Юли 2021

• 28 971
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Ами, за успокоение ще ви кажа, че аз даже не помня кога се ресах.🤣🤣 Със сигурност е повече от 1 месец... 🤣🤣 Имам заплетена буца отзад😅😅😅. И ние заспиваме на ръце, 12кг сме дебеланки 😀.. Дръжте се след още толкова месеци ще сме добре 😰😀

# 421
Не знам дали съм депресирана или супер апатична. Поради същите причини, изброени от вас, днес си подстригах косата която беше до дупето. Сега е малко под раменете. Нямам време да я поддържам. Никакво 🤨

# 422
Bandita, с теб съм, сестро 🤣 обмислях да обръсна косата накрая, казвам ти 🤣🤣🤣, между другото от ДМ взех една малка четка за разресване на коса… върши чудеса, но трябва да отделиш няколко часа, от къде не знам, с дни се мъчех аз. Само да заспи детето и скубане яко…Безкрайност и аз съм с дълга коса до дупето, толкова години се борих да порасне толкова и така се зарадвах като се случи заради бременността, но кел файда като ми седи като лайно отгоре на кокче… и едни стърчасти от всякъде бебешки коси…. Абе трагедия.
А гърдите на какво ми заприличаха, е това не мога да приема… абе, знам, че трябва да сме благодарни на телата си, че са създали тези същества прекрасни, но…. Не мога да се глеееедам.
Абе и това ще мине и ще си върнем женствеността.

# 423
Bandita, с теб съм, сестро 🤣 обмислях да обръсна косата накрая, казвам ти 🤣🤣🤣, между другото от ДМ взех една малка четка за разресване на коса… върши чудеса, но трябва да отделиш няколко часа, от къде не знам, с дни се мъчех аз. Само да заспи детето и скубане яко…Безкрайност и аз съм с дълга коса до дупето, толкова години се борих да порасне толкова и така се зарадвах като се случи заради бременността, но кел файда като ми седи като лайно отгоре на кокче… и едни стърчасти от всякъде бебешки коси…. Абе трагедия.
А гърдите на какво ми заприличаха, е това не мога да приема… абе, знам, че трябва да сме благодарни на телата си, че са създали тези същества прекрасни, но…. Не мога да се глеееедам.
Абе и това ще мине и ще си върнем женствеността.

Аз вече се замислям за тея прически, половината обръснати 🤣... Ама много лошо точно в средата е топката. Наистина е като лайно това кокче и мазно, и мръсно 🤣🤣

# 424
Аз също се включвам при мамите с коса на кълбо нон-стоп ! Joy смешно ми е, но не се шегувам. Косата ми е добре точно един ден-когато я измия после още 6 съм вързана. Аз също завиждам на чистите спретнати мами, гримирани, с прически, които си разхождат спокойните бебчета в парка. И винаги съм се чудила как го правят. Аз за да изляза ми трябва само 1 час да оправя багажа на детето и него.

# 425
  • Варна
Повечето слаби маминки си им е ген 😊 Малко са тези,които постигат исканите кг (поне така предполагак де,може и да греша)
Аз се опитвам да се върна на старите си кила,но .... Сладоледа дето ядох през бременността,не иска да излиза 😅 С първото много бързо и лесно се случиха нещата, сега...

# 426
Лило какъв е този дезинфектант за сушилня,защото и аз не гладя и не стерелизирам. Косата ми беше много дълга,но след страшен косопад след раждането я постригах с 4 педи,поне да не ми тежи и без това съм вързана на топче през цялото време. Иначе аз след страшна следродилна депресия свалих 15 кг за 2 седмици,боря се с още 5. Ние през повечето време излизаме на двора,защото в нашия град обявиха грипна епидемия и много не смея и  след ковид,но ние сме в къща. А на мен ми тежи ставането в 6 всяка сутрин,не става и не става по-късно става. Иначе навън и аз изглеждам от спретнатите майки,макар и абсолютно недоспала и изтощена,отдвам го на това,че имам сушилня,съдомиялна,прахосмукачка робот и моп на робота,който рядко ползвам,но все пак и всичко става една идея по-лесно. Просто подреждам и готвя като имам време,не гладя,не стерелизирам и това ми спестява доста време. Ако някоя мама има проблем с косопад ,моля нека сподели как го е овладяла!

