Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 55 450
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Здравей, happiness!

По другите въпроси, вече имаш отговори. Аз ще ти кажа как беше при мен лечението в Турция.
След множество допуснати грешки тук в Бургас, ММ ме натовари на колата и ме закара в една от Истанбулските болници. Беше ни препоръчана от познат, който е лекувал там онкологично заболява, така че не беше избор на случаен принцип. Там, като видяха какво се случило с мен (общо забавяне от около 2 месеца поради сгрешена диагноза, грешен резултат от биопсия и грешно извършена операция) за 1 ден ми организираха да мина всички изследвания: ЯМР на глава, цветна мамография, УЗ на гърди и абдомен, ПЕТ ЯМР (мааалко по различно от ПЕТ скенер, но по-подходящо уж за рак на гърдата) и ми насрочиха дата за нова операция за след 2 дни. Всички се случва много бързо и няма губене на време. Цените на консултациите и образните изследвания са съразмерни, че и малко по-ниски от тези в БГ, но операцията си е доста скъпа. Бях в Истанбул в Петък, Понеделник ми бяха изследванията и в Сряда ме приеха за операция. За справка в БГ на 11.02 ми дадоха дата за ПЕТ скенер на 09.03 и дата за операция 23.03. Това след загубени вече 2 месеца в биопсии и грешни операции ми се видя безумно.
Условията в Турските болници са скандално добри. Всяка болница си има преводач на Български и езикова бариера няма. Това за тях е бизнес и със сигурност те карат да се чувстваш добре, че си избрал тях. След операцията ми назначиха лечение, което не се различава от това, което би ми било предложено в България от адекватен Онколог. Химиотерапията в Турция ми излизаше около 800лв на вливка … не е непосилно, и толкова здраво те премедикират, че аз например, гадене не съм имала. Усещах само умора, особено силна след 3та и 4та вливка. Втората половина от лечението си прехвърлих в България и хиляда пъти съжалих, че го направих. Бъркаха ми на няколко пъти дозите лекарство, губех по цял ден заради 1часова вливка, но това явно е тенденция на всякъде. Като тегля чертата, ужасно съм доволна от всичко, което направиха за мен там. Спокойствието, че си в добри ръце, си струва всеки похарчен в повече лев Hug
Дано съм ти била полезна.

# 211
  • София /Абсурдистан
Ами тук е така, бавят по повече от 2 месеца в тъпи административни поцедури, преди да започнат лечението, което е безобразие защото всеки миг е ценен.
На мен в Сити нищо не са ми обърквали, но да, висенето на всички идва в повече, губи се цял ден. Не че нещо ще правя след вливка, ама все пак. А и мен ме приемаха в болницата за една нощувка заради алергиите. Не ми е ставало лошо нито веднъж, даваха ми медикаменти колкото трябва. Чудя се защо в Бургас такива неща стават. Нормално е на третия ден след вливка да те блъсне бързият влак и да се чувства умора и безсилие, но до няколко дни минава. При мен така беше.

# 212
  • София
HriEmS Би могло да се постави ваксина срещу ковид по време на лъчетерапия, това не предполага някакви по-различни странични реакции. Рискът в случая е, че има вероятност от нулев или нищожен имунен отговор, тоест човек може да се окаже незащитен.

Хепинес, момичетата са ти разказали каква е процедурата, стискам палци да не минавате по трънливи пътища. Аз съм от тези, лекували се в чужбина, в Австрия - диагностични доуточнения и две операции (втората по мое желание мастектомия на здрава гърда + имплант). Присъединявам се към мнението на Solace - вероятно това беше най-доброто дотук решение. Цените на диагностиката са съвсем посилни, и то от днес за днес. Имплантите ми (Mentor) бяха по-евтини от тук. Основната финансова тежест пада върху операцията (като хонорар) и болничния престой.
И като дъщеря те разбирам как се чувстваш, защото 8 г преди да ме сполети диагнозата, майка ми се сблъска с нея. Тя е с желязно-твърда психика и нито за миг не показа униние. Дружно се справихме тогава, но сега като те чета, все едно себе си виждам в онези години! Кураж и стиснати палци за добър развой!

И накрая, да се похваля с чиста ехография на “гърдите” си от вчера. Пък докторът се чуди като съм правила ЯМР преди 2 месеца, за какво ми е ехографията... Ми ей така, за добра новина 😊

Хубав ден момичета! Здраве и добри новини! ❤

# 213
Мили момичета, много спешно ми трябва телефона на доктор Романски. Не мога да го открия никъде, а имам проблеми с импланта , който ми е поставил той. По-скоро трябва да се консултирам с него какво трябва да направя в тази ситуация. Със сигурност проблема не е в него, а просто сега е открит.

