Епилепсия - ТЕМА 27

• 75 764
  • 713
  •   1
Отговори
# 705
Много благодаря,не знаех че и това е вариант.
Задължително ще направим.
Дано ме са на различно мнение,че тогава ще трябва сигурно и трето мнение

Защо ще правите две? Просто покажете ЕЕГ-то и на втория специалист, за разчитане. Да видите какво ще ви кажат двамата за едно и също ЕЕГ.

# 706
Моята дъщеря също прави абсанси и пие Петинимид. На мен невроложката ми каза, че се израствало в някакъв момент.

# 707
На колко години е вашето детенце?
quote author=Marthina link=topic=1371368.msg50728095#msg50728095 date=1768978388]
Моята дъщеря също прави абсанси и пие Петинимид. На мен невроложката ми каза, че се израствало в някакъв момент.
[/quote]

# 708
На 6 и 2 месеца. Открихме го на 4 години и 5 месеца. Скоро ще станат 2 години откакто пие лекарството. В началото невроложката каза, че според нея след 2 години всичко ще е отшумяло, но на последното ЕЕГ имаше отново абсанс и вдигнаха дозата. Тоест скоро няма да спираме лекарството.

# 709
Марти, а пускате ли ниво на етосуксимид преди вдигане на дозата?Ти забелязваш ли абсансите или само на ЕЕГ се вижда?Синът ми пиеше по 4 таблетки, после три, после само сутрин.

# 710
Кокомира, не сме пускали такова нещо.
Честно казано, преди време едната госпожа на дъщеря ми ми спомена, че според нея е възможно отново да са се върнали. Аз не съм забелязала.

# 711
Здравейте.
Имам син на 18год с ДЦП и епилепсия.
Първия пристъп направи на 9 месеца и от тогава вдигаме дози, добавяме нови лекарства, знаете как е. В момента пие Конвулекс 3*11мл, Трилептал 3*12мл , Топилекс 2* 75 мг , имаше период когато приемаше и Ламиктал, но не видяхме ефект от него и го спряхме.
Единствено когато беше на 3-4 год имаше период от 2 год без гърчове, по принцип прави по 1 на 1-2 месеца , но последната година са всяка седмица.
Гърчовете са винаги по време на сън.
През всички години сме следяли единствено чернодробни и правим по два курса годишно с Ливорон или подобни.
Повода да пиша е ,че имам позната в Германия,която има също дете с СОП и там са й казали ,че е много важно да приема пробиотици,защото връзката "черва- мозък" е много важна.
Всички знаем ,че от проблеми с чревната флора се отключват много проблеми , но никога не съм правила връзката с епилепсията.

Въпроса ми е ,на вас някой обръщал ли ви е внимание за това?

През последната година с вдигането на дозите ,съвсем загуби апетит и стомаха му стана доста нередовен ,затова давам пробиотици,който нормализират изхождането .

# 712
Пробиотиците са важни за здравето на целия организъм. Въпросът е да се избере подходящ пробиотик.
Между другото преди време бях пуснала един пост, свързан с нощно напикаване при сина ми, което се появи след смяна Конвулекс сироп с такъв на таблетки.
След консултация с личния лекар преминахме на таблетки сутрин и сироп вечер. Напикаването спря. Така и не го обсъдих с невролога на сина ми, защото вече беше минало контролното ЕЕГ.
Пиша го, в случай че някой има нашият проблем. Да разговаря със следящия детето му лекар дали може да направи такава комбинация. Пълното спиране на напикаването отне две-три седмици, при положение, че 9 месеца се напикаваше, понякога и по два пъти на нощ.

# 713
Моето дете (6г) се напикава, понякога и три пъти на нощ, ако не се събудя да го заведа до тоалетна. Той е на левебон. Обаче освен епилепсията има и бъбречно заболяване и пие доста вода.

Общи условия

Активация на акаунт