# 427
О, не сте сами изобщо! И аз изпадам кога в тиха, кога в по-явна мъка и истерия, когато видя някоя спретната майка и започна да се сравнявам... не съм ходила на маникюр от преди да родя, на фризьор съм била веднъж след раждането и то беше през лятото Grinning Просто ми се падна толкова взискателно, неспящо и по-трудно бебче, че се радвам, ако намеря време да си измия косата Grinning И имам чувството, че колкото повече стоя вкъщи по пижама, толкова повече не ми се занимава да се глася, а това не е добре. Решила съм сега с пролетта и хубавото време да се стегна и да се грижа повече за себе си. А и малката расте и силно се надявам да става по-лесно пък ще видим. Иначе за килограмите - аз съм с 4-5 кг. по-слаба от теглото ми преди да забременея, но го отдавам от една страна на ген и от друга на всички нерви и недоспиване. Аз винаги отслабвам, когато ми е нервно и притеснено Confused

# 428
Аз се присъединявам към мамите, борещи се с килограмите. Пусти не искат да изчезнат. Grinning Всеки ми казва "Спокойно, проходи ли и ще ти липсва, че преди е стояла на едно място." Но съм съгласна с Анна, че доста често си е ген.
Иначе аз съм супер благодарна на съпруга ми. Ако не беше той, да работи от вкъщи и да се съгласява да гледа малката, сигурно и аз ще изглеждам зле и вътрешно и външно. Гледа да ме оставя да се наспивам сутрин, като взема малката преди да почне да пее в 7-8 часа. Разделяме си и домакинската работа също, но наистина сушилнята и прахосмукачката робот помагат доста( но по-бързо чистя с обикновената, отколкото да чакам робота). Успявам да се глезя и с фризьор, маникюр и понякога излизане с колеги и приятели, но ако не е той, който да ме отмени, не виждам кога и как би станало такова нещо.
Аз да питам има ли други мъничета, които не пълзят, но пък имат голям стимул за ходене. Като я сложа по корем и веднага се плъзга и се изляга. Но сме извадили проходилката, слагаме я там (за сега не я харесва много и бързо ѝ писва, но май е защото още не знае какво прави там). Опитваме я да я държим и права, да се държи някъде.
А също обмисляте ли да се връщате на работа след първата година и да не карате втората година майчинство?

# 429
Никога не съм била от жените , които се вманиачват във външния си вид. Ходя на 2 месеца на вежди, миналия месец ходих и на маникюр. Косата ми е все вързана , защото малката ме спуква от скубане, буквално ми къса кичури.
Липсва ми старото ми тяло и фитнеса. С всичко друго се примирявам и гледам да мисля позитивно и оптимистично.

Моето дете също не пълзи на 8++ е. Когато е по корем се люлее и сгъва колене сякаш иска да пълзи , но не знае какво да прави с ръце.

# 430
Аз гледам да не се отчайвам. Една приятелка ми каза на скоро, че покрай напрежението с колики, зъби, захранване, неспане и т.н изпускаш хубавите моменти и хоп детето ти е станало на 2год. И наистина е така. Бебето ми заспива на ръце, не мога и не мога да го науча по друг начин. И се опитвам да гледам от хубавата страна, че си е при мен, че си го гушкам докато е още малко. Много ми е трудно сама да се оправям, но при всички положения е по-добре от колкото първите 4м. Сега го слагам на проходилката и върша нещо. Аз също си свалих кг, но определено не изглеждам добре. Цялата съм в стрии. И просто се примирих за сега Grinning

# 431
И моята не пълзи на 8++ е. И не пълзи, не защото не може, ами не иска. За сметка на това немога да я извадя от проходилкато, но аз много рано я сложих на 5м. В количка пък никакъв шанс, обръща се по корем, изкача, реве.. Хубаво време, а сме затворени сега сме на село и сме с проходилка навън, няма друг начин....

