Юли 2021

• 28 980
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
За мен това е голяма глупост. По-добре да го заболи леко на доктор от колкото цял месец с кортикостероиди и то по пишлето. Агресивни са. 

И на мен ми е драма това със забелването. Изобщо не ми се получава. Приемам съвети. Моя позната ми каза, че един месец са го мазали с кортикостероиден крем. Кожичката съвсем изтъняла и после го завели на лекар. Само я дръпнал и детето е нямало никакво неразположение. Чудя се дали на своя глава да не му купя и аз крем и да процедирам по същия начин.

# 391
Крема им е изписан от същия доктор, при когото са го водили. Въпроса е, че детето не е страдало.

# 392
Anna93 Аз исках като теб семейно,а не както го правят в днешно време заедно с 1вата годинка,защото не искам да нешам празниците на детето,а крещението е все пак много лично. Това,че не е било на 40тия ден не пречи да стане и на някой голям празник. Желая ви да си изкарате много хубаво 💋 Относно кортикосероидите и бебета съм твърдо против!

# 393
  • Хасково
Момичета защо бързате със забелването? Тази кожичка е там, за да ги предпазва! Прочетете статията диагноза фимоза. При нас се наложи да отидем на хирург и го мазахме един месец с кортикостероид, който той ни изписа, но защото педиатърката втория и третия месец го дръпна рязко без да ни пита, и при него се получи фимоза. Буквално се напъваше да се изпишка. С кортикостероида кожата се поотпусна и го забелвахме всяка вечер много леко до началото на главата до колкото да има дупка. Хирурга не го е напъвал повече, каза само след или по време на баня да поотваряме. Попринцип бях решила, да не го пипам изобщо, но заради педиатърката.. При проф. Бранков в Токуда ходихме ние.

# 394
Аз вече не знам кое е правилно. Иначе много съм чела по въпроса. Племенника ми разви инфекция. Така се поду и толкова гной изтече от там, че ми става лошо от спомена. Разшериха му кожата с едно като ножици. Такава болка не бях виждала да изпитва човек и ме накараха аз да го държа. Щях да припадна буквално. Казаха че така се е получило, защото не е забелван. А уж хигиената беше безупречна. И сега не знам, да забелвам или не. На хирург ли да го водя или просто да оставя природата да си свърши работата. За кортикостероиден крем и аз съм чувала. Кумата ми така си реши проблема с момченцето. Беше на около 3 години. Детето не е изпитало никаква болка. Кожата изтънява и много лесно се дръпвала. Мисля че крема стимулира производство на хормони, които се отделят през пубертета. Така практикували вече лекарите. Или поне тези които са по млади и четат новости. Не го разбирам това дърпане без локална упойка и рязко... Абе заболява ме душата чак.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 13:09 от Bezkrainost

# 395
Момичета защо бързате със забелването? Тази кожичка е там, за да ги предпазва! Прочетете статията диагноза фимоза. При нас се наложи да отидем на хирург и го мазахме един месец с кортикостероид, който той ни изписа, но защото педиатърката втория и третия месец го дръпна рязко без да ни пита, и при него се получи фимоза. Буквално се напъваше да се изпишка. С кортикостероида кожата се поотпусна и го забелвахме всяка вечер много леко до началото на главата до колкото да има дупка. Хирурга не го е напъвал повече, каза само след или по време на баня да поотваряме. Попринцип бях решила, да не го пипам изобщо, но заради педиатърката.. При проф. Бранков в Токуда ходихме ние.
Доволна ли си от професора?Моят син е с подвижен тестис и ако не слезе до една годинка,педиатърката ще ни насочи към хирург за оперативна намеса.
Много ме е страх и се надявам до тогава да слезе топчето ама за момента няма такива възгледи.Четох и положителни и отрицателни коментари за професора

# 396
Хора.. какви хирурзи, какви кремчета... Anguished Нашия педиатър ни обясни как да го издърпваме (внимателно) по време на къпане във водата. Отлепи си се една вечер без да правим кой знае какво... без драми, доктори и стрес. Не, че не го заболя като  се отлепи съвсем, но му мина точно за два дни само с кремче гентамицин (за всеки случай).

