Термин юни 2022

• 51 360
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
На мен ми го пише в листа от фетална морфология. Там е описано всичко по плода. Правих я на при ЖК, а на частно, ако има значение. Беше с вагинален ехограф, защото бебето беше по голямо  не се виждаше с коремния. Бях 13 + седмици, а по измерване 14+. Но съм с ранна ову.

# 511
Не я изписват. Поне на моите документи не пише. На ранна фетална не я мерят. Тя само с вагинален ехограф се мери. Моята АГ ме предупреди, че задължително на всеки преглед от ЖК следва да се измерва шийката и да се проверяват

Имах преглед с вагинален ехограф, но лекаря нищо не каза. Предполагам е била наред. А скъсяването задължително ли е придружено с болки/дискомфорт?

# 512
При мен да, но съм чела, че при някои момичета не е имало симптоми. Просто на следващ преглед искайте да измери. Аз така ще направя, ще си платя ехограф и ще видим.
Не я изписват. Поне на моите документи не пише. На ранна фетална не я мерят. Тя само с вагинален ехограф се мери. Моята АГ ме предупреди, че задължително на всеки преглед от ЖК следва да се измерва шийката и да се проверяват

Имах преглед с вагинален ехограф, но лекаря нищо не каза. Предполагам е била наред. А скъсяването задължително ли е придружено с болки/дискомфорт?

# 513
Много ви благодаря. Следващия ми преглед е чак след средата на Януари, но няма да се вкарвам във филми от сега.

Иначе стискам палци на всички при които е било установено скъсяване, сигурна съм, че всичко ще бъде наред. Бъдете здрави!

# 514
От коя седмица вече може да се види пола?,/Понеже аз съм в 15+ и АГ-то ми каза,че е много рано , на следващия преглед (5.01)  евентуално .

# 515
От коя седмица вече може да се види пола?,/Понеже аз съм в 15+ и АГ-то ми каза,че е много рано , на следващия преглед (5.01)  евентуално .
И аз съм в 15та и в понеделник каза категорично момиче. Явно вече са оформени половите органи и ако има бобче ще се види.

# 516
Бях в 13+, на фетална морфология , само на 2д гледа, но бебе е седмица по голямо и отговаряше 14+,  и каза пола. Но не е на ЖК, а при специалист.

# 517
На мен ми казаха още на БХС и миналата седмица в 15 г.с. потвърдиха със сигурност. 💙 Явно зависи от положението на бебчето и от това АГ дали иска да прави предположения или да изчака да се вижда по-добре.

# 518
При нас пола го видяха много рано, макар и да беше по-скоро предположение лекаря беше доста сигурен. На ранна ФМ лекаря каза същото и вече с пренатеста беше 100% сигурно. На първата ЖК се видяха вече е добре образувани органи.

Нещо на което попаднах снощи с малко по-различен смисъла за нас:

# 519
При мен полът се опита да го каже в 14та седмица, но просто много мърдаше и ми даде само предположение. Та много си зависи.

# 520
  • София
За пола - най-много зависи от положението на бебето, понякога и в 16та седмица не могат да кажат 100%, ако се е завъртяло неподходящо.

За скъсяване на шийката, на мен др Сигридов ми каза 16-18 седмица да си запиша час за преглед, при който щяло да се премери и да се оцени има ли риск от скъсяване (ранен скрининг за скъсяване на маточната шийка).

# 521
А 16-18 седмица не е ли късно, защото четох, че е препоръчително ако ще се прави  серклаж да не е по-късно от 14 седмица, когато рисковете били най-малко. Има не малко случаи разбира се правен и много по-късно.

# 522
Серклаж се прави спокойно до 23-24 г.с. След това вече не може и не е препоръчително

# 523
Серклаж се прави спокойно до 23-24 г.с. След това вече не може и не е препоръчително

Значи няма какво да ме притеснява, че прегледа ми е чак януари и тогава ще разбера какво е състоянието. Добре, че много неща научавам от форума, че иначе няма откъде..

# 524
  • София
Ето на този калкулатор пише някои съответни дати, включително и кога е най-подходящо за бременната да се измери маточната шийка, може да е полезно:

https://www.prenatal-denk.bg/instrumenti/kalkulator-na-bremennostta/

Значи няма какво да ме притеснява, че прегледа ми е чак януари и тогава ще разбера какво е състоянието. Добре, че много неща научавам от форума, че иначе няма откъде..

Общи условия

Активация на акаунт