Завиждам ви, че ви е чисто😀. У нас е мръсно по 23ч. Навсякъде играчки, памперси, шишета... Нещо страшно е🤣

# 432
Ох, Bandita, каква сладка бонбона!!! И нашето бебе не пълзи, дори в проходилката я мързи да върви, използва си инерцията, за да се оттласква и с две движения е стигнала от единия до другия край на стаята. Joy
Като е на спалнята или на килимчето се изправя на колена и започва да си клати дупето нагоре-надолу, но не се сеща още как да координира ръце и крака. Премества се, забивайки глава...

Аз не се притеснявам, очевидно късно ще проходи. Аз и брат ми сме проходили на година и 3 месеца.
Колкото по-късно, смятам, по-добре, тъкмо да й укрепнат костичките.

Аз със сушилнята не се разбирам. Харесват ми изгладените дрешки, зимата суших на сушилна в хола, сега простирам навън и ползвам слънцето за естествен дезинфектант.

Стерилизирам все още, не знам защо, но не ми пречи. През деня мия и събирам всичко в стерилизатора, вечер пускам, каквото се е насъбрало.

Мия по два пъти на ден пода и все са ни мръсни чорапите. Не знам как става това. Обяснявам си, че сме в къща в градче от селски тип и се събира много повече прашуляк, отколкото в града.

Общо взето с всичко се справям, само със себе си не. Много ми е мъчно. Преди да забременея не бях чак толкова слабичка, около 57-60кг може би, но талията ми винаги е била 63-67см и винаги съм имала много здрави и стегнати коремни мускули. Сега дори не е отпусната кожа, а чиста мазна, мазна сланинка.  Cry и косопад имам, и за капак сега ми изникна един пърхут!!!! От две седмици се каня да си епилирам краката, викам айде довечера, като заспи бебето, айде сутринта, преди да се събуди, вече просто се надявам да успея за морето през юни!!!!

Иначе аз ще се връщам на работа септември, няма как. Ще работя от вкъщи, а когато трябва да съм на място (1 или 2 пъти в седмицата) ще я гледа майка ми, която току що се пенсионира. До година и седем месец при нас няма да я приемат в ясла, а и ние ще кандидатстваме в Пловдив, където е още по-трудно. Имаме само настоящи адреси там.

Момичета, редактирам си постинга, за да добавя едно весело клипче Blush Stuck Out Tongue Winking Eye

Надявам се, че се отваря при вас.

https://fb.watch/bZiyR42EKj/

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 11:53 от Yst_89

# 433
Здравейте, момичета🤗 аз също се присъединявам към онези с вечно вързаните коси, с неугледния външен вид и с приспиването на ръце. Колкото и ангажименти като гладене и стерилизация да ми отпаднаха все има нещо за вършене и все време за моя външен вид не остава. Топка коса отрязах в деня на раждането, след 2 месеца на фризьор да отрежа падащата коса и фризьорката държи късия почти до скалпа ми кичур и пита "а това как стана?"😒😂. Бленувам за момента, в който ще започне да яде на кухня и ще имам мааалко повече свободно време. А относно приспиването на ръце, често си мисля да ужасно изморително е, но докато мигнем и ще са пораснали толкова, че ще трябва да си крадем по една прегръдка и целувка дневно и ще си спомняме за тези сгушени моменти 💙 трябва да  се радвам на детето си сега... Къщата няма да е чиста в близките 10 години никога

# 434
Момичета вие колко зъбчета имате? Ние сме на 8+++ и едва снощи изби първото. Почти 9м, пък едно зъбче на хоризонта 🤣🤣 И нещо помага ли, при нас беше ад, до 04:30...

Общи условия

Активация на акаунт