# 214
  • Русе
PeacockLove, намери ли го? Или да ти го пускам на ЛС?

# 215
Би ли ми го пратила , моля?

# 216
Благодаря на всички за подкрепата, наистина сте лек за душата!

HriEmS надявам се при вас всичко да минава добре и да забравите съвсем скоро през какво стеминали.

Flo_1 Имам един въпрос, но отговори само ако ти е удобно, можеш ли да ми дадеш информация за болницата в Австрия и ориентир за общите разходи, например от 50 000 - 100 000 лв.

Solace също бих искала да те попитам ако ти е удобно да отговориш коя е болницата, лекаря и ориентировъчна обща сума, която ще ни бъде необходима.

The Iron Lady можеш ли накратко да дадеш мнение за лечението ти в Сити Клиник, общи разходи до момента. При д-р Арабаджиев прегледа струва 120 лв. Това имаме като информация до момента.

Тъй като родителите ни нямат финансова възможност да се справят, аз и сестра ми ще трябва да намерим начин да се справим с финансите. Казали сме им, че ние ще се справим, за да не се притесняват допълнително. Затова ви задавам въпроси и тези, може би за някои не чак толкова приятни въпроси.

Вчера дадоха епикризата и резултатите са следните:
- размер 3-4 см.
- лимфни възли - 13, от които 11 са с твърда консистенция и бяла срезна повърхност. Метастаза от същия карцином в 11 от тях, с инвзия от капсулата им и околната мастна тъкан.
- морфологичен резултат - нискодиференциран инвазивен дуктален карцином, NST:
- с фиброза в стомата съставляваща 20% от обема на туморната тъкан;
- широк фронт на инвазия в околната мастна тъкан;
- с добре изразена лимфоцитарна инфилтрация - пери-интратуморно;
- наличие на туморни емболи в лимфни капилярии кръвоностни съдове;
- периневрална инвазия;
- TNM код: pT2N2aMx
Реагира на:
ЕСТРОГЕН - 3+ / 65-100%
ПРОГЕСТЕРОН - 3+ / 35-64 %
ХЕР2 - 2+ - слабо позитивна
Кi67 -  висока

Направен е и туморен маркер преди и след операцията. Преди операцията е бил доста висок, а от вчера е с една единица над максималната норма.

Благодаря на всички за отговорите и се извинявам, ако някого съм натоварила.

# 217
Хепинес, цялата гърда ли е премахната или само бучката с възлите?

# 218
Хепинес, цялата гърда ли е премахната или само бучката с възлите?

Цялата е премахната.

# 219
  • София
Би ли ми го пратила , моля?
И аз мога да ти го дам, но виждам, че Ели вече е писала.

# 220
  • София

Flo_1 Имам един въпрос, но отговори само ако ти е удобно, можеш ли да ми дадеш информация за болницата в Австрия и ориентир за общите разходи, например от 50 000 - 100 000 лв.
happiness, На мен ми е малко мъгла оттогава, но в общи линии за двете операции (мастектомии с експандер и последващ имплант) първо на болната, а след 8 месеца и на здравата гърда, излезе около 30 хиляди евро. Химиотерапия не ми беше назначена, а тя по принцип се заплаща отделно.
Ако искаш по-конкретна информация за болница и лекари (онкохирург и пластичен хирург в екип), в случай на нужда, ми пиши на лични.

П.с. Браво на родителите ви, че са възпитали такива всеотдайни момичета ❤

# 221
  • Русе
Хапинес, решението си е Ваше, разбира се, но тук също има доста добри специалисти и болници. Не се хвърляйте директно в чужбина, ако тук можете да получите почти същото отношение и лечение почти безплатно. Като изключим пътуването до София, аз съм платила около 1000 лв, може би. Ако финансово не сте притеснени, поне изберете Турция като по-близък вариант. Още един път поздравления за всеотдайността.

# 222
  • София
Аз също мисля, че поне в София има достъп и до добри лекари, и до добри клиники. Оперирана съм 2 път във ВМА, химия и лъче в Сити, в Надежда при доц. Романски експандери/импланти. Нямам забележки към нито един от лекарите/болниците, не и основни, чакането не го броя за нещо сериозно, като гледам колко много пациенти има и как хората не си клатят краката. Цената общо не надминава 10 хил. лева, като основно е пластичната операция /и веднъж избор на екип във ВМА/, другото е по каса.

# 223
  • Русе
Да, аз не вкарах цената за сисите при Романски, а само лечението.

# 224
Като стана дума за цени, виждам че хистологията на дамата е ХЕР2+, което значи че ще има таргетна терапия, а тя продължава една година.
Така че Хепинес, имай го предвид, когато решавате къде ще се проведе лечението.

Общи условия

Активация на акаунт