Термин юни 2022

• 47 541
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
16-18 е нещо като "ранна" фетална. По-добре оформени са органите, мисля. На сайта на д-р Сигридов пише, че тогава правят оценка за риска от преждевременно раждане, шийка на матката...
Мисля, че е задължителна за провеждане при гранични резултати от БХС или други рискови фактори на бременността.

# 556
Малко да сменя посоката на разговора ако може. Какво мислите за коланите след раждане? Имате ли, ще носите ли? С първата бременност почти не носих, но сега мисля да си купя. Чета коментари и доста хвалят на vikababy. Някой с мнение?

# 557
На това попаднах аз за Феталните морфологии, но може би всеки лекар си ги разделя и насрочва според неговото виждане.

# 558
Колан имах и го дадох с етикета 6 месеца по-късно. Така и не ми го върнаха... Май си е до структура, а и възраст.

# 559
Моята ранна я правиха в 11-12 седмица и на документа ясно си пише ранна феталта морфология. От 16 натам си е втората. Има доктори, които не чакат до 20та

# 560
Моята ранна я правиха в 11-12 седмица и на документа ясно си пише ранна феталта морфология. От 16 натам си е втората. Има доктори, които не чакат до 20та

Възможно е. Аз лично ходя при двама фетални специалисти, конкретно за този тип прегледи и явно и двамата предпочитат 20 г.с, та по тази причина попитах за тази 16 -17 г.с. - не бях запозната.

# 561
  • София
16-17 г.с. не е точно фетална, а някакъв скрининг за дължина на маточната шийка и оценка на риска.
Втората фетална е 19-23 г.с. По това време може да се направи и фетална ехокардиография.

# 562
Явно всеки доктор си преценява. Моят на ранната ми каза директно, че записва час за втора фетална на 5 Януари. Предполагам си е преценил. И после чак на трета.

# 563
А скрининг за дължината на маточната шийка не може ли да бъде направен точно и от обикновен АГ, доколкото знам има някакви общоприети стандарти за размера?

# 564
А скрининг за дължината на маточната шийка не може ли да бъде направен точно и от обикновен АГ, доколкото знам има някакви общоприети стандарти за размера?
На 25ти ми правиха точно такъв преглед . Моя Аг ми го направи . Не ме е пращал при специалист .

# 565
16,17та седмица с е фетална морфология, не е само измерване на шийка. Аз имам записан час при специалист. Аз съм на 35 и моя АГ ме записа за нея, даже скален да пропусна първата, но аз и нея направих. Каза, че повече неща се виждали на тази в 16та, 17та. Но наистина си зависи от проследяващия. Аз мисля да правя и тази по късната.

# 566
Моята шийка АГ си я мери с вагинален ехограф. Не ме е пращала на специален доктор. Даже ей сега ще търча пак по дежурните да ми я мерят…

# 567
Попаднах на това:

https://www.napravigo.bg/index.php
https://www.napravigo.bg/register.php

Аз лично няма да участвам заради условието със снимката, не е по моят вкус, но се надявам да бъде от полза за някоя бъдеща мама.

# 568
  • София
Ето един примерен сайт с дати за прегледи:

https://ohnamama.bg/bremennost/gestacionna-sedmica-znachenie-izc … -bremennostta-467

# 569
Здравейте и от мен,бъдейщи мами!
Включвам се да ви чета с интерес!
Терминът ми е на 2 юни,чакам си третото детенце с нетърпение. Имам си момченце на 9 и момиченце на 7.Забравила съм някои неща,а други съм сигурна, че ще науча от вас.
Двете си деца съм раждала във Вита при д-р Даниела Велкова, но тя е във Франция и третото ще го раждам живи и здрави в Токуда при д-р Атанасова. И двете много си приличат по отношение, невероятни са!!!
А морфологиите са ми били  и сега също са при проф. Д. Марков,отново невероятен!
За десет девет години  откакто ми беше първата среща с него не усетих промяна към лошо,внимателен,изчерпателен и точен!
Да не пропусна,че имам контракции и пия по 6 таблетки магнерот на ден.
Лека бременност на всички!

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 08:48 от Blqsuk90

Общи условия

Активация на акаунт