Юли 2021

• 28 985
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Честит празник ❤️ Ух,милото...Не мога да си го представя как се слага леща на малко дете 🙁 През какво преминахте... Да сте много здрави и никакви проблеми в бъдеще ❤️

Здравейте момичета, честит празник на всички! Flowers TulipFlowers Tulip Blush Не съм се включвала скоро... Не ми остава време да ви прочета, а за писане да не говорим. Михаил вече е на осем коригирани месеца (иначе са 10) и тежи 8 кг. Много е активен, постоянно иска да подскача или да го забавляваш с нещо... Пълзенето така и не го научи, но много му харесва да го държиш за ръчичките и да ходи. С храненето и ние имаме проблем... АМ категорично отказва под всякаква форма. Иска си детето кърма, тя обаче е на издихание вече, но колкото има толкова. На пюретата също им се мръщи напоследък и направо се побърквам като стане време за хранене. Въвела съм повечето неща вече - зеленчуци, плодове, каши, месо, жълтък, глутен.. няма проблем с нищо за щастие, но когато не му хареса нещо просто стиска устата и до там. От вчера започнахме да му даваме храна от детска кухня и за сега мисля, че му харесва. Яде дори кремче с АМ. Smiley Опитвам да го храня на стол за хранене, обаче не му харесва и сега се преместихме на проходилка с малка табла отпред. Явно се усеща по-свободен там.
Относно зъбите има вече два отдолу и сега избива трети отгоре, но не преден, а кучешки мисля... Защо така не знам. Thinking
Сложиха му контактна леща на едното око, защото се оказа, че има късогледство и доста голям диоптър (около 6-7). Маха я честичко, (така и не можаха да му уцелят точния размер та да не мърда много) отначало ходихме до Варна да му я слагат, вече му я слагаме сами. Ох, много дълго стана.. извинявам се Hug Събъжда се, така че ви пожелавам хубав ден и прекрасен празник! Heart

# 376
Благодаря Ани, пожелавам ви същото и аз, от сърце! Heart Трудно се слага лещата, с много рев и писъци в началото, но с времето се научаваш как да го излъжеш за да стане по-лесно. Smile
Честит празник ❤️ Ух,милото...Не мога да си го представя как се слага леща на малко дете 🙁 През какво преминахте... Да сте много здрави и никакви проблеми в бъдеще ❤️

Здравейте момичета, честит празник на всички! Flowers TulipFlowers Tulip Blush Не съм се включвала скоро... Не ми остава време да ви прочета, а за писане да не говорим. Михаил вече е на осем коригирани месеца (иначе са 10) и тежи 8 кг. Много е активен, постоянно иска да подскача или да го забавляваш с нещо... Пълзенето така и не го научи, но много му харесва да го държиш за ръчичките и да ходи. С храненето и ние имаме проблем... АМ категорично отказва под всякаква форма. Иска си детето кърма, тя обаче е на издихание вече, но колкото има толкова. На пюретата също им се мръщи напоследък и направо се побърквам като стане време за хранене. Въвела съм повечето неща вече - зеленчуци, плодове, каши, месо, жълтък, глутен.. няма проблем с нищо за щастие, но когато не му хареса нещо просто стиска устата и до там. От вчера започнахме да му даваме храна от детска кухня и за сега мисля, че му харесва. Яде дори кремче с АМ. Smiley Опитвам да го храня на стол за хранене, обаче не му харесва и сега се преместихме на проходилка с малка табла отпред. Явно се усеща по-свободен там.
Относно зъбите има вече два отдолу и сега избива трети отгоре, но не преден, а кучешки мисля... Защо така не знам. Thinking
Сложиха му контактна леща на едното око, защото се оказа, че има късогледство и доста голям диоптър (около 6-7). Маха я честичко, (така и не можаха да му уцелят точния размер та да не мърда много) отначало ходихме до Варна да му я слагат, вече му я слагаме сами. Ох, много дълго стана.. извинявам се Hug Събъжда се, така че ви пожелавам хубав ден и прекрасен празник! Heart

# 377
Момичета, от кои капки за течащ сополи сте доволни?

# 378
Момичета,трябва ми спешно личен телефон на доц Маринова...дали го има някоя?

# 379
  • Варна
Нашият пръв приятел в Виброцил 😅 На баткото действаха безотказно,но последните пъти не чак толкова (не знам дали е възможно организма му да е попривикнал към него). Питала съм педиатър,може на нашите да се слагат от тях.

Момичета, от кои капки за течащ сополи сте доволни?

# 380
Момичета,трябва ми спешно личен телефон на доц Маринова...дали го има някоя?

Здравей, аз също го търсех преди време, но го няма… Единствено и само със записване на час, пробвай да звъннеш на регистратурата на МЦ по детски болести и ги попитай как може да се свържеш с нея.

