 и 7 клас?

# 88
Има една книжка с решенията на всички задачи от Книга на ученика на Архимед. Виждала съм я само онлайн, не съм я разгръщала, така че не мога да кажа доколко подробни са решенията.
Веди също имат една книжка "Тестове по математика за НВО", където има решения на всички задачи. За по-лесните има по ред обяснение, при по-трудните е по-подробно.

# 89
Ми и аз да си кажа, снощи отварям школо за да покажа нещо на детето, обаче вместо това гледам че има нанесена оценка, мииии, оценката е
3- ка, нанесена в 20:35 и е по БЕЛ. Решавам да видя статистиката, там пък показва че е на 7 място в паралелката, 16 във випуска и на 93 в уч - щето. Взех да се чудя дали да ме хване жал, или пък да се радвам. Вярно че си преподаваха мин. година, не че беше на ниво, но се отчете като дейност. Днес ще видим колко броя ще направят, в петък по Музика го отложи, та може днес и по нея да правят. Взех да ги пресмятам, ми то и половината още не са стигнали, като 2 - 3 предмета ще са от др. седмица нататък.
Пожелавам ви на вас радостни новини, на децата ви само отлични оценки, а ние ще се борим с вятърни мелници.

Работата която отложих за днес, я довърших вчера, релакс и преговор, нула, та днес ще се отдам на пълна почевка.
Снощи гледах съдебен спор, двата епизода, единият ми беше по - важен, там ми се искаше да видя още нещо, обаче уви, почти нищо не успях да видя. Следобед щерката ако изяви желание, ще и пусна повторението, имаше мерак да го гледа.

Общи условия

Активация на акаунт