Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 152
  • 690
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте. Извинявам се, ако темата е само за дечица, защото друга не намерих, но става въпрос за човек 50+. Има ли някакви противопоказни хранителни добавки? Човекът се чувства отпаднал на работа и жегата не му понася. ЛЛ беше изписал някакви ампули за енергия, но те не трябва да се пият дълго време.

# 376
Знам за гинко билоба, джинджифил и грейпфрут, че Не се приемат.Подсладител аспартам също.Вижте съдържанието на ампулите.
Енергизиращите напитки стимулират мозъка и не е добре за хора с пристъпи.

# 377
Здравейте! Става въпрос за възрастен приемащ Депакин хроно. Ще посещава зъболекар, как стои въпроса с упойките? Не намирам много информация...

# 378
Синът ми преди години приемаше Депакин хроно . Налагало се е да лекуваме зъби с пълна упойка,както и операция му се прави с пълна . Не е имало проблем.Бързо идваше в съзнание , а и след това не е имало проблем.Не  помня само последният прием на лекарството как го взимаше ,преди извършване на манипулацията. Но това анестезиолог ще ви каже.

# 379
Благодаря, non4etoo! В случай може би ще са местни упойки.

# 380
С местна упойка също са му правени зъбки. Не е имало проблем.

# 381
Дъщеря ми пие Депакин хроно - 1000 мг на ден. Местна упойка за лечение на зъб, не е имало проблеми.

# 382
Много ви благодаря, non4etoo и mama Nana!

# 383
Здравейте, подарявам Петинимид 250мг 5 блистера, Неуротоп 200мг 1 блистер почти - 9 хапчета и половина и Финлепсин 200мг 6 хапчета от блистера.
Всички са в срок.

# 384
Може ли малко уточнение. Джинджифил и грейпфрут не трябва да се приемат ако детето пие лекарства или изобщо?

Има някой от вас пробвал неврофийдбег като алтернативен метод за епилепсия?

# 385
Грейпфрут не се приема заради лекарствата, а джинджифила уж превъзбужда мозъка.

# 386
Грейпфрут не се приема заради лекарствата, а джинджифила уж превъзбужда мозъка.

Аз пък давам прясно настърган джинджифил с мед и лимон. по 1 лъжица на ден. Имаме и ХАДВ.
Ще навреди ли?

# 387
[/iЗдравейте,
Сина ни направи фебрилен  гърч на 1.3 г, лежахме в нолница, невролог и еег. Всичко излезе нормално. Преди дни след като се захласна и спря да диша, получи пак гърч(без температура) Беше около 20мин,през което време посиняваше и трудно дишаше. В първата болница не можаха да му помогнат,но излезе от гърча. Изяикаха линеика и в другата болница ни приеха. Тук правят прегледи и  лечение на последиците от гърча(дистеми против оток), но няма специалисти които да установят от какво са. Мислим да ходим в София в детаката неврология, но незнаем колко време се чака, само прегшед ли ще е или да се подготвим за престой.
Първия гърч беше по време на сън при което се давеше в слюмка и беше посинял, сега се питам дали има датчик които може да следи температурата му и дишането, за да не скачам по 100 пъти да го гледам дали е ок.
Казаха, че за сега не може да се говори за епилепсия, но прави много тежки пристъпи.

# 388
В темата преди време беше коментирана една гривна Емпатика, която отчита гърчове. Вече съм забравила подробности, дано някой се включи.
Иначе при моя син също гърчовете продължаваха много дълго. Стигали са до час на фона на поставен медикамент. Той обаче е с доказана симптоматична епилепсия. Отключи я на 1г. и 6м. Към момента (7г.) е овладяна с подходящото лекарство.

# 389
Отдавна не съм писала, нямаше нищо важно.
Последното ЕЕГ е чисто и ни предложиха схема за постепенно редуциране и евентуално спиране на Левитарацетама след месец.
Доста се развълнувах, не очаквах. Разбира се, лекарите подчертаха, че няма гаранция и може да получи пристъп.
От миналата седмица тръгна за по час на детска, дала съм им диазепам за спешни случаи. Страх ме е и не мога да се зарадвам, но все пак е крачка напред.
На всичкото отгоре усилено говорят за нова вълна ковид, свива ми се сърцето.

Има ли деца, които успешно са спрели антиепилептичния медикамент и не са имали пристъпи?

376, не съм запозната с фебрилните гърчове. На познати детенцето получава такива при покачване на температурата.
Не се ли израстват?

Общи условия

Активация на акаунт