# 397
  • Хасково
Доволна ли си от професора?Моят син е с подвижен тестис и ако не слезе до една годинка,педиатърката ще ни насочи към хирург за оперативна намеса.
Много ме е страх и се надявам до тогава да слезе топчето ама за момента няма такива възгледи.Четох и положителни и отрицателни коментари за професора
Да, професора е много мил и човечен. Педиатърката ни прати да сме ходели на уролог, който да резнел кожичката, но добре, че тогава приятелка ме изпрати при професора.

# 398
  • Варна
Проф.Бранков пише и във форума. Има тема д-р.Оги...бързо и изчерпателно отговаря.
СъмърСторм,имате късмет просто 😊 И Ное сега с Ивайло имаме късмет,бързо стана,но с баткото не ставаше и ме ставаше... Няколко доктора ни показваха,обясняваха,но все не ставаше и не съжалявам,че го заведохме на доктор.
А

# 399
Мамита,минавам да кажа,че го забелиха! И до всички тези,които са против не го отлагайте,защото доктора каза,че ако съм се мъчила сама да го забелвам е щяло да се стигне до спешна операция,защото е много тесен отпред и нямало да може да се върна кожичката,а ако го бях оставила незабелен каза,че лятото със сигурност инфекция е щял да направи . Страшно много смегма и бокличета имаше! Не съм го водила при доктор,който да отбие номера и да ми вземе парите,защото със свекър ми са стари приятели! Беше кошмарна нощ няма какво да ви лъжа,детето не смееше да пика,защото много го жеже явно. Не съжалявам,че сега го предприех това. По-късма остава травма! Та може да има като нашитв случаи,не си правете експерименти с децата само да забелвате!!! Мнение при добър уролог не вреди,ско даде зелена светлина действайте и сами,но чуйте компетентно мнение,моля не се доверявайте едно време как е било и какво ще ви посъветва свекървата

# 400
Аз го забелих на два пъти и наистина,мястото,където е била кожичката беше тъмно червена.И на двата пъти през нощите го болеше на пишкане.Мазах го с гентамицин .Баткото така и не успях и на 3-4 години личната го забели.Наистина е по-добре по-рано.Няма да го помни.

# 401
Моето момче го забели педиатърът. Няколко часа след забелването по време на пишкане започваше да плаче. Но това мина в рамките на деня. През нощта не е бил неспокоен. Аз също не бързах със забелването, но се наложи, защото изолираха бактерия в стерилната урина. За щастие не се стигна до антибиотици. Оказа се, че бактерията е била повърхностна и след забелването урината излезе чиста. Докторът каза, че ако не го бяхме забелили, бактерията можеше да се разпространи и да се стигне до инфекция.

# 402
Мами, смятате ли да ходите на море това лято ? Къде ? Какви изисквания имате към хотела, който ще резервирате ?
Аз гледам в букинг за Созопол, но не знам какво да търся. За пръв път ще почиваме с бебето. И все още се чудя дали да е на нашето море или в Гърция, защото ни е по-близо.

# 403
Ние живи и здрави ще ходим ма Обзор. Юли и август сме там,но ние ходим там всяка година,имаме къща. Климатът е супер,защото не е такава адска жега!

# 404
Ние обикновено почиваме на море през юли и август, тази година най-вероятно ще бъде юни и септември, за да избегнем големите жеги. Изискването ми е хотелът да е на 50м от плажа, просто не виждам как ще трамбоваме по-голямо разстояние с бебе и всички бебешки неща два пъти на ден. С много голяма вероятност ще търсим някакъв ол-инклузив, за да нямаме ангажимент към изхранването. А също и ще търсим апартамент, за да съберем целия инвентар - столчето за хранене, кошарата, играчки, дрехи, тоалетни принадлежности.... Общо взето ще си е приключение, откъдето и да го погледна...

Общи условия

Активация на акаунт