# 381
Ама контактна леща ли 👀 такива де ние носим?? Леле, как се слага на бебе това, моята щерка по-вероятно да ми направи суплес пред това да ѝ я сложа. Евала! Вие сте машини.
Относно храненето, аз се притеснявах, че много къснеем със закуската и обяда, а то всички сте с нашия режим, по-спокойно ми стана някак 😅. Целувки на бебоцитееее ❤

# 382
Момичета, малчо явно има запушено слъзно каналче, като се 'проявява' от време на време, не е постоянно сълзенето от очичките. Преди няколко месеца му слагах и капки, защото имаше секрет. Сега пак е започнало да сълзи едното оче и му е много зачервен външния ъгъл и малко под долните мигли. Педиатърът каза да не преприемам нищо, само щяло да мине с времето, но с това сълзене не мисля, че на детенцето му е комфортно.. Затова мисля да запиша час за боуен терапия.
 При някое бебче имало ли е такава ситуация и какво ви помогна / и за зачервяването, мажехте ли с нещо/ ?

# 383
Ние бяхме така като беше на 3-4 месеца, тогава правих по няколко пъти на ден масажче на зоната между оченцето и носа. Даде резултат.

# 384
Привет! Минавам да се похваля ,че си имаме вече християнче:)
След 1 месец организация на всичко за празника ,миналата седмица в събота беше нашето кръщене. Всичко мина много хубаво,моята бебка не гъкна нито е църквата ,нито в ресторанта след това. Слуша много детето и си имаше настроение даже . Топна си и малко пръстчета да си опита тортата😊.Сега ни предстои пробиването на ушите . Записала съм я и чакаме 25 ти март ( Благовещение ) ,деня в който по стара българска традиция се пробиват уши,понеже се смята ,че раните по бързо заздравяват. Та да попитам някой вече свърши ли го и това? Как го понесе бебето ? Четох доста и съм се спряла на едно студио в града ,където поставят обици с американската система STUDEX ,която била безшумна и подходяща за бебета.

# 385
Честито Християнче. Да е жива и здрава много да ви радва. Ние чак септември ще готвим кръщене, защото кръстницата е в Испания и тогава ще си дойде.
Иначе обици сложихме на 30 декември, защото таткото беше свободен и дойде с нас. Сложихме ги с обикновен пистолет и само се размрънка. Не можа и да се разплаче. После ги промивах със спирт и не сме имали проблеми. Не ги отразява изобщо. Единственото внимавам като я събличам да не я закача с блузката. Казаха ми поне 45 дни да носи медицинските. Като минаха реших да ги сваля, но имаше капки кръв и пак върнах медицинските и наново промивах няколко дни. Та за сега още е с тях. Позната сложи с новата система и каза, че се усеща само гаделичкане и наистина е по добре за бебе.

# 386
Здравейте, честито християнче !
И на нас ни предстои кръщенка май месец. Заедно с нея ще си направим и църковния ритуал, тъй като не успяхме. От сега започвам да се притеснявам как ще изкараме деня Grinning Смятам да решим на момента кое ще е първо-кръщенката или подписването, според неговия режим. Но си ми е притеснено, дали ще плаче много, наспан ли ще е, нахранен ли ще е, кой ще го гледа по време и след празненството Grinning Някоя мама, ако е минала вече през това ще се радвам да каже как е организирала нещата Hug

# 387
Ние го кръстихме на 40тия ден,не гъкна,само като му отрязаха от косичката,но явно беше беше неосъзнат още. След това спа кажи-речи цял ден,докато беше празненството! Прекархме си супер! Искам да потам майките с момчета,във вторник ще го караме на уролог да му забелят пилето,има ли други минали през това и как беше,аз не спирам да го мисля и да се тревожа

# 388
  • Варна
Много съм смотана 😁 Как не се сетих,на 40 да го кръстим 🤦🤦🤦 Искам този път малко кръщение само с роднините.
На баткото забелихме на 1г и 5м при детски хирург. Човека му реза кожичката със скалпел (всичките ми познати които са минали през това,казват,че не е било със скалпел при тях). Беше драма на самата манипулация (повече от страх може би) и седмица след това беше драма при пишкането,НО се радвам,че така стана на тази възраст,защото от момента в които го цепнаха отказа памперса и нощния и дневния. Нито веднъж не се е напишкал или нааквал (а преди това пробвах всичко за махане на памперс и се бях отказала).
Като се стискаше да пишка (че нали щипе) и аз му предлагах в едно канче и на него му беше безкрайно интересно 😅

Сега с Ивайло ние почти го бяхме забелили,но го дооправиха на 6м,като му правиха операцията.

Ние го кръстихме на 40тия ден,не гъкна,само като му отрязаха от косичката,но явно беше беше неосъзнат още. След това спа кажи-речи цял ден,докато беше празненството! Прекархме си супер! Искам да потам майките с момчета,във вторник ще го караме на уролог да му забелят пилето,има ли други минали през това и как беше,аз не спирам да го мисля и да се тревожа

# 389
И на мен ми е драма това със забелването. Изобщо не ми се получава. Приемам съвети. Моя позната ми каза, че един месец са го мазали с кортикостероиден крем. Кожичката съвсем изтъняла и после го завели на лекар. Само я дръпнал и детето е нямало никакво неразположение. Чудя се дали на своя глава да не му купя и аз крем и да процедирам по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт