Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 272
  • 690
  •   1
Отговори
# 195
Приятели, здравейте. Имам дъщеря, която беше оперирана, в последствие постепенно спря лекарството си. На всеки 6 месеца я водим на ЕЕГ, чисти са. Няма пристъпи.
Но тази вечер ми се изправи косата.
Беше заспала, ние гледахме нещо в хола. Изведнъж дойде и ми се стори със странен поглед. Веднага почнах да и задавам въпроси, но все едно беше объркана и около 30 секунди не ми отговаряше. Според съпруга ми, е била просто сънена, но парен, каша духа Sad
След това я занесох в стаята и, поговорихме си и заспа веднага.
Мислите ли, че може да е някакъв нощен пристъп? Как притичат тези нощни пристъпи, за какво да следим?
Благодаря!

# 196
  • Пловдив
Здравейте, имам въпрос. Изписаха лекарство с протокол. Казаха ни да го заверим в здравна каса. Днес се наложи да посетим друг специалист който също изписа лекарство с протокол. Той каза , че не е нужно заверка от здравна каса. Ставало по електронен път. Дори се учуди като споменах за изписан медикамент с протокол и че е нужно са ходя до София до здравната. Вие как процедирате с тези протоколи. Става въпрос за ламиктал.
Не мисля, че трябва да ходите до София, а в здравната каса в града или регионалния град. При нас винаги е било през здравната каса в Пловдив. Не за всяко лекарство се минава през комисия в здравната каса до колкото знам.

# 197
Добро утро , момичета отново повдигам въпросът с протокола за ламиктал 100. Лекуващата ми каза да нося само амбул.лист , протокола и здравна книжка. Но тази сутрин съпругът ми са го върнали защото нямал нужни изследвания и документ че е лежал в болница. За първи път взимаме протокол , но нищо такова не ни каза невроложката. В болница е лежал преди много години . Но преди когато пиеше Депакин хроно и ползвахме протокол не сме правили нищо . Моля споделете какви изследвания да направим. Единствените които правим са за серумно ниво.

# 198
Никога не са ми искали от ЗК такива документи. Знам от невролога, че някои медикаменти се дават с протокол, който той издава - при нас е Трилептал и други медикаменти като Левебон, протокол за който трябва да бъде издаден от комисия.
Но при положение, че имаш издаден протокол с амб.лист, който просто се заверява в ЗК няма логика да искат такива документи.

# 199
Ами за съжаление са го върнали от здравната каса в София. Лошо е че не сме от София и всичко е свързано с много други неща. Та дори и отстъстване от работа за да може да отиде.

# 200
Здравейте, пиша за първи път. Дъщеря ми е на 7 месеца с диагноза синдром на уест поставен в България и потвърдена в Турция. В Турция към назначеното лечение с конволекс ни добавиха фризиум. Моля за помощ от майките които го използват от къде и как се снабдявате с него благодаря на отговорилите

# 201
Ами за съжаление са го върнали от здравната каса в София. Лошо е че не сме от София и всичко е свързано с много други неща. Та дори и отстъстване от работа за да може да отиде.
А не може ли да отидете в здравната каса във вашия град?
Знам, че носех експертно становище.Но при нас винаги е било след престой в болница.При последното лекарство само ни дадоха заверен протокол при изписване от болница в София.Даже изчакаха с изписването, за да мине деня за комисия.

# 202
Ходихме първо там. Но ни казаха, че те не заверяват и ни пратиха в София.

# 203
Здравейте, имам проблем с откриването на Конвулекс- сироп в Пловдив. Някой може ли да ми каже в коя аптека го има?

# 204
Знае ли някой за гривна или нещо подобно за засичане на епилептична активност без градн мал?
Да засича абсанси, моторни, атипични припадъци, объркване и други.
Чувал ли е някой за припадък  с объркване на съзнанието, страх, приплакване, ходене напред назад из стаята и после спира това поведение.
Гривните по принцип са най-добри за гранд мал. Обаче непрекъснато се подобряват, дори за предсказване на пристъпи.
 Такъв припадък с обикаляне и страх съм виждала.
Приятели, здравейте. Имам дъщеря, която беше оперирана, в последствие постепенно спря лекарството си. На всеки 6 месеца я водим на ЕЕГ, чисти са. Няма пристъпи.
Но тази вечер ми се изправи косата.
Беше заспала, ние гледахме нещо в хола. Изведнъж дойде и ми се стори със странен поглед. Веднага почнах да и задавам въпроси, но все едно беше объркана и около 30 секунди не ми отговаряше. Според съпруга ми, е била просто сънена, но парен, каша духа Sad
След това я занесох в стаята и, поговорихме си и заспа веднага.
Мислите ли, че може да е някакъв нощен пристъп? Как притичат тези нощни пристъпи, за какво да следим?
Благодаря!
Нощните пристъпи особено трудно могат да бъдат отличени. Ако детето 30 секунди не може да се съсредоточи, аз бих се притеснила. Може би трябва да направите ЕЕГ по време на сън. От друга страна, след такъв пристъп децата обикновено заспиват веднага.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 23:51 от katta

# 205
Добро утро , момичета отново повдигам въпросът с протокола за ламиктал 100. Лекуващата ми каза да нося само амбул.лист , протокола и здравна книжка. Но тази сутрин съпругът ми са го върнали защото нямал нужни изследвания и документ че е лежал в болница. За първи път взимаме протокол , но нищо такова не ни каза невроложката. В болница е лежал преди много години . Но преди когато пиеше Депакин хроно и ползвахме протокол не сме правили нищо . Моля споделете какви изследвания да направим. Единствените които правим са за серумно ниво.

Ако е за първи път протокол за ламиктал,  преди години се изписваше,след лежане в болница, тъй като се водеше от скъпо струващите лекарства и от там се издаваха всички документи.
Подаваха се в ЗК,а от там се пращаха в София,за одобрение.
И докато одобрят протокола се даваха мостри от даденото лекарство.

# 206
Здравейте, имам проблем с откриването на Конвулекс- сироп в Пловдив. Някой може ли да ми каже в коя аптека го има?
И той ли ще изчезва 🙄. Не съм от Пловдив и не мога да помогна за съжаление. До сега не ми се е случвало да не взема, но той ми е редовна заявка и в аптеката имат наличност.

# 207
  • Варна/Белгия
Здравейте, пиша за първи път. Дъщеря ми е на 7 месеца с диагноза синдром на уест поставен в България и потвърдена в Турция. В Турция към назначеното лечение с конволекс ни добавиха фризиум. Моля за помощ от майките които го използват от къде и как се снабдявате с него благодаря на отговорилите

Фризиум само от чужбина като Германия,Франция,Белгия(но в Белгия се издава само с тяхна рецепта).

# 208
Аз идвам да помрънкам. От почти 3 години детето нямаше пристъпи, и сега за 24 часа направи 2. Вярно, леки, за около 30 секунди, ама с тотално изключване. Снощи падна като талпа, днес успях да я хвана да не падне. А мислехме скоро да започваме да намаляме конвулекса. Мрън
Весело посрещане на новата година и дано да е по-добра и по-здрава Hug

# 209
  • В къЩи.
Много съжалявам.

Пожелавам и аз здраве и спокойствие за всички през новата година и никакви или поне по- малко пристъпи.

Общи условия

Активация на акаунт