С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 386
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Бях тръгнала да пиша, ама после реших, че няма да си издавам тайната Joy само ще кажа, че няма такова понятие "мъжа да помага на жена си за домакинството". Домакинсвото е общо и отговорността за поддържането е обща между членовете на семейството /изкл. малки деца въпреки, че и те се включват с прибиране на играчки и нецапане след определена възраст/. Вече как ти ще го обясниш това на мъжа ти и как ще го накараш да го проумее, оставям на теб да откриеш начина...

# 376
Belive_, ako слушаш от форума, имай предвид, че всички са в перфектни връзки, с перфектни съпрузи, децата са най-малкото вундеркиндчета. Само свеки дразни, най-много и сестра му. А ако още повече се заслушаш и съвет да бягаш с 200 и да се разведеш ще получиш.
Демек китката си я забоди на другото уше.
Иначе и аз като Дренка мисля, че с много си се нагърбила, а частта с фазомера ме разби.
Щом не е научен от 1 до 7, абдикирай от всичко, което не е най-належащо и чистете заедно събота или неделя. Като поседи в хаоса ще се чатне и сам.
За всеки проблем има оправия.

# 377
Има мъже, на които хаоса не им пречи. Защо се успокоявате с това, че ще се усети? Че ще си прибере най-малкото личните вещи, ще измие мивката като свършат всички чисти съдове за ползвсне, че ще пусне прахосмукачка, като започнат да му боцкат трохи по краката, че ще пусне пералня като остане без чисти гащи и тн. Защо се заблужавате? Това от опит ли го казвате, или само от предположение 😂

# 378
Е,за тоя фазомер дадох пример просто ,не ходя всеки ден да ровя по контактите 😉,имах предвид,че съм наясно що годе къде стоят нещата му и знам за какво и как се използват.Дори винаги му помагам като сглобява мебели и така нататък.А пък това аз да го науча,мисля че е късно да се учим на тази възраст,просто е нужно разбиране...

# 379
  • София
Първо трябва да си разпределите задачите и да се знае кой за кое отговаря - дали ще е на мъжка - женска, дали всичко ще е общо и ще се реагира според възможност, трябва да има някакъв ред. Иначе се отварят възможности са злоупотреба - в момента, "женската" работа твоя, "мъжката" и тя май твоя, но със сигурност не негова.

Понеже той така е научен, с разговори голям ефект няма да има, трябват действия. Той не върши неговото - започваш да действаш като него с твоето. Не му се прави оправя мазалото с тавана? Хубаво, ами и на теб не ти се готви. Започваш да отлагаш, да овърташ - ама тези неща, които ще ги усети - храната, неговото пране.

И както каза Мая, щом и двамата работите, къщната работа е обща. "Помощта" предполага, че ти е съдействал с нещо твое, а то е и негово. Поне докато си разпределите задачите, и тогава всеки си знае своите и отговаря за тях.

# 380
И както каза Мая, щом и двамата работите, къщната работа е обща. "Помощта" предполага, че ти е съдействал с нещо твое, а то е и негово.
Именно,това имам предвид и аз!✌

# 381
Скоро колежка в отделението се опитваше да ми пречи да работя, с дискусия по темата. От “Аз му казвам - прибирай си чорапите и шкафа, той ми вика - няма”, монологът премина към “мъжете, майките им и т.н. Много хубаво, ама тез вашите мъже - все за нещо сте ги харесали и взели, та оттам нататък се налага да се оправяте сами с тях.

# 382
Абе, аз от опит не говоря, защото моят мъж не е мърльо по принцип и майка им с брат му много рано им е раздала задачите. А говорим за жена, която сигурно има-няма 5 години трудов стаж за цял живот и все вкъщи си е стояла 😂
Освен това и цялото студентство, че и след това е живял със съквартирант и сам, та му е ясно колко работа и време отнема всичко.

Но има и хубавата българска поговорка "Има наука, има и отука", та си мисля, че не е непоправимо да се научи всеки мъж на домакински задачи. 😉 И никой не говори да става гурме готвач или професионален чистач.

# 383
Скоро колежка в отделението се опитваше да ми пречи да работя, с дискусия по темата. От “Аз му казвам - прибирай си чорапите и шкафа, той ми вика - няма”, монологът премина към “мъжете, майките им и т.н. Много хубаво, ама тез вашите мъже - все за нещо сте ги харесали и взели, та оттам нататък се налага да се оправяте сами с тях.
Разбира се,че има много неща,които харесвам в него и нито искам да го сменям,нито си търся някой извън дома,с който паралелно да имам връзка (наречете ме задръстена,но това е много гнусно според мен),просто в случая споделих какво ме ядосва и напоследък много натежава!
Ще поговорим тези дни и мисля,че ще има напредък,някак си като видиш,че отсрещния проявявя разбиране,ти също проявяваш такова!
А и говорене му е майката,не да си мълчим няколко дни и после пак всичко по старо му,все едно нищо не е станало!

# 384
За пръв път ли ще говорите на тези теми? 🤔 Дано те разбере все пак и най-важното да има някаква корекция от негова страна.
Аз понякога вдигам ръце и си казвам "не издребнявай". Казвала съм му, че искам нещо заедно да направим, но като видя, че той не си мърда пръста и започна аз да го върша, защото трябва да се свърши все пак и си казвам, че реално съм нямала нужда от помощтта му, че работата е за един човек или че аз бих я свършила по-добре и тн. И се подразня на себе си, на факта, че не ми тежат задачите, които върша, че не искам дори и той да ги върши, а се дразня, че на него не му пука дали ще са свършени или не. И не му пречи дадено нещо да не се направи на момента. Та мен това ме дразни като цяло, че е непукист, не пуска битовизмите в себе си, а аз обратното. И преди да живея с него и сега си върша абсолютно същите неща. Как пък тогава не са ми бъркали отзад, а пък сега ми бъркат.. Може би си търся повод за караници и прочие.. Но явно не при всички дразгите са причинени от реални дреболии..
Имала съм и леко педантично гадже навремето, ами ето там вече беше проблем, хаха

# 385
Mountain, дете/деца имате ли?

# 386
# 387
Така и предположих.
Тези твои самоуспокоения сега може да са ок, но са бомба със закъснител.
Не търси сламката в очите си, оправдавайки гредата в неговите. Търси начин да се ангажира.
Аз понякога вдигам ръце и си казвам "не издребнявай". Казвала съм му, че искам нещо заедно да направим, но като видя, че той не си мърда пръста и започна аз да го върша, защото трябва да се свърши все пак и си казвам, че реално съм нямала нужда от помощтта му, че работата е за един човек или че аз бих я свършила по-добре и тн. И се подразня на себе си, на факта, че не ми тежат задачите, които върша, че не искам дори и той да ги върши, а се дразня, че на него не му пука дали ще са свършени или не.

# 388
А пък това аз да го науча,мисля че е късно да се учим на тази възраст,просто е нужно разбиране...
На всяка възраст човек може да се научи на нещо ново. Това са оправдания на хора, които не искат да се научат или такива, които нямат търпението да научат някого.
Ще отнеме повече време и повторения, но рано или късно ще стане.

# 389
  • Sofia
Аз пък мисля, че точно в зряла възраст се учим най-лесно. Стига да пожелаем...

Общи условия

Активация на акаунт