Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 79 317
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 1 065
Здравейте! На Ваше място директно бих питала в болницата. Щом нямате проблем да зададете въпросите си,се обърнете директно към тях. Дори тук някой да Ви отговори, може междувременно нещата да са се променили или изначално да не стоят така. Винаги звъня лично на човека или институцията, която отговаря за моя казус. Успех!

# 1 066
То хубаво да гледат, ама да не им дават да шият. Аз бих отказала също!

# 1 067
Хора, това е университетска болница. Какво очаквате?
А и нали не мислите, че лекарите се учат на кукли?
Наистина, ако не желаете студенти, идете в друга болница, не е толкова трудно да се сетиш.

# 1 068
Въпросът е пациентът да има право на избор. Все ще има хора, които ще се съгласяват да се учат на тях, но да е съгласувано. Мен не ме питаха и си имам своите поражения, така че, да, не бих се съгласила повече категорично. Simple Smile

# 1 069
Не зная как е с избор на екип, ще споделя моя опит. Родих миналия октомври, естествено раждане без избор на екип, само с акушерка, т.е. имах уговорка с нея. При приема през спешното попълних куп документи и там има възможност да се съгласите или не да присъстват студенти на раждането. При мен дойде едно девойче, представиха ми я. Тя стоя в родилната зала през цялото време, акушерката ѝ обясняваше какво ми правят, защо и т.н. Момичета не ме е докоснало с пръст дори. Накрая, когато родих дойде до мен, прегърна ме и ми благодари за възможността да наблюдава първото си естествено раждане. Беше доволна, че е дошла в събота и извадила късмет с мен и щяла да се похвали на колегите си ( цитирам думите ѝ ). Емоционален и красив момента беше и за двете ни.

# 1 070
При втората ми операция в МД при приема ме прегледа едно девойче (специализант ли,  стажант ли, студент ли - не знам). Към всеки лекар имаше по едно зачислено такова. (Аз бях с избор на екип и преди това моят лекар си ме беше гледал и знаеше какво иде реч). Бях с киста 10/12 см. Прави ми това девойче вагинален ехограф, снимка - и вика ама колко голямо е това нещо. За първи път виждам на живо такава. Като се вдъхнови Grinning Ама може ли да дойда на операцията да гледам? (Бях писала отказ, ама и казах ела. Само няма да буташ Grinning)
Излизаме, срещаме един младеж от нейните по коридора и вика: виж, виж... Малко й липсваше такт. Знам обаче моите студенти как се впечатляват по стажове на някои неща... Разбирам ги децата, ама предполагам, че ако нямах наблюдения и не бях подготвена щях да се чувствам странно и възмутено.
Идеята на целия ми отнесен пост беше, че попълваш декларация за присъствието на обучаеми Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 12:53 от the_bug_lady

# 1 071
Благодаря на всички за инфото. И последно понеже звъня в МД, но не вдигат, имате ли спомен кога се плаща за избора на екип- преди, или след раждането и горе- долу коя гестационна седмица?
Благодаря предварително!

# 1 072
Моя избор си го платих след раждането, по-точно при изписването като си плащах и нощувките

# 1 073
Потвърждавам, че избор на екип се плаща при изписването.

# 1 074
При второто ми раждане пак си платих за екип при същата докторка дето ме изражда първия път. Тогава разговарях с нея, че искам да е същата акушерка, която ми беше на първото раждане. Мисълта ми е, че имаш право на избор на акушерка, щом си платил за избор на екип, освен че се избира доктора.

# 1 075
  • София
Привет, мили дами!
Предстои ми секцио др.седмица с избор на екип, като желанието ми е да съм на 12-ти етаж заради възможността да съм с бебето. По-рано писах вече в темата, но се притеснявам обаче дали ще съм особено адекватна,  кърмата кога ще “дойде” и т.н.
Знаете ли дали има вариант поне в първите дни да заплатя за индивидуални грижи или нещо подобно?
Благодаря!

# 1 076
Привет, мили дами!
Предстои ми секцио др.седмица с избор на екип, като желанието ми е да съм на 12-ти етаж заради възможността да съм с бебето. По-рано писах вече в темата, но се притеснявам обаче дали ще съм особено адекватна,  кърмата кога ще “дойде” и т.н.
Знаете ли дали има вариант поне в първите дни да заплатя за индивидуални грижи или нещо подобно?
Благодаря!
Кърмата слиза при всеки различно, но може да слагаш бебчо да си “работи” за яденето Simple Smile с нас така стана на първата нощ си потърси гърда бебока ми и на сутринта вече имах кърм, но е индивидуално.
За индивидуални грижи се съмнявам са стане, аз раждах през август и етажа беше пълен с бебочета и родилки, съмнявам се да имат капацитет. Първата нощ на етажа може бебчо да не е при теб ако не си се раздвижила или не се чувстваш добре

# 1 077
Здравейте,
Някой запознат ли е какви са цените за вип стая на 5 етаж?
Настаниха ме за задържане, но може и по-дълго да остана (ако всичко е наред) понеже искат да задържат бебето максимално. Какво представляват тези стаи - с по 2 легла ли са? За мен най-важен е санитарният възел, защото съм и със системи.
Благодаря предваритвлно!

# 1 078
Привет, мили дами!
Благодаря!
Здравей,последно раждах в МД 2017 и бях на 12 етаж.в една от стаите родилка си беше платила индивидуален сестрински или акушерски пост и тази сестра/акушерка стоя с нея в стаята неотлъчно първите два дни(предполагам за толкова си е платила).Сега има ли тази опция още,не знам,но може да си попиташ на място в МД и ще ти кажат има ли,няма ли и ако има-каква е цената.Успех и леко раждане!

# 1 079
  • Седмото небе
Аз съм почти сигурна, че все още го има като опция “индивидуален акушерски пост”, трябва да се пита да, както и за цена. Отделно е въпроса ако основно притесненията ще са ви само около кърменето, доколко тази акушерка ще може да ви съдейства. За милионен път в темата ще повторя името на една прекрасна дама ТАМАРА, тя е консултант по кърмене там в МД и ако имате нужда винаги може да я извикате. Телефона и също лесно се открива или дори и там на място при постъпване да питате за нея, винаги ще дойде при първа възможност. На много момичета е помогнала и дала насоки в обърканите първи часове и дни с бебчовците.

Общи условия

Активация на акаунт